Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Lieljuksis par IeM valsts sekretāru, Voins – par Valsts policijas šefu

Jaunā iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) iecerējusi rotācijas Valsts policijas un Iekšlietu ministrijas vadībā.  Pēc neoficiālas informācijas, kas ir _Dienas _rīcībā, pašreizējais Valsts policijas  priekšnieks Aldis Lieljuksis varētu kļūt parr Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāru. Pašreizējais ministrijas valsts sekretārs Aivars Straume — par krīzes padomes sekretariāta vadītāju. Savukārt A.Lieljukša līdz šīm ieņemtajā Valsts policijas priekšnieka krēslā varētu iesēsties VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Valdis Voins.

Par to, ka, lai uzlabotu dienestu darbu, valsts policijas struktūrās gaidāma būtiska amatpersonu rotācija L.Mūrniece izteicās šorīt no rītā intervijā Latvijas radio. Aģentūrai BNS reformu nepieciešamību viņa skaidroja ar vēlmi uzlabot iekšlietu struktūru darbu. Tik plašas rotācijas tiek veiktas, jo, stājoties ministres amatā, viņa sapratusi, ka būs jāpieņem vairāki skarbi lēmumi, līdz ar to jārīkojas tā, lai cilvēki, ar kuriem viņa strādās kopā, palīdzētu to darīt. Lai arī Lieljuksis un Voins ilgstoši strādājuši iekšlietu sistēmā, tomēr katrs uz saviem jaunajiem pienākumiem paskatīsies no malas ar "svaigu skatījumu".

Viņa cer, ka abas amatpersonas spēs pieņemt pietiekami skarbas reformas, lai atbrīvotos no nevajadzīgu administratīvu funkciju veikšanas. "Kā es ministrijā skatos - viens ierēdnis apkalpo otru, un no tā nav neviena labuma ne sabiedrībai, ne policijai." Tad, kad abas amatpersonas valdība apstiprinās amatā, varēs runāt arī par viņu pirmajiem darbiem. Nelielās sarunās Mūrniece guvusi pārliecību, ka abiem ir vienota izpratne ar ministri par to, kas būtu jāmaina un jādara lietas labā, vēsta BNS.

Arī Mareks Segliņš (TP) kopumā atbalsta L. Mūrnieces reformas. «V.Voins pilnīgi noteikti ir laba izvēle. Būdams ministrs, ne reizi viņā neesmu vīlies, viņš ir disciplinēts, apzinīgs un pieredzējis,» vērtējot iespējamo V.Voina kļūšana par VP priekšnieku, Dienai teica L.Mūrnieces priekštecis, pašreizējais tieslietu ministrs M. Segliņš. Šādu ministres soli viņš apsveicot un «pilnīgi noteikti atbalstīšu». Taujāts, kāpēc pats nav nācis ar piedāvājumu V.Voinu iecelt par VP šefu, īpaši, ņemot vērā ne visai labās attiecības ar A.Lieljuksi, M.Segliņš atzina, ka doma par to bijusi, bet tās īstenošana atstāta jaunajai ministrei.

Par izvēli A.Lieljuksi aizrotēt ministrijas valsts sekretāra amatā M.Segliņš nebija tik runīgs un tikai piebilda: «Tā ir ministres izvēle. Man ar Lieljuksi dažkārt bija domstarpības, es lietas redzēju citādāk nekā viņš, bet tā jau ir pagātne.» No plašākiem komentāriem par vēl citu policijas amatpersonu rotēšanu M.Segliņš atturējās, sakot:  «Tā ir jaunās ministres kompetence.»

(papildināta ar 2. un 3. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas