Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Pabalsta samazinājums neskars pašreizējos vecākus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Tevs
T
kretini,neviens jus neieveles un ari jusu dienas bus skaititas
sashutums
s
Un ko lai iesaak taas maaminjas,kuras jau ir stavoklii???? piemeeram manai maasai mazulis naaks pasaulee septembrii.... ko tagad vinjai dariit???
d'Andris
d
Mēs šai jautājumā nevarēsim vienoties, jo skatāmies uz problēmu dažādos virzienos. Viens pa ziemeļu, otrs pa dienvidu logu. Loģiski, ka mēs abi skaidri saprotam, ko redzam, bet ir arī skaidrs, ka tās ir dažādas lietas. Tavā priekšā ir budžets. Budžets ir visiem un tas jādala taisnīgi un motivējoši. Es pievienojos tam, ka esošais bērnu kopšanas pabalstu (tādiem tiem būtu jābūt, bet ir "māmiņu algas"), arī pensiju aprēķina algoritms ir sākotnēji kropls. Pensiju sistēmā laiks ir labojis galveno problēmu - relatīvi īso vērā ņemto iemaksu periodu 90-tos gados. Vienu gadu (ceru, ka būs vairāk) maksājamā bērnu kopšanas pabalsta (māmiņu algu) gadījumā laika korekcija nestrādās. Tomēr "keizargrieziens" pabalstu jomā nozīmē REĀLU SKAITU ABORTU - ŠIE MINISTRI IR SLEPKAVAS. Pa manu logu raugoties es redzu tautu, kura kārtējo gadu zaudē 10.000 un vairāk tūkstošus. Atļaušos būt cinisks, taču 600.000 pensionāri, nodzīvojot vidēji vienu gadu ilgāk, rada muļķīgu ilūziju, ka latviešu tauta dzīvos saules mūžu. BEZ BĒRNIEM MĒS IZMIRSTAM. Tādēļ tautai (valstij un budžetam) IR JĀMAKSĀ PAR SAVIEM BĒRNIEM, jo kad mēs kļūsim pensionāri, atbraukušie ķīnieši mums pensijas nemaksās. ĶĪNĀ NAV PENSIJU. Ja mēs gribam braukt visu laiku, mums benzīns bākā jālej pastāvīgi. To it kā visi saprot. Ja mēs gribam dzīvot savā zemē starp savējiem, mums bērni jāražo nepārtraukti. Jebkura pabalstu sistēma ir saistīt ar lielākas vai mazākas netaisnīguma un "haļavas" risku. Tomēr labāk eksperimentēt ar vēja enerģijas pabalstiem (dubulto tarifu) vai PVN likmēm. Mazāk dzīvības apdraudējumu ...
d'Andris
d
Cik % tūkstošdaļas no budžeta mazie bērni ar savām māmiņām un tētiem apēd? Tā vien liekas, ka bērnu dzimšana atbalstāma tikai tik daudz, lai vecākus piespiestu vairāk strādāt. Tikai tagad, kad jauniem cilvēkiem nebūs motivācijas pat rezultatīvi mīlēties, viņus šajā zemē nekas vairs aizkavēt nespēs. Ko tad Einars, ierēdnīši un, atvainojiet, arī par viņiem balsojošie pensionāri darīs?
inka
i
tiesiski būtu, ja šis samazinājums attiektos uz tiem vecākiem, kuriem bērni piedzims 9 mēnešus pēc likuma spēkā stāšanās! (tad radot mazuli būtu rēķinājušies ar noteikto summu) šobrīd arī vecāki, kam bērns piedzims 2. jūlijā, būs reāli piekāsti, jo būs rēķinājušies ar spēkā esošo pabalstu! UN skatot Latvijas sociālo politiku kopumā, arvien rodas pārliecība par nodokļu nomaksas bezjēdzību. Diemžēl:(
varbūt
v
Labi ka pabrīdinājāt, gribēju dibināt ģimeni, bet būs jāpagaida vai jāsāk tusēt ar praidistiem, pateicoties mūsu "gudrai valdībai".
hamma
h
Ja māte strādā,nav ko maksāt pabalstus!
koko
k
nevis tavs (un citu līdzīgo) godīgums, bet tieši tas - vēlēšanās saņemt no valsts vairāk, nekā esi tai maksājusi! Ja nebūtu stāvoklī, maksātu tikai minimālo algu! Pabalsta aprēķināšanai vajadzētu ņemt vidējo par vismaz iepriekšējiem 3 gadiem! Un Anarhistam - VISI pabalsti tiek rēķināti pēc sociālā nodokļa, arī bezdarbnieka pabalsts un pensijas, kas abi ir nožēlojamos apmēros. Pie kam, ja stāžs zem 10 gadiem, tad pabalsts tikai 4 mēnešus! Un ne tuvu bijušajai algai, pat ne puse nesanāk.
neatvairaamais
n
ko jūs cepās? kas jūs bērnus taisat naudas dēļ? bet bērni jau dzima arī tad, kad vēl nauda nebija izdomāta?!? ;-)
koko
k
Nu zelta vērtē mums daži % bērniņu!
Maija
M
Un kaada jeega vispaar no taadiem vecaakiem, kas te bljauj, ka maksaa nodokljus tikai deelj maaminjalgaam, taadad, kad peec beeeniem darbaa atgrieziisies, vienalga vairs nemaksaas, tik buus noteereejushas no sociaalaa buzheta krietnu summu....
Maija
M
Tu tik tieshaam esi stulba, ja nodokljus maksaaji tikai lai izspiestu pabalstu :( Un tagad lielie briinumi, ka valstij nav naudas... Bet kur tad radiisies, ja tik shausmiigi negodiigi cilveeki te dziivo! Pensijas arii nedabuusiet, jo juusu beerni uz juusu piemeeru jau gatavo ragavinjas ar ko juus uz mezhu aizvilkt!
ieva
i
ja ieprieks, kad bija lielie pabalsti, bija jega maksat oficialas algas, tad tagad jau nu ne. ja pedejos 2 gados ka privatuznemeja esmu maksajusi sev ik menesi oficialu algu 1000Ls, ceriba "nopelnit" maminju algu, kas godigi sakot bija vienigais iemesls manam godigumam, tad tiesam esmu bijusi stulba. vairs tada neesmu un man ir ari pamats so valsti necienit. bez izglitotiem un laimigiem berniem latviesu pendzas vares ledu sukaat! tapat jau visus pensionarus uztur berni.
anarhists
a
T.s. "māmiņu alga" ir nevis mistisks "pabalsts", bet nāk no konkrēto indivīdu maksātā sociālā nodokļa. Un mērķis ir viens: lai cilvēks nezaudē līdzšinējo dzīves līmeni tāpēc, ka jāsēž mājās ar sīci. Attiecīgi summa tiek aprēķināta atbilstoši pelnītajam. Starp citu, viens no motīviem godīgi maksāt nodokļus. Tagad katram, kurš, pateicoties profesionālajām iemaņām, pelna vairāk par vidējo, radīsies jautājums: kāda joda pēc maksāt lielāku to sociālo nodokli, ja atpakaļ dabū vahjadzības gadījumā tik, cik cits, kurš maksājis mazāk. Lielisks motīvs pusi algas saņemt "aploksnē", jo šobrīd valsts nevis nepiešķir, bet atņem to, ko cilvēks nopelnījis, bet uzticējis valstij kā "kopējās kases" glabātājai. Ja liberālisms, tad liberālisms: valsts nemaksā nekādus tur pabalstus, bet cilvēki nemaksā sociālo nodokli - liek analogu summu bankā un ja bērns, saslimst, vai citādi īslaicīgs darbaspēju zudums, cilvēkam ir no kā dzīvot, nevis izdzīvot. Tad vismaz cilvēks jūtas drošs, ka ja nu kas, viss būs kārtībā, nevis kā tagad, kad nezini, ko rīt gudrās galvas izdomās, lai varētu sev kāpās savrupmāju uzsliet.
x
x
ja brigmanis darbu uzskata par sodu, nevis iespeju, tad ari sanak diskriminacija:)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Statistika

Vecāku pabalstu sadalījums pēc pabalstu apmēra š.g. martā:

Minimālā apmērā (63 lati) - 5%

63,01-300 latiem - 41%

300,01-800 latiem - 42%

800,01-1300 latiem - 8%

Virs 1300 latiem -  4%

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas