Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Prokuratūras darbu `"Ļošas" lietā grūti nosaukt par pārbaudi, uzskata Lembergs

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāju Alekseju Loskutovu apmierina Ģenerālprokuratūras veiktās pārbaudes secinājumi attiecībā uz Ventspils mēra Aivara izteikumiem par to, ka kāds 'Ļoša' viņu brīdinājis par gaidāmo aizturēšanu.Kā Dienai stāstīja KNAB preses sekretārs Andris Vitenburgs, Ģenerālprokuratūra A.

Loskutovam atsūtījusi ļoti īsu atbildi, kurā secināts, ka A.Lembergs nav apstiprinājis, ka ar saviem izteikumiem būtu norādījis uz A.Loskutovu, arī pats KNAB vadītājs šo informāciju noliedz. Tāpēc Ģenerālprokuratūra uzskata, ka nav nepieciešams veikt padziļinātu pārbaudi. Pēc A.Vitenburga vārdiem, atbildē Ģenerālprokuratūra neinformē, uz kādiem faktiem šāds slēdziens balstīts, kā arī nav minēts, vai pārbaudes nolūkos uz pratināšanu tika izsaukts pats A.Lembergs. Tomēr A.Loskutovu šāda atbilde apmierina, jo “tas ir prokuratūras ziņā, kādā līmeni pārbaudīt informāciju”, KNAB vadītāja viedokli darīja zināmu A.Vitenburgs.

Ģenerālprokuratūras pārstāve Dzintra Vītoliņa Dienai nevarēja sniegt plašāku informāciju par veikto pārbaudi, norādot, ka tas attiecas uz konkrētās personas iesniegumu un tikai pats A.Loskutovs varot to publiskot.

Jau ziņots, ka atsevišķos medijos Ļoša tika identificēts kā KNAB priekšnieks A.Loskutovs. Pēc šādas informācijas publiskošanas A.Loskutovs vērsās Ģenerālprokuratūrā, lūdzot vērtēt šos A.Lemberga izteikumus, jo tie norādot uz iespējamu prettiesisku rīcību no KNAB priekšnieka puses.

Prokuratūras pārbaudē par ''Ļošu'' neesmu nedz aicināts, nedz taujāts, šādu paziņojumu trešdien izplatījis A.Lembergs.

''Es šaubos par jebkādas pārbaudes veikšanas esamību, jo kā šajā dialogā iesaistīta persona neesmu aicināts nedz ierasties prokuratūrā, lai sniegtu paskaidrojumus, nedz arī kāds no tiesībsargājošās institūcijas pārstāvjiem man kaut ko ir jautājis šajā sakarā. Līdz ar to grūti šādu darbību kvalificēt kā pārbaudi. Vēlos arī piebilst, ka mana intervija žurnālam Klubs' nebija pat nopublicēta, kā atradās cilvēks, kurš pieteicās sevi atpazīstam ar vārdu "Ļoša"."

Preses relīze parakstīta: Aivars Lembergs, smagos noziegumos attaisnotais.

(papildināts ar pēdējām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas