Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Pieļauj politisko tirgu ap augstiem ierēdņu amatiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lana
L
Mani pārsteidz tas, cik liela ietekme ir tik nekompetentam cilvēkam kā R.Balodis. Padomāsim, par ko viņš ir izpelnījies tādu attieksmi no TP vadītāju puses? Kāpēc viņš tik bieži ir jābīda ieņemt tik daudzu it kā nesaistītu iestāžu vadītāja posteņus? Skaidrs, ka vai nu viņa padotībā ir parādnieki, vai rīcībā ir kompromitējoši materiāli, vai viņš ir apguvis kādas pašreģistrētas sektas masu hipnozes paņēmienus. Pēc manā rīcībā esošajām ziņām, Balodis ir vairākkārt tiesāts par goda un cieņas aizskaršanu, tādejādi jau toreiz likās absurdi, kā šāds cilvēks varēs būt tiesībsargs un cīnīties par sabiedrības interešu ievērošanu. Kas saista šos amatus: 1. Reliģisko lietu pārvaldes vadītājs 2. Tiesībsargs 3. Uzņēmumu Reģistra vadītājs 4. Valsts tiesību katedras vadītājs Tikai un vienīgi vara, daudz varas! Vai cilvēks, kuram primārais ir varas iegūšana, nevis godprātīgs darbs, savus uzdevumus var veikt augstā līmenī? Kur šis cilvēks ir ieguvis tik augsta līmeņa plašas zināšanas, lai mēs uzskatītu, ka viņš tiešām ir labākais, kas Latvijā ir atrodams šādu iestāžu vadīšanai? Domāju, ka viņš prot tikai ar apšaubāmiem līdzekļiem "ieņemt" amatus, nevis pildīt amatā noteiktos pienākumus.
Karina
K
Tads negodigs cilvēks Ringolds Balodis UR vadītāja vietā?
Dzidra
D
Kā uz Uzņēmumu Reģistra vadītāja vietu var tiekties pērn caurkritušais tiesībsarga amata kandidāts Ringolds Balodis? Šis cilvēks valsti ir spējīgs ievest tikai vēl lielākā un dziļākā purvā. Vai tiešām jūs, valdībā esošie cilvēki, domājat, ka mēs, Latvijas iedzīvotāji, esam akli un nedzirdīgi? „Tautas partijas” biedri, jums jau sen vajadzēja atbrīvoties no tāda biedra kā Ringolds Balodis, kurš ir sēdējis uz apsūdzēto sola un sevi parādījis ne tikai kā Nezinīti, vadot Reliģisko lietu pārvaldi, bet arī kā kaitīgu reliģisko organizāciju atbalstītāju, kuras viņš pats oficiāli valstī reģistrēja.
Oļģerts
O
Atceros pirms vairākiem gadiem valstī izcēlās milzīgs tracis. Cilvēki, kurus R.Balodis savās lekcijās Latvijas Universitātē apmeloja, vērsās tiesās. Baloža lekcijas arī izvērtēja vairāki psihologi. Lasīju Tiesu psiholoģijas ekspertes Ilzes Veitneres psiholoģisko atzinumu, kurā bija rakstīts, ka Baloža lekcija „nesatur kādu noteiktu plānu, nedod zinātnisku ievirzi un izpratni par „Baznīcas tiesību” mācību kursu. Konstatēti traucējumi domas formulējumos, traucēta domu mērķtiecība, ir saraustītas domāšanas pazīmes, domu noslīdējumi”. Savukārt psiholoģe V.Ēdere, analizējot Baloža lekciju LU Juridiskās fakultātes studentiem, norādīja, ka šādu lekciju pasniegt var tikai cilvēks, kuram varētu būt: 1) veselības traucējumi; 2) alkohola reibums; 3) psihotropo vielu iedarbības rezultāts. Visticamāk, ka tiem, kas šādu slimu cilvēku vēlas iecelt par UR vadītāju, ir līdzīgas veselības problēmas. Citu izskaidrojumu šim vājprātam neredzu.
Solvita
S
Ja Latvijā būtu taisnīgi tiesībsargi, tad viņu uzmanība jau sen būtu pievērsta tam, kā tad Balodis tika līdz augstajiem amatiem Latvijas Universitātē. Lai gan godīgi un gudri cilvēki centās nepieļaut to, ka viņš iefiltrējas izglītības aprindās, tomēr blēžu tolaik, tāpat kā tagad, ir vairākumā. Lūk, speciālista vērtējums par Baloža mahinācijām ar doktora grāda iegūšanu un kļūšanu par LU pasniedzēju. Bijusī Satversmes tiesas tiesnese un Hāgas Starptautiskās krimināltiesas tiesnese Anita Ušacka: „Ja jau runājam par konfliktiem, tad, jāsaka, man bija pamatīgas domstarpības ar Ringoldu Balodi, kas ir arī Reliģijas lietu pārvaldes priekšnieks un gribēja kļūt par asociēto profesoru. Profesoru padomē man vajadzēja novērtēt viņa darbus – divas lielas grāmatas Baznīca un valsts un Baznīcas tiesības. Es godprātīgi šīs grāmatas lasīju un redzēju, ka otrā grāmata nav nekāds zinātnisks darbs, tur ir privātās fotogrāfijas, ka viņš laulājas un tamlīdzīgi. Ar vārdu sakot, tas nav nopietni, ja runājam par baznīcas tiesībām, tai grāmatai nav nekādas jēgas. Turklāt, lai kļūtu par asociēto profesoru, vajadzēja zināmu stāžu, kura viņam nebija. Balodis atnesa divas izziņas no Kristīgās akadēmijas. Jautāju, kur ir pielikums ar lasītā priekšmeta programmu, kur ir atsauksmes. Varu arī pateikt, ka studenti ir ierakstījuši viņa lekcijas un aizsūtījuši prorektoram. Lekcijas vērtēja Teoloģijas fakultātes asociētais profesors Sīkstulis, un viņa vērtējums ir ļoti negatīvs. Lūk, un šis Ringolds Balodis ir kļuvis par Valsts tiesību katedras vadītāju”. Nekādā gadījumā nedrīkst pieļaut, ka šāds pseidozinātnieks kļūst valsts galveno notāru!
Baiba
B
R.Balodis nav cienīgs ieņemt UR galvenā notāra vietu. Viņš jau iepriekš ir pierādījis, ka izmanto savu ietekmi savtīgām, pret Latvijas valsts interesēm vērstām, NOZIEDZĪGĀM darbībām. Pierādījumu ir daudz un daļa ir publiskota masu medijos. Nonākot UR vadītāja amatā, R.Balodis savas neģēlības tikai turpinātu.
a
a
Balodis atklāj savu kā jurista būtību lekcijās topošajiem juristiem mācīdams: „Jūs esat juristi, jūs žonglējat ar vārdiem, jūs žonglējat ar jēdzieniem”. Negribu redzēt UR tādu žonglieri. Tādam jāsēž cietumā par morālās un ekonomiskās atpalicības veicināšanu.
tauta
t
"1.pants. Uzņēmumu reģistra funkcijas Uzņēmumu reģistra funkcijas ir: 1) veikt komersantu un to filiāļu, ārvalstu komersantu un organizāciju pārstāvniecību un pārstāvju, kooperatīvo sabiedrību, Eiropas ekonomisko interešu grupu, Eiropas komercsabiedrību, Eiropas kooperatīvo sabiedrību, politisko partiju un to apvienību, administratoru, maksātnespējas subjektu, tiesiskās aizsardzības un maksātnespējas procesa norises, biedrību un nodibinājumu, arodbiedrību, masu informācijas līdzekļu, koncesijas līgumu, izšķirošās ietekmes, komercķīlu, laulāto mantisko attiecību un šķīrējtiesu reģistrāciju un nodrošināt attiecīgo reģistru vešanu;" Un kāds no TP grib, lai šo visu pārvaldītu negodīgais Ringolds Balodis!? Un pie kā tas novedīs mūsu valsti? ... Šobrīd Latvijā ir plaši izplatītas bīstamas sektas, kurās ir iesaistīti tūkstošiem cilvēku - tas viss ir tieši R.Baloža nopelns, 'viņš to pieļava, savā laikā ieņemot Reliģisko lietu pārvaldes vadītāja amatu.
TL
T
Atkal mafija mēģina savu paklausīgu kalpu - Ringoldu Balodi - ielikt kādā ietekmīgā amatā, šoreiz kā UR vadītāju, lai ievestu haosu valsts svarīgākās iestādēs!
Karlis
K
Ņemot vērā UR nozīmīgās funkcijas, ir pilnībā saprotama TP vēlme UR vadītāja amatā iebīdīt savējo - Ringoldu Balodi. Taču vēl vairāk saprotams tas, ka viņš strādās nevis sabiedrības vairākuma, bet gan šauras ļaužu grupas interesēs, un atbilstoši šīs grupas savtīgajiem nolūkiem lems, ko reģistrēt un ko ne. Daudzi atceras, kā R.Balodis kļuva bēdīgi slavens, jau strādājot Reliģisko lietu pārvaldes vadītāja amatā, kad viņš reģistrēja reliģiskās organizācijas un ļāva valstī netraucēti darboties bīstamām sektām, ignorējot daudzu iedzīvotāju sūdzības. Rezultātā šo amatu Balodis bija spiests atstāt. Tāpat TP centās panākt Baloža iecelšanu tiesībsarga amatā, tomēr Saeima nobalsoja pret to, jo bija plaši sabiedrības iebildumi pēc tam, kad klajā nāca fakti par R.Baloža pret valsts iedzīvotāju vairākuma interesēm vērstajām darbībām ne tikai RLP vadītāja, bet arī LU pasniedzēja un LU JF katedras vadītāja amatā. Kā redzams, šoreiz TP viltīgi cenšas laikus novērst traucēkļus savu savtīgo mērķu realizācijai, nelietīgi izmantojot slepenas vienošanās. Jāpateicas "Dienai" par sabiedrības informēšanu, jo ietekmīgo UR vadītāja amatu nedrīkst ieņemt negodīgais Ringolds Balodis.
Godmanis - Bubulis
G
Kā Bubulis tiek pie varas tā kārtējo reizi tiek iznīdēta valsts rūpniecība. Pirmoreiz atnāca - visu izūtrupēja, tagad pienākusi kārta tiem uzņēmumiem kas spējuši izķepuroties. Mehānisms vienkāršs - saliekam visādus mērgļus vadošos amatos, un tad vari darīt ko gribi. Piem. tas pats Balodis - viņam no sava iepriekšējā amata nācās aizlidot ierosināto krimināllietu un disciplinārlietu dēļ. Tāpēc arī tiesībsarga amats dūdotājam gar degunu aizgāja. Balodis - galvenais valsts notārs, zirgam jāsmejas! Un kombinācijā ar demagogu Godmani tas būs vāks valstij.
tas
t
un kā gan zini ir vai nav bagāža un kā kurš prot savu darbu organizēt?! Ar visiem kandidātiem strādājis nevari būt nu nekādi. Vai piedalies vs sapulcēs, lai būtu kaut cik pamatots viedoklis? Dziez vai.. kaut kādu jau vērtējumu var, protams, sagrābstīt arī pēc vienas vai otras uzstāšanās valdības sēdē vai tamlīdzīgi, bet ar to ir par maz.
Ojārs
O
Jautājums: kuras partijas varasvīrus konsultē? ___________________ __________________ Palikšu Tev šobrīd atbildi parādā. Taču, kā jau laikam noprati, tā nav TP...:)
Ojārs
O
Nu re, kāds Tev plašs un sakarīgs komentārs sanāca! Kopumā man Tev nav ko iebilst, jo tieši tāpēc man pieminētie kandidāti nešķiet piemēroti. Vienam no tiem vispār nav nekādu vadītājam nepieciešamo iemaņu vai prasmju, tas neprot pat savu darbu organizēt, kur nu vēl citu. Otrs nav tik smags gadījums, taču tas pilnīgi ir bez, Taviem vārdiem runājot, "šādas tādas nepieciešamās bagāžas". Un, ja tādas nav arī ministram, tad vai viņam nebūtu lietderīgi "piepirkt" klāt to, kas visvairāk trūkst pašam?
tas
t
lāb, lāb, vēl ir nodokļu sistēmas izstrāde, kas jau būtiskāk sasienas arī ar citiem sektoriem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas