Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - KNAB uzsācis kriminālprocesu pret transportlīdzekļu tehniskās apskates inspektoriem

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis kriminālprocesu par iespējamu korupciju, amatpersonām veicot pretlikumīgas darbības saistībā ar transportlīdzekļu tehniskajām apskatēm. Piecas amatpersonas - tehniskās apskates inspektori - atzīti par aizdomās turētajiem dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un kukuļņemšanā, kas izdarītas atkārtoti.

Visi tehniskās apskates inspektori darbojušies Rīgā, viņiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, _Dienu _informēja KNAB Kā _Dienu _informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Jānis Aizpors, KNAB tur aizdomās SIA _Auteko & TÜV Latvija _darbiniekus. Šī firma ir viens no uzņēmumiem, kas ir akreditēti veikt tehnisko apskati, un tā apkalpo astoņas tehniskās apskates stacijas dažādās Latvijas pilsētās. Minētie darbinieki strādājuši Antenas ielas stacijā Rīgā, kur apskate tiek veikta vienīgi vieglajām automašīnām. Uzņēmumu reģistra dati rāda, ka Latvijas–Vācijas kopuzņēmuma īpašnieki ir CSDD un Vācijas _TÜV International GmbH-TUV Rheinland_. Vienīgā uzņēmuma amatpersona ir Aivars Amoliņš. KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs _Dienai_ norādīja, ka biroja uztverē aizdomās turētie ir valsts amatpersonas, jo viņi iesniedz VID amatpersonu ienākumu deklarācijas un pilda valsts deleģētās funkcijas.

Izmeklēšanā noskaidroti vairāki desmiti gadījumu, kad par pretlikumīgajām darbībām aizdomās turētās amatpersonas pieņēmušas kukuļus 20 līdz 35 latu apmērā. Patlaban pirmstiesas izmeklēšanas ietvaros tiek noskaidroti kukuļdevēji un starpnieki. “KNAB rīcībā esošā informācija dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka pretlikumīgu darbību veikšanas shēma saistībā ar tehnisko apskati pastāvējusi ilgāku laiku,” norādīja KNAB pārstāve Diāna Kurpniece.

Tehniskās apskates inspektori nepamatoti izsnieguši apliecinājumus par transportlīdzekļu atbilstību tehniskajām prasībām, tādējādi autovadītājiem tika dotas iespējas ar tehniskajām prasībām neatbilstošiem transportlīdzekļiem piedalīties ceļu satiksmē, apdraudot ceļu satiksmes drošību, uzskata KNAB.

KNAB aicina iedzīvotājus sniegt informāciju par līdzīgiem gadījumiem, atgādinot, ka saskaņā ar Krimināllikumu no kriminālatbildības tiek atbrīvotas tās personas, kuras pēc kukuļa piedāvāšanas, došanas vai starpniecības kukuļošanā labprātīgi paziņo par notikušo.

Piecām aizdomās turētajām amatpersonām KNAB izmeklētājs piemērojis ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus, t.sk. aizliegumu pildīt tehniskās apskates inspektora pienākumus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas