Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Pensiju 2. līmenim paredzēto pieaugumu novirza pašreizējām pensijām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lasītājs
L
Tā ir cūcība pret visiem tiem, kuri pensiju vēl veido un gaida. Iznāk, ka valdība netur pati savus solījumus. Meļu un liekuļu banda, kura ir pelnījusi padzīšanu ar vislielāko mietu!
jonj
j
zaudējumi ir jau aprēķināti tie ir 20%
Ojārs
O
Piekrītu Tev, ka solījumi ir jāpilda un finanšu sektors, kā uzticības bizness, ir īpaši jūtīgs pret dotā vārda vai solījuma nepildīšanu. Savā komentārā es smējos par Dunskas izmantotajiem argumentiem, kas nu galīgi nebija profesionāli, jo tas ko var vēlēties no profesores nav gluži tas pats, ko var prasīt no prastas tirgus sievas.
Haris
H
Tas tik norāda, ka nevajag maksāt nodokļus, bet labāk ietaupīto naudiņu samainīt dolāros un bāzt zeķē. Vismaz valsts neapzags...
Jony
J
Prieks, ka Jūs paši savai pensijai acīmredzot uzkrājat visai ievērojamus naudas līdzekļus. Es diemžēl maksāju visus nodokļus par sevi, taču tik liela alga, lai es vēl papildus atlikt un krāt savām (pagaidām visai tālajām) vecumdienām man nav. Šī valsts man iepriekš apsolīja, ka pēc īstenotās pensiju sistēmas reformas es savām vecumdienām krāšu naudu pats sev - pensiju 2.līmenī. Sākumā tās būs kapeikas, taču ar laiku no maniem nodokļiem mani pensijai tiks novirzīts aiz vien vairāk. Taču šis šodienas lēmums man skaidri pasaka - par savu pensiju es nevaru būt drošs... vienam cilvēkam (šoreiz Godmanim) var jebkurā brīdī ienākt prātā doma, man domāto pensiju izmaksāt jau esošajiem pensionāriem, iztērēt to kāda tilta būvniecībai vai dajebkam citam. Acīmredzot, ieguvēji ir tie, kas nodokļus valstij nemaksā (viņiem gan vajadzētu aizliegt izmantot arī citas sociālās garantijas), viņi no savas algas vecumdienām var atlikt paši to naudu ko nesamaksā nodokļos. ieguldīt akcijās, fondos - dajebkur citur un pēc 40 gadiem būs uzkrājuši labu kapitālu.
ss
s
vispār tas otrais līmenis ir kļūda,to nevajag ir pensiju trešais līmenis,kur ik viens var gādāt par pārtikušām vecumdienām man tas pensiju 2.-3.līmenis kā zaķim stop signāls-pats varu ieguldīt brīvos līdzekļus un galvenais nopelnīt no ieguld.vairāk kā bankas nezinu mani ieguldījumi šogad ir nesuši peļņu
...
.
Kurš nu tagad ir "stulbenis" pēc VID reklāmas? Ja nesaņem visu algu oficiāli tad oficiāli skaities nabas un tas dod tiešibas pretendēt uz dzīvokļiem Rīgā par velti, kā arī saņemt augstskolās atlaides turklāt vēl vari savu naudu ieskaitīt 3. pensijas līmenī un zināt ka Godmanis to nenovadīs citiem pensikiem. Nemaksāt nodokļus sanāk daudz izdevīgā kā maksāt tos. Tā nu strādā mūsu valdība ka pie šāda rezultāta esam nonākuši.
Kabula
K
oi, kā tas varo uzticību valsts varai! varbūt nodokļu maksātājiem arī vajadzētu rīkoties līdzīgi - par kādiem procentiņiem samazināt faktiskos nodokļu maksājumus, sak, nāks labāki laiki, gan atkal maksāsim, cik likumā noteikts..
Ojārs
O
Nu gan "eksperte" Dunska sasmīdināja - graujam sistēmu un no finanšu tirgus izņemam līdzekļus. Viņa ir vai nu galīga nejēga vai klaja demagoģe! Ir tieši otrādi - vairāk naudas paliek Latvijā, pensionāri pirks Latvijā ražoto maizi, pienu, kartupeļus nevis kā būtu ar 2.pensiju līmeņa naudu, kuru ieguldītu fondos, akcijās vai obligācijās ārvalstīs.
kā katrs alkaholiķis
k
visu iznes no mājas un nodzer vecāku pensiju.
Čiks
Č
Kur tad pazuda pensiju fonda pārpalikus vairāku simtu miljonu ? Ko tad celsim , gaismas pili, koncertzāli, vēl vajag dažus tiltus. Kur tad ņems naudu ?
zobgale
z
Štokenbergs cītīgi pelna "punktiņu" partijas ieplānoto sponsoru - banku acīs... Jo bankas nedabū jau ieplānotos miljonus, kurus notrallināt kopā ar jau viņu rīcībā esošajiem simtiem miljonu pensiju fondu naudas. Tās ir vienīgās, kuras "cieš" no šī lēmuma. :) Kamēr cilvēki iegūst - jo bankām par vienu apsolītu % mazāk tiek, ko pazaudēt spēlītēs akciju biržās. :) Tomēr te daži izliekas par 'vienkāršiem kvaukšķiem" un tik nelabi ķērc, it kā vismaz rīkli šiem kāds grieztu... :) Bankām "rīkli griež" šis lēmums. Un tikai tām! :)
Andreww
A
wot meesli..kad ieshhu pensijaa..shitamie droshi vien jau kapos gulees, vai sliigs vecuma marasmaa..no kaa prasiit atbildiibu???
Jā rīt nepietiks
J
Tas jau bija sagaidāms. Ja publika prasa notērēt rītdienas pensijas šodien, tad tārēsim šodien. Jā rīt nepietiks, tā nav mūsu bēda.
Zix
Z
Fakts, var priecāties tie, kas bija apdomīgi un maksāja iespējami mazāk nodokļu. Man nav izvēles - darbs pārāk apzinīgs :( Starp citu, cilvēki laikam patiesi nesaprot, ko šis nozīmē. Skumji

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒJUMI

Iveta Purne (ZZS), labklājības ministre:

Šis lēmums nav pretrunā ar pensiju politiku, jo tāpat kā līdz šim un turpmāk pensijas kapitāla aprēķināšanai ņem vērā veiktās iemaksas no 1996.gada. Šī pārdale attiecas tikai uz to, cik liela daļa no vecuma pensijām novirzāmās iemaksu daļas (20%) paliek 1.līmenī (2009.gadā - 12%) un cik 2.līmenī (8%). Bet jebkurā gadījumā sasniedzot pensijas vecumu uzkrātais kapitāls abos šais līmeņos tiek ņemts vērā aprēķinot pensiju.
Topošie pensionāri savu iemaksāto daļu nav zaudējuši, jo šie grozījumi nosaka, ka 2009 un 2010.gadā 2.līmenī tiks ieguldīts par 1% mazāk nekā tika noteikts likumu pieņemot 2001.gadā. Bet šis 1% paliks 1.līmenī un tiks ņemts vērā aprēķinot pensiju.

Margarita Dunska, Latvijas Universitātes asociētā profesore:

Saeimas lēmumu es vērtēju ļoti negatīvi. Pensiju sistēma ir izveidota, tā ir ilgtermiņa un tādas pamata lietas nedrīkst aiztikt. Tad mums zudīs jebkurš pamats stabilitātei. Kāpēc citas valstis mūsu trīspakāpju sistēmu uzskata par labu un to izmanto kā piemēru, bet mēs to graujam? Skaidrs, ka plānotie nodokļu ieņēmumi netiek iekasēti pilnā apmērā un budžets būs nepietiekošs visām vajadzībām, taču tā situācija nav jau tik kritiska. 2.pensiju līmenī nauda uzkrājas un pelna. Varbūt tieši šobrīd pelnīšana nav liela, bet tas ir labāk nekā graut visas sistēmas pamatus. Negatīvi tas ir arī tāpēc, ka no finanšu tirgus būs izņemti līdzekļi.

LASI VĒL:


A. Štokenberga blogs "Izšķērdības nodoklis 42 miljonu apmērā" lasāms šeit!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas