Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - Pērn likvidēti 22% darba vietu, pieprasījums pēc darbaspēka samazinās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ciniķis
c
Nekas, nekas, nākamgad budžets ir jākonsolidē vēl par 500 miljoniem, tas nozīmē, ka darba vietu būs mazāk, bet bezdarbs turpinās pieaugt. Kas pats smieklīgākais, ka tā saucamie "eksperti" izliekās neko nezinam par šiem gaidāmajiem plāniem un tikai mierina "zemākais punkts bija pagājušā gada beigās...". Var tikai pabrīnīties par visa veida "ekspertu" stūrgalvību un kategorisku notikumu prognozēšanu vadoties no reālajiem nākotnes plāniem, droši vien teikt patiesību ir stingri aizliegts. Gvelzt tādas glupības, ka privātajā sektorā vienkārši, ne no šā, ne no tā pieaugs darba vietu skaits - to viņi dara nekautrējoties ne no kā, jo acīmredzami, uzskata visus par muļkiem. Nu nav visi muļķi un zina, ka, tās pašas konsolidācijas rezultātā pieaugs bezdarbs ne tikai valsts, bet arī privātajā sektorā, jo algas un pensijas ta turpinās griezt, līdz ar to privātā sektora piedāvātās preces un pakalpojumus pirks aizvien mazāk, bet bankrotu un jaunu bezdarbnieku kļūs aizvien vairāk. Es esmu ievērojis - "eksperti" mums vairs nav eksperti, bet tīrākie PRščiki ar uzdevumu iestāstīt sabiedrībai, ka "situācija uzlabojas". Tas, ka bijušais nosacītais vidusslānis dramatiskos tempos pāriet nabadzīgākajos slāņos, to viņi apspriest nedrīkst, visiem ir jāstāsta cik viss ir pozitīvi un "praktiski jau rīt" krīze beigsies.
:) >> SOS
:
370 000 BEZDARBNIEKU .. nu ja! 600 000 pensionāru, ap 100 000 aizbraucēju, 300 000 bērnu un pusaudžu .. savi 100 000 liekēžu valsts un pašvaldību iestādēs.. auuuu ... kāds šajā valstī vēl strādā?
tpisti
t
Premjērs 15:17 Lūdzu mani nevainot. Es tikko radīju dažas jaunas darba vietas savā Kabinetā. Varat pieteikties. ------ nevis tu, bet mēs radījām :) tev atliek aizpildīt
SOS
S
370 000 BEZDARBNIEKU .......................
Jukums
J
Tā ir problēmas redzamā daļa, turklāt ne visa. Tāda luksuslieta ka darba likumdošana gandrīz vai nedarbojas - vismaz ne privātaja sektorā. Neredzu pagaidām kādu iespēju problēmas risināšanai. Tad ir jārīkojas tieši pretēji kā tas bija visu laiku.
Premjērs
P
Lūdzu mani nevainot. Es tikko radīju dažas jaunas darba vietas savā Kabinetā. Varat pieteikties.
izbijis valsts patriots
i
ĻOTI sāpīga tēma ,par kuru nez kāpēc aizmirstam runāt. Mēs drižāk neprotam par to pat izteikties. Vēl jau viena nelaime ka daudziem šādiem uzņēmējiem ir spēcīga aizmugure,tā teikt piesedzēji. Vispār agri vai vēlu valstī jānotiek pamatīgam lūzumam. Man liekas ka strādniekiem kādreiz apniks,tas balagāns. Domāju ka šjā gadā palielināsies imigrācija ,bet to VALSTS tiešām ir panākusi. Sēit es pašreizējo valdību navainoju,jo faktiski tikai tagad redzēsim uz ko īsti tas DOMROVSKIS IR SPĒJĪGS.Faktiski tikai šodien reāli viņu var sākt vērtēt.Protams paliek vēl viena mafijas krustēva Lembīša ietekme caur ZZS,bet te pašlaik notiek kaut kas nesaprotams.Vai nu ies pagrīdē vai tas ir tikai klusums pirms vētras.
nn
n
bezdarbs ir siikums, ja lata kurss paliek nesatricinaams !
Jā!
J
Pilnībā piekrītu. Daudziem mūsu uzņēmējiem galvenais visus šos gadus bija saraust pēc iespējas lielāku peļņu un to "investēt" lupatās, villās, autiņos, ceļojumos utml. Par investīcijām ražošanā un sava biznesa ilgspējību konkurences apstākļos lielais vairums nedomāja. Es jau nemaz nerunāju par uzņēmēju vēlmi /pareizāk sakot - nevēlmi/ uzlabot strādājošo darba apstākļus. Es varētu nosaukt milzum daudz piemēru, kur pat bez lieliem kapitālieguldījumiem strādnieku darba apstākļus varētu ievērojami uzlabot. Bet nav jau tās vēlmes to darīt... Un vēl - vai nu sava zemā pašvērtējuma, vai neuzņēmības, vai zināšanu trūkuma dēļ par uzņēmējiem cilvēki nekļūst, bet prasa darbu Dombrovskim. It kā viņš būtu kādas rūpnīcas direktors.
izbijis valsts patriots
i
To ko radīja 18 gadus mūsu ekonomikas korifeji kā ŠĶĒLE ,ŠLOSIS ,LEMBis---Dombrovskis gada laikā nespēj sagraut pat gribot. Faktiski apmēram 70 % no šīm darba vietām tiešām bija liekas.It sevišķi celtniecībā.Cits jautājums ka Latvieši pašlaik nespēj ekonomiski domāt. 1---mūsu galsvēnā nelaime ir tā ka gribam kļūt miljonāri gada laikā.,bet pišādas biznesa vadības CĪKS VIEN SANĀK. 2--Faktiski otra mūsu nelaime ir tā sauktā darba organizācija---Mēs to vienkārši neprotam organizētr. Sava kalases biedra dēliņam es tā arī pateicu TU ESSI BIZNESMENIS IDIOTS,jo vin''s ar hronometru stav pie strādnieku ,konkrēti preše un uzņēm laiku ,bet pēc tam bļaustās ka neviens nevar izpildīt to normu kādu līdzīgs uzņēmums izpilda Beļģijā.Lieta tāda ka tur strādniekiemdetaļas pa konveijera lenti tiek piegādātas pie darbagalda,bet šeit teiksim vienu detaļu kuras svars ir ap 7-8 kg cilvēki acis pārgriezuši stiepj rokām apmēram 10 metrus. To viņš nesaprot,tikai taurē es jūs iemācīšu strādāt ,šomēnes algas nebūs utt. Tāds apmēram izskatās Latviešu uzņēmējs reāli.Šādus piemērus varu minēt simtiem. Ir jau arī citi pozitīvi piemēri ,bet to ir krietni mazāk. Daudzi to biznessu tur tikai tik ilgi kamēr savus bērnus ieceļ saulītē ,nopērk dzīvokli ,izskolu,bet par pārējo nošpļauties. Jaunas darba vietas radīt mēs nespēsim ātrāk kamēr mūsu biznesmenī nemainīs domāšanu. Man te4 apnīk runāt delikāti caur puķēm ,te ir jādod tiem daudziem uzņēnmējiem arī ar mietu--citādi nesapratīs.Mums jau pie vainas nav tikai valdība.
banka
b
Rimševica 2007 gada ieteikums atvēsināt ekonomiku izpildīts.
Rukmanis
R
"Paldies" TP un LPP/LC bosiem par mūsu laimīgo šodienu!!! Paši kabatas piebāzuši, un par pārējiem jums nospļauties... Ja jau mēs neesam vajadzīgi, tad paturiet sev Rīgu, un visu pārējo atdodiet kreditoriem vai otrādi...
sinkopa
s
Un Dombrovskis tik saka, ka mēs ejam ārā no krīzes, ka viss ir labi!
Sp
S
Nu 'loti jau ""izcils" JL un premjera gada darba rezultats. Slava, slava aleluja tam JL un premjeram!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VIEDOKĻI

Oļegs Krasnopjorovs, Latvijas Bankas ekonomikas eksperts:

Jāatzīmē, ka brīvo darba vietu kritumu 2009.gada otrajā pusgadā noteica norises sabiedriskajā sektorā, joprojām saglabājoties ilgstoši neaizpildītām brīvām darba vietām sabiedriskās kārtības, drošības un tieslietu sistēmā. Savukārt privātajā sektorā vakanču skaits ir stabilizējies.

Prognozējams, ka brīvo darba vietu skaits varētu nedaudz pieaugt jau 2010.gada pirmajā pusē - uz privātā sektora rēķina. Par pozitīvām tendencēm 2010.gada sākumā liecina brīvo darba vietu skaits Nodarbinātības valsts aģentūras reģistros - 2009.gada decembra beigās tas sasniedza vēsturiski zemāko punktu, pēc tam pakāpeniski pieaugot trīs mēnešus pēc kārtas un marta vidū sasniedzot 1700. Tomēr pieaugums pagaidām būs lēns, jo pakāpenisks darbaspēka pieprasījuma kāpums sākotnēji tiks daļēji apmierināts ar darba nedēļas ilguma pieaugumu nepilnu slodzi strādājošajiem. Turklāt, parādoties jaunām darba vietām, tās augsta bezdarba apstākļos tiks ātri aizpildītas, un tāpēc brīvo darba vietu statistikā atspoguļosies minimāli.

Dainis Stikuts, Swedbank vecākais ekonomists:

Pagājušais gads beidzās diezgan dramatisks. Aizņemto darbavietu skaits ik ceturksni vidēji samazinājās par 54 000. Gada beigās situācija palika mierīgāka, un aizņemto darbavietu samazinājums sabremzējās uz 7% pretstatā 38% gada sākumā. Aizņemtās darbavietas samazinājās visās nozarē, bet visvairāk būvniecībā (-43,1%). Līdzīgos tempos samazinājās arī brīvās darbaspēka vietas.

Tā kā iekšzemes kopprodukta lielākais kritums jau ir aizmugures un arvien vairāk parādās ekonomikas stabilizācijas un atkopšanās pazīmes, tad līdzīgai ainai ir jābūt arī darbaspēka tirgū. Pašlaik nodarbinātie varēs justies drošāk, jo darbavietas zaudēšanas varbūtība būs jūtami samazinājusies un bezdarbnieki varēs cerēt uz jaunu darbavietu rašanos. Tomēr jūtamāks nodarbinātības pieaugums sekos nedaudz vēlāk, iespējams, pat tikai 2011.gadā, kad uzņēmumi sajutīs labākas izaugsmes iespējas. Un tas nav tikai atkarīgs no ekonomiskās situācijas pasaulē, bet arī valsts ekonomiskās politikas.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas