Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

papildināta - Līdz 2012.gadam pastu tomēr piegādās arī sestdienās

Arī nākamajā gadā pasts tiks piegādāts sešas reizes nedēļā. Šāda vienošanās panākta ceturtdien, tiekoties satiksmes ministram Uldim Augulim, Latvijas Preses izdevēju asociācijas valdes priekšsēdētājam Ivaram Zariņam un viņa vietniekam Guntaram Līcim, Lauku Avīze padomes priekšsēdētājam Viesturam Serdānam, kā arī LP valdes priekšsēdētājam un Satiksmes ministrijas (SM) atbildīgajām amatpersonām.

Lai turpinātu pasta piegādi sešas reizes nedēļā, uzņēmumam Latvijas Pasts (LP) būs jāmeklē risinājumi, kā to panākt. LP esot jāapsver iespējas optimizēt iekšējos resursus. Šī jautājuma risināšana esot paša uzņēmuma iekšējais uzdevums un viņiem pašiem jādomā, kā to nodrošināt, portālam Diena.lv saka Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilze Eida.

Plānots, ka pāriešana uz pasta sūtījumu piegādi piecas reizes nedēļā varētu notikt 2012. gadā.

LP valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss norāda, ka LP pašlaik strādā, pamatojoties uz Ministru kabineta apstiprināto biznesa plānu 2010 - 2014.gadam. Turklāt LP esošā finanšu situācija neparedz termiņa pagarināšanu līdz 2012.gadam pārejai uz piecu dienu piegādi. Lai gan LP  nav paredzējis, tas meklēs papildu optimizācijas iespējas, lai 2011.gadā nodrošinātu sešu darba dienu preses piegādes.

A.Veiss uzsver, ka šāda veida termiņa pagarinājums par vienu gadu prasa veikt izmaiņas biznesa plānā, rada neparadzētas izmaksas un nepieciešamību pēc papildu finansējuma, par kurām LP ir informējis savu akcionāru.

Jau ziņots, ka sākotnēji LP bija nolēmis pārtraukt pasta sūtījumu piegādi sestdienās, to pamatojot ar transporta izdevumu ietaupījumu, kas saistīts gan ar pasta piegādi, gan pasta sūtījumu savākšanu no pasta nodaļām un pastkastēm.

(pievienots Latvijas pasta vadītāja Aivara Veisa komentārs)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas