Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Pētījums: Latvieši ir sociāli pasīvi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Globālists
G
Latvieši ir sociāli pasīvi - tā tak uzskatīja arī komunisti pirms 20-it gadiem. Viņi dziļi maldījās, tāpēc pazaudēja varu. Taču par 'pasivitāti' maldās gan pētnieki, gan bijušie / esošie elites pārstāvji - jo 20-it gados uzticības kredīts ir izsmelts !
who cares
w
"Latvijā nav politiska piedāvājuma cilvēkiem iesaistīties sabiedriskās organizācijās." === ;) taas ir lietas, ko ljautinji dara pashi, dzemdina, mirdina, etc. neviens cits to nedariis, i.e. - piedaavaajuma nebuus
AD
A
Varbūt zināmu gaismu var ienest atbilde uz jautājumu - vai tā ir bijis vienmēr ? Kā zināms, jau 19. gs. plaši veidojās lauksaimnieku, amatnieku, biškopju, krājaizdevu, dažādas saviesīgas biedrības u.c. Vēl kuplāks to skaits bija Neatkarības gados. Okupācijas gados viss tas tika nīdēts un aizstāts ar šnabja pudeli (ja neskaita tādas "sabiedriskas biedrības" kā, komjaunekļi, dosafs u. tml. ). Jaunākos laikos, sākot ar 90. gadiem ir izveidojusies vesela gūzma pusslēgtu NVO. Dažas, bet diez vai lielāko daļu no tām var saukt par reālām sabiedriskām organizācijām. Kāpēc? Drīkst minēt trīsreiz .
kalpu dveseles
k
Ja kāds sauks, iedos rokā karodziņus, pateiks priekšā sakāmo un vēl labi pabaros, varbūt iesim. Bet varbūt kritizēsim un pelsim. Paši savu interešu vārdā lai apvienotos - vai tad tas ir kalpu dabā! Dodiet kungu - kurnēdami kalposim!
jurists
j
Tāpēc jau arī šo sociālo vienaldzību pie varas esošie izmanto. Kamēr Jūs tā vaimanāsiet, nekas nemainīsies. Tikmēr, kamēr godprātīgi cilvēki neiesaistīsies politikā, tikmēr Jūs apzags, nomāks un pazemos.
derfa
d
Kad cilveks ir bada, pazemojuma, nabadziba vina kativitates zud. Ja nu vienigi kads sarikos kad revaluciju, apversumu tad varbut ka cilveki taja piedalisies, Latvija cilveki ir nomakti, pazemoti, vini ir vilusies dziesmotaja revalucija, sava ilgas, sapnos par brivu, demokratisku valsti. Valti parvalda blezi, zagli, neliesi, slepkavas kuriem sagada baudu iznicinat savu valsti, tautu, kuri nev spejigi neko citu darit ka pazemot, apzagt cilvekus Latvija un tas jau ta turpinas 18 gadus. Cik ilgi vel tas turpinasies?
AV
A
Šis pētījums apliecina tikai vienu - jāmaina vēlēšanu likums, jo dažādu partijnieku ir tik maz, ka viņiem jau nu nebūtu nekādu tiesību uzurpēt varu pār visiem pārējiem. Es ar prieku balsotu par atsevišķiem cilvēkiem, kuri bauda manu uzticību. Vēl mazliet par baznīcu. Pārāk daudz pretenziju no viņu puses - naudas pieprasījumi /piemēram, Aglonai/, ticības mācība skolās /nevis savās svētdienas apmācībās/. Izrādās, ka viņiem ir apbrīnojami maz piekritēju, lai izvirzītu tik daudz prasību. Bet laikam jau tik skaļi kliedz, ka atteikt grūti...
Mēness
M
Jā-jā! Dziedāt korī un lūrēt dančus ar zvaigznēm - o tā ir pilsoniska sabiedrība!
juris bogdanovs
j
Un atkal pētījums jeb faktu konstatācija par lietu, kas jau tāpat lielos vilcienos ir zināma. Diagnoze neko nemaina. Turklāt, kāpēc ir jāsaka ka ir labi, pamatojot to ar stāvokli citās Baltijas valstīs. Vai tad arī 7% nenozīmē katastrofu demokrātijai? Un šo situāciju ietekmē ļoti tieši arī ekon politika. Nabadzība un bezdarbs rada pasīvus cilvēkus, kuri lēnām degradējas un arvien vairāk paliek inerti. Demokrātiskā un gudri pārvaldītā valstī pastāvētu tādi pārvaldes mehānismi, kuri veicinātu cilvēku iesaistīšanos sab aktivitātēš, turklāt visplašākajai sabiedrībai tiktu nodrošināta augstvērtīga izpratne gan par valsti, gan cilvēka kā sabiedr būtnes psihi, mūsu visu savstarpējo atkarību. Un šāda pareizi pārvaldīta valsts nodrošinātu visu veidu viedokļu attīstīšanos kvalitātē, jo tikai tā cilvēki spētu izvēlēties labāko. Protams, tad daudziem šodienas politiķiem nāktos atstāt savus amatus un ietekmi. Tātad, tas nav izdevīgi. Izdevīgi ir uzlikt 10 latu maksu pat notariāli apstiprinātu parakstu, tādējādi, ņemot vērā Latvijas nabadzības līmeni, izteikti lielākā sabiedr daļa ir vispār izslēgta no iespējas kaut ko paust. Šie vēsturē ieies kā ļoti tumši laiki Latvijai un tautai. Šodienas vadošos, un ne tikai, politiķus, atcerēsies kā kaut ko ļoti sliktu. Pienāks laiks, un tas notiks.
ccc
c
Kāds ir pētījuma nosaukums?
TV
T
Vislielākais kauns man būtu atrasties tādās sabiedriskās kopās kā Tautas partija, Latvijas pirmā partija, Zaļo zemnieku savienība, Tēvzemei un brīvībai u.t.t, To vadītāji ir darījuši visu, lai savus organizācijas biedrus padarītu par pakalpiņiem savu sautīgo mērķu īstenošanai. Kāpēc man būtu jāatrodas organizācijā, kuras galvenais motīvs pēc iespējas vairāk nokampt no Latvijas kopējā katla. Varbūt tuvākā laikā izveidosies politiskas organizācijas, kurās par vadītājiem būs gudri cilvēki, kuri var dot indivīdam un sabiedrībai iespēju attīstīties un būt lepniem par valsts sabiedrību. Iespējams, ka tās ir naivas cerības?
Dāvis
D
Bet ar sportu var nodarboties arī neatkarīgi no tevis minētā apstākļa.
NAV VIENALGA
N
A KO VAR GRIBEET NO 800 GADU KALPOSJANAS CITAAM TAUTAAM! TAS JAU LATVIETIM IR GEENOS!
Saule
S
Rakstā nekas nav minēts par dalību dažādās interešu kopās, piemēram, koros, deju kolektīvos utml. Tās taču arī ir sabiedriskas aktivitātes! Ja tās nav pētītas arī CSP pētījumā, tad tas ir ļoti nepilnīgs un tiešām var šķist, ka visa tauta tikai sēž pie TV un skatās realitātes šovus...
ZJB
Z
Latvijā nav nevienas sabiedriskas un politiskas organizācijas, kurās pie stūres nebūtu krāpnieki. Aiz kā arī rezultāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas