Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

papildināta - Par konsolidācijas pasākumiem vienojas, taču pagaidām tos neatklāj

Valdību veidojošās partijas - apvienība Vienotība un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - otrdien panākušas vienošanos par pasākumiem šā gada budžeta papildus konsolidācijai 50 miljonu latu apmērā. Tā otrdien pēc koalīcijas sēdes žurnālistiem sacīja ZZS Saemas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Viņš gan neatklāja šos pasākumus, norādot, ka par tiem plašāku informāciju sniegs premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Arī premjers nekādus komentārus pēc koalīcijas sēdes žurnālistiem nesniedza. Iespējams, ka plašāku informāciju par konsolidācijas pasākumiem viņš sniegs preses konferencē pēc valdības sēdes.Sākot valdības sēdi, premjers rosināja budžeta konsolidācijas jautājumus skatīt valdības sēdes slēgtajā daļā.

Arī Finanšu ministrijas pārstāvis Aleksis Jarockis apliecināja, ka konceptuāla vienošanās par konsolidācijas pasākumiem koalīcijā ir panākta, taču Finanšu ministrijai uzdots otrdien precizēt un papildināt koalīcijā vētītos un atbalstītos priekšlikumus budžeta konsolidācijai. Kad šie pasākumi tiks papildināti un precizēti un kad valdība slēgtajā daļā tos būs izskatījusi un atbalstījusi, tad šie priekšlikumi arī tiks atklāti.

Kā norādīja A.Brigmanis, pozitīvi ir tas, ka šajā konsolidācijā sociālā sfēra nav skarta, proti, netiks mazinātas pensijas un pabalsti, tāpat netikšot aiztiktas skolotāju algas. Tomēr no A.Brigmaņa sacītā noprotams, ka kaut kāda tēriņu mazināšana izglītībā ir paredzēta, taču to, kas tieši ir paredzēts, A.Brigmanis nekonkretizēja. Viņš konkrētāk vien minēja plānoto tēriņu mazināšanu piecu miljonu latu apmērā ministriju izdevumu sadaļā. Kā zināms, iepriekš mazinot algas un štatus, valsts pārvaldē paredzētais ietaupījums bija divi miljoni latu.

Uz jautājumu, vai šī budžeta konsolidācija ir nodrošināta uz kvalitatīviem pasākumiem, A.Brigmanis vairījās sniegt atbildi, norādot, ka tas jāprasa premjeram. Vaicāts, kur nākamgad radīs nepieciešamos resursus sociālajā budžetā, kurā 2012.gadā beigsies uzkrājumi, A.Brigmanis īsi noteica: "Nav atbildes."


(papildināts ar pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas