Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Narvesen kioska aplaupīšana, iespējams, laupīšanas imitēšana

Kriminālprocesā par gandrīz 8 tūkstošu latu nolaupīšanu no _Narvesen _kioska Gogoļa ielā Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas teritorijā šobrīd aizturētas trīs personas, Dienu informēja Valsts policijā (VP). Divas personas tika aizturētas 3.septembrī, bet viena - 13.septembrī. Šobrīd diviem vīriešiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, bet aizdomās turētajai sievietei tas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Latvijas televīzija šovakar vēstīja, ka noziegums bijis tikai imitācija un nauda, iespējams, zagta pamazām. Līdzdalību notikušajā atzinusi pati it kā aplaupītā darbiniece.

VP Dzelzceļa policijas pārvaldē 25.augustā tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176.panta ceturtās daļas par laupīšanas faktu. Laupīšanas laikā laupītājs, piedraudot veikala vadītājas pienākumu izpildītājai ar pistolei līdzīgu priekšmetu, nolaupīja inkasācijai paredzēto naudu 7937,65 latu apmērā.

Sīkāka informācija tikšot sniegta pēc izmeklēšanas pabeigšanas.

Tikmēr Latvijas televīzijas Panorāmas rīcībā neoficiālā informācija liecina, ka laupīšana bijusi tikai imitācija, par ko liecinot darbinieces teiktais darba devējam. Narvesen pārstāvis televīzijai stāstīja, ka darbiniece atzinusi savu vainu un līdzdalību. "Tas bija organizēts noziegums," teica kompānijas pārstāvis. Neoficiāli tiek pieļauts, ka nauda ņemta pamazām un laupīšana notika, lai slēptu tās pazušanu. Iespējams, nauda tērēta azartspēlēm.

Linstow Center Management sabiedrisko attiecību pārstāve Ilona Zacmane iepriekš stāstīja LETA, ka laupīšana notikusi ap pulksten 17. Kāds vīrietis iegājis veikala palīgtelpās, kur tobrīd tika veikta naudas sagatavošana inkasācijai, un, piedraudot ar ierocim līdzīgu priekšmetu, nolaupījis naudu.

Sākotnēji policija informēja, ka laupīšanu izdarījis maza auguma, aptuveni 155 līdz 160 centimetrus garš vīrietis, kurš bija ģērbies tumši zaļā jakā ar kapuci, runājis krievu valodā. Policija iepriekš pieļāva, ka nozieguma izdarīšanā izmantota pistole vai revolveris.

(papildināta ar 4.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Krimināllikums nosaka:

176.pants. Laupīšana

(4) Par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus vai sprāgstošas vielas, vai ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, vai ja tā izraisījusi citas smagas sekas, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 17 gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz 3 gadiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas