Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

papildināta - Premjers vēršas pret negodīgiem algu palielinājumiem valsts pārvaldē

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) šodien finanšu ministram Einaram Repšem (JL) uzdevis nodrošināt, ka Finanšu ministrija kā atbildīgā iestāde darba samaksas jautājumos veic valsts tiešās pārvaldes iestāžu atalgojuma fonda pārrēķināšanu par 2009.gada pēdējo ceturksni, iekļaujot datus gan ar piemaksām, gan bez tām, ziņo Ministru prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Vienota, viegli saprotama un vienlīdzīga atalgojuma sistēma ir viens no punktiem, ko prasa Starptautiskais Valūtas fonds, turklāt, lai šāda sistēma valstī būtu un labi funkcionētu jau no 1.janvāra, šodien preses konferencē atgādināja arī Valsts prezidents Valdis Zatlers. Viņš šo valsts pārvaldes atalgojumu sistēmu redz hierarhiski, proti, jo vairāk atbildības un pienākumu, jo lielāks atalgojums. Turklāt tai jābūt samērojamai no vienas ministrijas uz otru.

«Lai izvairītos no līdz šim nepamatotajām atšķirībām valsts pārvalžu iestāžu atalgojumu fondos, lūdzu izvērtēt iespēju veikt grozījumus likumā «Par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzību 2009.gadā», aizliedzot turpmāk maksāt piemaksas, kā arī izvērtēt iespēju izveidot centralizētu sociālo pabalstu piešķiršanas sistēmu visā valsts pārvaldē,» teikts premjera parakstītajā rezolūcijā finanšu ministram.

Vienlaicīgi V.Dombrovskis lūdzis informēt Valsts kanceleju par likumprojekta «Par vienotu valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības sistēmu» virzības gaitu, kā arī veiktajiem un plānotajiem pasākumiem vienotas darba samaksas sistēmas ieviešanā valsts un pašvaldību institūcijās no 2010.gada. Rezolūcijā dotie uzdevumi jāizpilda līdz 7.septembrim.

V.Dombrovskis šodien arī atkārtoti pieprasījis Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) direktoram Marekam Samohvalovam sniegt skaidrojumus par atalgojuma palielināšanu PVD centrālajā aparātā nodarbinātajiem laikā no 2008.gada 1.janvāra līdz 2009.gada 1.augustam, ziņo L.Krapāne. V.Dombrovskis grib zināt arī to, kāpēc lielākajai daļai nodarbināto mēnešalga šogad 14.augustā ir lielāka nekā pērnā gada 1.janvārī.

Premjera pieprasījums tapis pēc iepazīšanās ar 26.augusta atbildes vēstulē saņemto PVD informāciju par štatu sarakstiem, veiktajām izmaiņām un to pamatojumu.

V.Dombrovskis no PVD direktora pieprasījis informāciju par veiktajiem pasākumiem PVD struktūras reorganizācijā, samazinot vadītāju un mazu, vairāku līmeņu struktūrvienību skaitu.

(papildināta ar 2.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas