Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

papildināta - Miķelsons pēc krīzes prognozē krasu tarifu pieaugumu

Latvenergo lēmums nākamajā gadā nepaaugstināt tarifus iedzīvotājiem ir politisks lēmums, taču vēlāk tarifu pieaugums varētu notikt sprādzienveidīgi, intervijā Latvijas Radio brīdināja uzņēmuma vadītājs Kārlis Miķelsons.

"Jebkurus tarifus ir grūti pacelt, jo tas ir ārkārtīgi nepopulāri. Līdz ar to mēs nonāksim pie situācijas, ka tas varētu notikt sprādzienveidīgi," teica Latvenergo vadītājs. Izmaiņas būšot daudzos sektoros, jo "patlaban mēs to atsperi turpinām saspiest, bet kādā brīdī tā nāks vaļā".

Līdz šim Latvija esot izvēlējusies nepareizu elektroenerģijas tarifu politiku — paceļot tarifus novēloti un nedaudz, tādējādi tie praktiski arī pēc pacelšanas nespējot segt faktiskās elektroenerģijas ražošanas izmaksas.

K.Miķelsons apliecināja, ka pēc Ignalinas atomelektrostacijas slēgšanas šā gada nogalē Latvijā reāli elektrības trūkumu neviens neizjutīs — tā tiks iepirkta Krievijā, Igaunijā un Skandināvijā. Latvenergo spēšot arī nosegt to elektrības cenu starpību, kas varētu rasties, Baltijas tirgu atstājot tik lielam elektroenerģijas ražotājam kā Ignalina.

"Ignalinas slēgšana nenovedīs mūs pie absolūtas tumsas, bada un vēl nezin kā." Viņš sacīja, ka Ignalinas atomelektrostacijas slēgšana varētu izraisīt tarifu pieaugumu Lietuvā, taču Latvenergo līgumi par elektroenerģijas piegādēm ir slēgti tā, "lai nākamo gadu varētu izdzīvot".

Tāpat K.Miķelsons atkārtoti pauda, ka Latvijai būtu nepieciešams nopietni apsvērt iespēju būvēt savu atomelektrostaciju. Runa gan esot par kādu 2030.gadu. Runājot par iespējamo AES atrašanās vietu, K.Miķelsons pauda pārliecību, ka ap to laiku, kad lēmumu par stacijas būvniecību varētu pieņemt, tehnoloģijas būs strauji attīstījušās, līdz ar to stacijas novietojumam nebūs tik liela nozīme. "Runa varētu būt par piejūru, bet šo lēmumu pieņem citi," viedokli pauda K.Miķelsons.

Jau vēstīts, ka uzņēmums nācis klajā ar paziņojumu, ka nākamā gada laikā atbalstīs mazturīgos, palīdzot norēķināties par elektrību. Uzņēmums tam atvēlēs 3,7 miljonus latu, kas tiks ņemti no peļņas un uz tarifiem neatsauksies, K.Miķelsons norādīja Latvijas radio. Latvenergo līgumu ar Latvijas Pašvaldību savienību noslēgs tuvākajās dienās.

K.Miķelsons savu attieksmi par lielo valsts uzņēmumu vadītāja iekļaušanu vienotā atalgojuma sistēmā raksturoja ar vārdu "nožēlojami".



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas