Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

papildināta - Laikraksts: Lūša slepkavības lietā aizturētie saistīti ar Kauņas kriminālo grupējumu

Divi aizturētie lietuvieši uzņēmēja Aigara Lūša slepkavībā ir saistīti ar Kauņas kriminālo grupējumu, kuru vada  vairākas reizes sodītais Henriks Daktars, vēsta laikraksts Telegraf, atsaucoties uz neoficiālu informāciju. Lietuvieši, kas pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas ir nozieguma iespējamie izpildītāji, varētu būt veikuši arī vēl citu uzņēmēju - Gata Aišpura un Genādija Peredeļska - slepkavības, kā arī Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora vietnieka Vladimira Vaškeviča spridzināšanas mēģinājumu.

Ceturtdien Ziemeļu rajona tiesa nemainīja uzņēmēja Mārtiņa Putniņa drošības līdzekli, kurš aizturēts saistībā ar V. Vaškeviča spridzināšanas pasūtīšanu, vēsta aģentūra LETA.

Lietā ir runa par noziegumiem, kas paredzēti Krimināllikuma 117.pantā "Slepkavība pastiprinošos apstākļos" un 118.pantā "Slepkavība sevišķi pastiprinošos apstākļos", šodien pēc tiesas sēdes žurnālistiem apstiprināja Zvejsalnieks. Tādējādi secināms, kriminālprocess saistīts ar vairākām slepkavībām. Lai arī, pēc advokāta teiktā, liela daļa no iepriekš publiski izskanējušās informācijas par Putniņa iespējami noziedzīgajām darbībām īsti neatbilstot patiesībai, "pie šādiem pantiem cilvēku reāli ārā nelaiž", atzina Zvejsalnieks.

Advokāts apgalvoja, ka viņa klientam nekādas apsūdzības pagaidām uzrādītas neesot, taču uz precīzākiem jautājumiem par lietas apstākļiem Zvejsalnieks kategoriski atteicās atbildēt, uzsverot, ka tas ir izmeklēšanas noslēpums, kas tiek aizsargāts ar likumu, vēsta aģentūra LETA.

H. Daktars savu kriminālo biogrāfiju uzsāka jau padomju gados, taču grupējums uzplauka deviņdesmito gadu vidū. 1997. gadā tiesa viņam piesprieda septiņus ar pusi gadu cietumā, bet 2001. gadā atbrīvots pirms termiņa par labu uzvedību. Arī pēc tam viņš vairākas reizes ir nonācis Lietuvas tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā aizdomās par reketu un citiem noziegumiem. Policija izmeklēja arī lietas pa zādzībām un slepkavībām. Savukārt H. Daktara dēls Enriks tiesāts par narkotiku un viltotas naudas kontrabandu. Bet autoritātes sievai un meitai nācies maksāt naudassodu par amatpersonu apvainošanu un huligānismu, tāpat apsūdzības reketā iepriekš izvirzītas gan sievai, gan mātei. H. Daktara ģimenei pieder milzīgs nekustamais īpašums Kauņas rajona Užliedžos, ģimenes darījumus ar nekustamajiem īpašumiem izmeklējis pat parlaments, pētot privatizācijas likumību.

Jau vēstīts, ka slepkavības un spridzināšanu varētu vienot uzņēmums Media Grupa, kas atmazgāja apjomīgus naudas līdzekļus. 2006.gadā Finanšu policija uzlika arestus firmas un tās saistīto uzņēmumu kontiem. No šīs firmas darbības atiet atzari uz nogalināto uzņēmēju A.Lūša un G.Aišpura firmām. Pēc vairākkārtējiem firmas Media Grupa pārstāvju aicinājumiem norēķināties ar viņiem 2007.gada septembrī tika nošauts G.Aišpurs. Četrus mēnešus vēlāk savas mājas pagalmā arī 26 gadus vecais A.Lūsis. Savukārt V.Vaškeviča auto tika saspridzināts 2007.gada maijā.


(papildināta ar 2. un 3. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Vaškeviča spridzinātāji varētu būt saistīti ar vairāku uzņēmēju slepkavībām

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas