Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Radio ģenerāldirektors saņem lielu prēmiju, žurnālisti prasa paskaidrot

Latvijas Radio (LR) ģenerāldirektoram Aigaram Semēvicam augustā piešķirtā prēmija trīs mēnešalgu apmērā, kā vienu no argumentiem minot labos finanšu rezultātus 2007.gadā, izraisījusi vairāku LR žurnālistu neizpratni, liecina _Dienas _rīcībā nonākusī vēstule, ko parakstījuši 27 LR arodbiedrības locekļi. Viņi aicina šo situāciju tuvākajās dienās izvērtēt LR arodbiedrības kopsapulcē, kā arī pieprasīt LR vadības un valdes pārstāvju skaidrojumus un skaidru LR budžeta pārskatu.

"Šī gada laikā mēs arodbiedrībā esam izmisīgi cīnījušies par papildus naudas piešķiršanu radio darbinieku algām, it īpaši, lai novērstu krīzi LR ziņu dienestā un LR korim. LR šī gada budžetā papildus nesaņēma nevienu latu (pretēji LTV, kas saņēma vienu miljonu darbinieku atalgojumam)! Vai to uzskatīt par radio ģenerāldirektora sasniegumu?" vaicā vēstules parakstītāji.

Turklāt LR-1 darbinieki bijuši gatavi strādāt bez atalgojuma referenduma laikā par Satversmes grozījumiem, jo LR vadība skaidrojusi, ka šādam raidījumam naudas neesot. Arī saimniecības dienests vairākkārt informējis par to, ka nav pienācīga finansējuma telpu uzturēšanai un remontēšanai, raksta arodbiedrības pārstāvji, piebilstot, ka nav zināmi kritēriji, pēc kuriem izvēlas, kuras telpas remontēt un kuras nē.

Dienas rīcībā esošā informācija liecina, ka šī gada 11.jūlijā LR valde pieņēma lēmumu vērsties Nacionālās radio un televīzijas padomē (NRTP) lūdzot izskatīt jautājumu par prēmijas piešķiršanu ģenerāldirektoram. Šo lēmumu parakstījis pats A.Semēvics. NRTP šo jautājumu izskatīja 24.jūlijā un paziņoja, ka neiebilst, pilnvarojot LR šo prēmiju samaksāt.

18.augustā LR ģenerāldirektora vietniece un valdes locekle Sandra Ķirse izdeva rīkojumu par prēmijas trīs mēnešalgu apmērā piešķiršanu A.Semēvicam, kuram šajā dienā sākās atvaļinājums. Vaicāta, kā radusies ideja vērsties pie NRTP, S.Ķirse Dienai norādīja, ka tas neesot bijis viņas vienpersoniskais lēmums, bet gan valdes, "kurā ir gandrīz desmit cilvēki". Viņa gan atzina, ka pati balsojusi "par", taču uz jautājumu par saviem motīviem atcirta: "Tādi paši kā minēti lēmumā!" un pārtrauca telefonsarunu.

Kā norāda vēstulē LR darbinieki, precīzs ģenerāldirektora atalgojums tiem nav zināms, "taču pēc kādreiz izskanējušās informācijas tam vajadzētu būt vismaz 2 tūkstoši latu mēnesī", kas nozīmējot, ka LR bijis iespējams atrast 6 tūkstošus, kuru reālu vajadzību nodrošināšanai neesot. 

LR ģenerāldirektora alga kopā ar piemaksu ir 1500 lati mēnesī uz papīra, atklāja NRTP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece, līdz ar to piešķirtā prēmija ir "reiz trīs", proti, Ls 4500.

D.Buceniece Dienu informēja, ka NRTP balstījusies uz LR valdes lēmumu. Viņa arī atklāja, ka Latvijas Televīzija ar līdzīgu iniciatīvu padomē nav vērsusies.

(Papildināta ar D.Bucenieces sniegto informāciju, kā arī dokumentiem - LR valdes lēmumu un izrakstu no NRTP sēdes protokola) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Latvijas Radio valdes lēmums

Izraksts no NRTP sēdes protokola

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas