Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Kristovski ievēl par "Pilsoniskās savienības" priekšsēdētāju

_Pilsoniskās savienības _vadītāja Sandra Kalniete partijas kongresā paziņojusi, ka noliek partijas vadītājas pilnvaras.  Par PS priekšsēdētāju ievēlēts Ģirtu Valdi Kristovski, par viņu nobalsoja 279 kongresa delegāti, pret bija 12 delegāti.

Pēc tam, kad S. Kalniete nolasīja vēlēšanu rezultātus, zālē sēdošie piecēlās kājās un kopīgi nodziedāja dziesmu "Še, kur līgo priežu meži".

Savā runā kongresā S. Kalniete teica, ka jau partijas veidošanas laikā viņa sapratusi, ka īstais partijas vadītājs ir Ģ. V. Kristovskis. Tomēr partiju nevar vadīt no Briseles. Kā zināms, Ģ. V. Kristovskis šobrīd ir Eiropas Parlamenta (EP) deputāts, taču nākamajās vēlēšanās viņš kandidē uz Rīgas domi, savukārt S. Kalniete - uz EP.

"Mēs paveiksim, mūs respektēs un mums uzticēsies. Ar šādu pārliecību, esmu gatavs uzņemties jaunos pienākumus," teica Ģ. V. Kristovskis uzrunā kongresa delegātiem. Savā runā viņš ļoti ilgi kritizēja līdzšinējās varas partijas. "Šleseri, Zīles un Kalvīši ir diskreditējuši konservatīvo politiku. Mēs, PS, ar to nevaram samierināties, bet, lai mainītu Latvijas politiku, ir nepieciešamas varas pozīcijas," teica Ģ. V. Kristovskis. Viņš uzskata, ka ir jācīnās par vislielāko balsu skaitu nākamajā Saeimas sasaukumā.

Savā runā viņš veltīja dažādus spilgtus izteikumus valdošajai koalīcijai. "Es aicināju Zili izbeigt turēties Kalvīša brunčos, bet toreiz viņš mani apsūdzēja populismā," izskanēja viņa runā, kurā īpaši vērsās pret saviem bijušajiem partijas biedriem no Tēvzemei un Brīvībai/LNNK. Viņš arī teica, ka "Šlesers dāsni dalīja Straumem amatus padomēs, bet tagad Zīle ar Gerhardu izdomājuši cīnīties pret Šlesera astoņkāji".

Ģ. V. Kristovskis arī uzskata sevi par pārliecinošu kandidātu Rīgas mēra amatam. "Es esmu bijis efektīvs visos laikos, arī krīzē. Manā vadībā Dienvidu tilts nebūtu jābūvē par dubultu cenu," teica Ģ. V. Kristovskis un solīja atrast, kas par to būtu atbildīgi. "Rīgas birokrātijai ir laiks piemērot armijas disciplīnu," sacīja PS potenciālais līderis un atgādināja, ka viņam kā bijušajam aizsardzības ministram ir tam nepieciešamā pieredze.

PS kongresā sākotnēji nebija ieradies pietiekams delegātu skaits, lai noturētu arī pilnsapulci, taču pēcāk no 534 partijas biedriem kopumā bija sapulcējušies jau 269, kas ir pietiekami, lai partija varētu veikt izmaiņas statūtos.

Tāpat kongresā noskaidrojies, ka kopumā PS kandidēs 42 pašvaldībās.


(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas