Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

papildināta - Mozgis atgriezies Bērnu slimnīcā attīstības un finanšu direktora amatā

No amata aizgājušais Dzintars Mozgis atgriezies darbā, Diena uzzināja Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS). Viņš sācis strādāt attīstības un finanšu direktora amatā.Iepriekš tika pieļauts, ka Dz.Mogis varētu atgriezties attīstības direktora amatā. Šādu piedāvājumu viņam izteica bijusī veselības ministre Baiba Rozentāle (TP). Pēc viņas vārdiem, Dz.Mozgi vajag lolot, jo viņš esot viens no labākajiem veselības aprūpes organizatoriem, kurš spējot nodrošināt caurskatāmību.

Dz.Mozgis uzskata, ka viņam ir radusies brīnišķīga iespēja atsākt ārsta darbu, ko esot iepriekšējā amatā aizņemtības dēļ viņš nespēja apvienot, vienlaikus turpinot virzīt Bērnu slimnīcas attīstības projektus.

BKUS valdes priekšsēdētaja p.i. Andis Lācis stāsta, ka Bērnu slimnīcas attīstībā līdzīgi kā visā veselības aprūpē noteikti aizvien vairāk dominēs veselības aprūpes pakalpojumu sniegšana ambulatori vai dienas stacionārā, turpinās saīsināties vidējais ārstēšanās ilgums slimnīcas stacionārā, līdz ar to turpinās samazināties gultu skaits, bet tas savukārt rada iespēju palielināt vecāku klātbūtni pie bērniem. Tādēļ veicot būtiskas pārmaiņas pacientu plūsmu organizēšanā, tiks saīsināti loģistikas, personāla un pacientu pārvietošanas ceļi slimnīcā, kas, savukārt, palielinās ārstniecības personas kontakta laiku  tiešajam darbam ar pacientu, tādejādi nodrošinot būtisku ārstniecības procesa kvalitātes pieaugumu, vēstulē norāda A.Lācis. "Līdzšinējais valdes priekšsēdētājs profesors Dzintars Mozgis risināja arī šos, ar slimnīcas attīstību un izaugsmi saistītos jautājumus, nodarbojoties gan ar jautājumiem, kas saistīti ar slimnīcas stratēģiju un finansiālo nodrošinājumu, gan aktualizējot un realizējot liela apjoma projektus. Mums kā slimnīcai, lai attīstītos ir nepieciešamas Dzintara Mozga zināšanas, potenciāls un darba pieredze," skaidro A.Lācis.

Dz.Mozgis no amata atkāpās februāra beigās veselības stāvokļa dēļ. Šāds atkāpšanās iemesls tika norādīts viņa iesniegumā. Atlūgumu viņš iesniedza 20.februārī.

Kā zināms, Bērnu slimnīca ir ierauta korupcijas skandālā. Pastāv aizdomas par iespējamām koruptīvām darbībām slimnīcas rīkotajā jaunā daudzprofilu korpusa būvdarbu iepirkuma konkursā. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) informēja - vairākas personas, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā, pēc iepriekšējas vienošanās ar uzņēmumu atbildīgajām personām veikušas pretlikumīgas un krāpnieciskas darbības lielā apmērā attiecībā pret valsti.

Pērn novembra sākumā KNAB aizturēja BKUS valdes locekli Arni Kramzaku un saimniecības direktoru Aivaru Lisenko, kā arī būvuzraugu Projektu vadības un attīstības birojs valdes locekli Raiti Muižnieku un Rīgas firmas Pamats lielāko īpašnieku Aleksandru Kreiceru.

Dažus mēnešus pēc viņu apcietināšanas pēdējā BKUS rīkotā būvdarbu iepirkumu konkursā atkal uzvarēja Rīgas firma Pamats.

Pēc iespējamām nelikumībām slimnīcā Dz.Mozgi aicināja atkāpties divas organizācijas - Lielie Bērnu slimnīcai un Delna, jo viņam kā vadītājam ir jāuzņemas atbildība par slimnīcā notiekošo.

(papildināta ar 3. un 4.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas