Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

papildināta - Pludmales festivālā kārtība nodrošināta prasmīgāk

Lai gan ir ierosināti 14 kriminālprocesi un sastādīts 181 administratīvā pārkāpuma protokols, var uzskatīt, ka mierīgi aizvadīts Liepājas pludmales festivāls Tele 2 Beach Party, kura galvenie pasākumi norisinājās piektdien, sestdien un naktī uz svētdienu un kurus apmeklēja ap 55 000 cilvēku – pilsētā, kurā dzīvo ap 85 tūkstoši iedzīvotāju.

„Lielu starpgadījumu nebija. Kārtība un ceļu satiksme tika nodrošināta labi,” Dienai rezumēja Liepājas Policijas pārvaldes kārtības policijas priekšnieks Gints Ešenvalds, kurš, līdzīgi kā vairums Liepājas valsts un pašvaldības policistu, nav gulējis divas naktis. „Mēs festivālam gatavojāmies ļoti nopietni, vadoties no iepriekšējām kļūdām. Šoreiz mums bija daudz vienkāršāk strādāt,” viņš atzina. Kārtību nodrošinājuši vairāk nekā 200 policistu, ziņo LETA.

Šoreiz pašvaldība jau apzināti gatavojās tik lielam cilvēku pieplūdumam, gan organizējot pilsētas uzkopšanu, gan transporta kustību pilsētā, gan stāvvietas, telšu vietas, gan papildus autobusu reisus uz Liepāju, mācoties no pērn pieļautajām kļūdām, kad festivālu negaidīti apmeklēja vairāk nekā 60 000 cilvēku.

Kārtības sargi aizturējuši arī deviņus cilvēkus, pie kuriem atrastas narkotiskās vielas, un tas ir vairāk nekā pērn. Turklāt 24 cilvēki pārbaudīti, vai viņi nav lietojuši narkotikas. Lielākoties narkotikas atraduši suņi, pastāstīja G.Ešenvalds. Aģentūra BNS ziņo, ka viens no aizturētajiem, pie kura atrasta, iespējams, marihuāna, ir dīdžejs Eduards Švāns. „Atrastās narkotikas liecina, ka mēs nevaram dzīvot vīzijās, ka šādos pasākumos atrodas gan narkotiku lietotāji, gan cilvēki, kas, domājams, tās cenšas izplatīt,” teica G.Ešenvalds.

Lai gan festivālu piektdien apmeklēja mazāk cilvēku, publika bija agresīvāk noskaņota nekā sestdien, vērtēja G.Ešenvalds, savukārt sestdien šķitis, ka publika gandrīz pilnībā nomierinājusies vai arī uz koncertiem ieradušies pavisam citi cilvēki. Mediķiem nācās galvenokārt sniegt palīdzību cilvēkiem, kuri traumēti divējādi – krītot vai piekaujot, sestdienas vakarā sacīja Liepājas reģionālās slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības bloka virsārsts Uldis Balodis, uzsverot, ka līdz šim „mums ir ļoti laimējies. Bet atslābt nevaram, jo nevienu brīdi nevaram zināt, kas var notikt”.

Liepājā festivāla dienās, it sevišķi sestdien, no rīta līdz vakaram,  varēja novērot ļoti daudz jauniešu, kuri klīda pa pilsētas ielām, pa tirgu, un dirnēja pie veikaliem vai arī stāvēja uz ielām bariņos, tukšodami dažādu dzērienu pudeles vai būdami jau – vismaz spriežot pēc uzvedības – reibumā vai paģiraini. Atskurbtuvē abās festivāla dienās nogādāti vairāk nekā 50 iereibušu cilvēku, tajā skaitā septiņas sievietes. Festivāla apmeklētājiem diemžēl tiek pārmesta arī jūras piečurāšana. „Jūra tagad ir netīra,” teica U.Balodis.

(papildināta ar foto)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas