Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Roberts Zīle: draugiem.lv vērsuši pret mani "sankcijas"

Politiķis Roberts Zīle paziņojis, ka portāls draugiem.lv uzlicis viņa profilam vairākus ierobežojumus. R.Zīles profilā iztrūkst citiem pieejamā sadaļa Vēlēšanas, bet ekrāna kreisajā augšējā malā redzami individuāli sveicieni, kādu citiem nav. “Portāls ķēries pie „paprastām” partizānu metodēm un ierobežojis mana publiskā profila lietošanu,” uzskata R.Zīle. Iepriekš politiķis paziņoja, ka draugiem.lv, atverot īpašu sadaļu vēlēšanām, nav norādījis, ka politiķu atvērtie profili ir apmaksāti un tā ir politiskā reklāma. Pēc iepriekš R.Zīles paustā, patiesībā no kandidātiem tiekot izspiesta nauda.

“Atmetot sentimentu, notikušais nozīmē, ka īpaši man ir liegta iespēja atbildēt uz cilvēku jautājumiem un piedalīties diskusijās. Jautāju citiem saviem kolēģiem (arī EP vēlēšanu kandidātus): viņu profili bez izmaiņām. Šādas "sankcijas", acīmredzot, ir vērstas vienīgi pret mani,” viņš secinājis.

R.Zīlem ir skumji, ka “portāla veidotāji dusmās nav atturējušies no savām sistēmas administratoru privilēģijām tomēr izdarīt arī kādu „riebeklību”. Ar to viņš domā sveicienus. Taču par to viņš neesot apvainojies, jo “tas jau ir katra cilvēka kultūras jautājums, un būtu muļķīgi no manas puses par šo dažu kultūras trūkumu apvainoties”.

R.Zīle paziņojumam presei pievienojis arī videofailu, kurā parādīts, kāds tagad izskatās viņa profils.

Portāla draugiem.lv radošais direktors Guntars Meluškāns uz R.Zīles sašutumu atbild:

«Vēlēšanu sadaļa portālā draugiem.lv ir pieejama balsstiesīgajiem portāla lietotājiem, tātad tiem, kas sasnieguši 18 gadu vecumu, savukārt Zīles kungs profila informācijā norādījis, ka dzimis šogad, līdz ar to viņam šī sadaļa nav pieejama un viņš lieto tā saucamo bērnu versiju, kur lietotāja uzrunā mēs izmantojam dažādu tautu populāros sveicienus. Šo sazvērestību varēja atklāt arī vienkārši, uzdodot jautājumu portāla administrācijai.»

G.Meluškāns norāda, ka portālam «nav nekādu antipātiju pret Zīles kungu un nekādus šķēršļus viņa komunikācijai ar vēlētājiem neveidojam». Viņš arī norāda, ka nākamreiz, kad radīsies problēmas, apgūstot draugiem.lv, «Zīles kungs vērsīsies tieši pie mums un mēs ar prieku palīdzēsim».

Portāla vadībai esot saprotams, ka jaunā vidē, kāda politiķiem ir draugiem.lv, daudz kas jāapgūst un šādas sīkas problēmiņas var gadīties ikvienam.

(papildināta ar G.Meluškāna atbildi)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Roberts Zīle ir sašutis par portāla sadaļu "Vēlēšanas"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas