Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

papildināta - Maizītis kļūs par Valsts prezidenta padomnieku

Bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis piekritis kļūt par jaunā Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomnieku nacionālās drošības jautājumos.

Viņš teica, ka strādāšot tiešā Bērziņa pakļautībā un nav gatavs strādāt partijas "Latvijai un Ventspilij" pārstāvja Valsts prezidenta kancelejas jaunā vadītāja Gundara Daudzes vadībā.

Uz jautājumu, kā redz sadarbību ar prezidentu, kurš nācis no Zaļo un zemnieku savienības, un Daudzi, kura pārstāvētās partijas līderis ir Maizīša aktīvākais kritizētājs Aivars Lembergs, Maizītis atbildēja, ka ar Bērziņu ir vienošanās, ka viņš strādās tiešā prezidenta pakļautībā. "Es neesmu gatavs strādāt Daudzes pakļautībā," norādīja Maizītis.

Pamatojot savu izvēli, Maizītis sacīja, ka iemesls, kādēļ piekritis strādāt Bērziņa komandā, ir tas, ka viņam ir iepriekšēja pieredze un "Valsts prezidentam ir jāzina tas, kas ir noticis iepriekš".

Savukārt nestāties topošajā Zatlera partijā Maizītis nolēmis, jo nav gatavs strādāt nevienā partijā. "Es esmu gatavs strādāt ar prezidentu [Bērziņu]," pastāstīja Maizītis.

Daudze nevēlējās komentēt šo situāciju, norādot, ka tas ir prezidenta lēmums. Viņam nebūšot problēmu sastrādāties ar Maizīti.

Savukārt jaunievēlētā prezidenta preses sekretāre Karīna Rāviņa-Vimba, lūgta komentēt Bērziņa izvēli, bija lakoniska.

"Jaunievēlētais Valsts prezidents, veidojot savu komandu, katrai padomnieka pozīcijai izraugās profesionālu kandidātu. Tādēļ jau pirms zvēresta došanas un stāšanās amatā Bērziņa kungs ir pieņēmis lēmumu par padomnieku drošības jautājumos apstiprināt Jāni Maizīti," viņa norādīja, sīkāk šādu izvēli nekomentējot.

Jau īsi pēc Bērziņa ievēlēšanas jaunā prezidenta pārstāvji paziņoja, ka Bērziņa padomnieks drošības jautājumos būs līdzšinējā prezidenta padomnieks Raimonds Rožkalns.

Rožkalns par to, ka viņa vietā jaunā prezidenta Andra Bērziņa komandā strādās Jānis Maizītis, uzzinājis tikai no medijiem. Viņš  atzina, ka nav informēts par to, ka tomēr neturpinās darbu padomnieka amatā, lai gan ar Bērziņu jau pirms vairākām nedēļām bijusi vienošanās, ka viņš būs padomnieks drošības jautājumos.

Raidījums "Nekā personīga" ziņoja, ka Zatlera topošajā partijā varētu darboties bijušais ģenerālprokurors Maizītis.

Maizītis līdz šim bija tieslietu ministra padomnieks, kā arī pasniedza lekcijas Latvijas Universitātē. Pērn pavasarī Saeima nepārvēlēja Maizīti ģenerālprokurora amatā uz trešo pilnvaru termiņu.

(papildināts ar Bērziņa pārstāves komentāru)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas