Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

papildināta - Par divarpus gadu vecas meitenītes izvarošanu aizturēti divi vīrieši

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā pirmdien ievietota kāda 2,5 gadu veca meitenīte ar seksuālas vardarbības pazīmēm, otrdien ziņoja Latvijas Televīzija.

Rīgā aizdomās par meitenītes izvarošanu aizturēti divi vīrieši. Notikušo apstiprinājis arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis. Viņš informēja, la aizdomās par šo notikumu aizturētas divas personas, kurām, visticamāk, lūgs piemērot arestu, jo vardarbība bijusi acīmredzama un šajā gadījumā nevar būt runa par nelaimes gadījumu, un tā bijusi apzināta šo personu rīcība.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Romēna Namniece par bērna veselības stāvokli ziņas nesniedza. Ņemot vērā gadījuma smagumu un lai aizsargātu bērna intereses, slimnīca nav tiesīga sniegt informāciju par bērna veselības stāvokli, ziņo BNS.

"Ņemot vērā, ka gadījums ir ārkārtīgi smags, es varu teikt tikai to, ka bērns ārstējas mūsu slimnīcā un mēs sadarbojamies ar tiesībsargājošām institūcijām," viņa sacīja.

Savukārt LNT raidījums "Degpunktā" otrdien vēstīja, ka cietušajam bērnam ir veikta operācija un pie mazās meitenes visu laiku atrodas māte.

Policija aizdomās par noziegumu aizturējusi mazās meitenītes audžutēvu un bērna mātes brāli. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kurzemes iecirkņa kriminālpolicijas priekšniece Ļena Keine atklājusi, ka arestēti divi cilvēki - iespējamais izvarotājs un cietušās meitenītes onkulis, kurš, iespējams, pievēris acis uz šo nežēlību pret savu māsas meitu.

Ja izmeklēšanas laikā apstiprināsies informācija, ka tā bijusi izvarošana, tad par šo noziedzīgo nodarījumu vainīgajām personām draud mūža ieslodzījums.

Cietušā bērna ģimene notikušajā par līdzvainīgiem uzskata Rīgas sociālo dienestu, kas ģimenei nav pievērsis nepieciešamo uzmanību. Aizdomās par izvarošanu aizturētajam vīrietim jau sen esot nosliece uz vardarbību pret mazgadīgām meitenēm, vēstīja "Degpunktā".


(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas