Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Saeima saka "jā" uzturēšanās atļaujām pret investīcijām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Enija
E
Tik talu nu esam! Pasi tagad laidisim ieksa jebko, ka tik' desa butu galda! Un vel jautajums tiem tuvredzigajiem, kuri doma, piedodiet par rupjibu, tikai par savu pakalas siltumu, diez kada valoda tie investori te nodarbinas piecus vietejos? Jautajums gan vairak retorisks, jo atbilde ir skaidra. Bye bye Latvija...
Dr.xy
D
Vai kads no Saeimas noziedziniekiem,kuri balsoja"par"varetu paskaidrot,ka no 25000,Ls investicijas summas var iznakt nodoklos 10000,-/ gada.Jaiesniedz so"likumu" Satversmes tiesa .Iesaldet"likuma" pienemsanu,griezoties pie ES,pie starptautiskajam skirejtiesam un NATO,jo sis "likums apdraud visu ES un Nato valstu drosibu,iepludinot Es un NATO valsti Latvija krievu cekistus un mafiju.Balsotajus un inicatorus par so likumu tiesat par Latvijas Valsts nodevibu,konficejot visus ipasumus un atnemot Latvijas pilsonibu.
Bille
B
Šīna &Co pasūtīts likums. Šis likums nav ekonomikas sildīšana, tas ir NĪ burbuļa pūšanas likums. Mani ne tik daudz uztrauc šeit gaidāmā krievu imigrācija, cik vietējiem atņemtā iespēja NĪ pirkt par saprātīgu cenu. Un tas viss ar atrunu, ka tiks sildīta ekonomika. Mums jau bija cenu burbulis, tikai kādā veidā tas uzsildīja ekonomiku? Pie mums netiek radītas vērtības, bet jau esošo vērtību lielākas cenas.
Kaspars Gasūns
K
Bet vai Jūsu rīcība padarīs Latviju latviskāku vai noskatītā vieta būs latviskāka par Latviju (kāda nu tā ir)? Tas vairāk izskatās pēc ekonomiskas, nevis nacionāli motivētas emigrācijas.
Viss! Mums pietiek!
V
Vakar mana kuplā ģimene sanācām kopā ar citiem radiem un nolēmām pamest Latviju, ko bezatbildīgie saeimas deputāti grib pārvērst par miskasti pamatnācijai un zelta bedri kolonizatoriem un okupantiem. Pietiekoši pa 50 okupācijas gadiem esam izbaudījuši pazemojumus un beztiesisku attieksmi pret pamatnāciju, lai vēl paciestu tagadējo politiķu ņirgāšanos par savu tautu un augsto korupcijas līmeni valsts varas struktūrās un saeimā! Un tā, cienītie deputāti, Latvijas valsts zaudēs: 1 augsta līmeņa ķirurgu, 1 gastroenterologu, 2 augsta līmeņa IT speciālistus, 1 finanšu speciālistu, 1 arhitektu, 1 augsta līmeņa mūziķi, 1 ģeologu un 8 bērnus vecumā no 8 līdz 15 gadiem. Protams, - arī mūsu iekrājumus Latvijas valstij piederošā bankā un %, kurus šī banka varētu iegūt.
maija
m
Un Baštiks arī balsoja par... Man kauns, ka viņu pazīstu
Cinis
C
Kā vajag nieredzēt latviešu tautu, lai pieņemtu šādu likumu man tas pat nav aptverams, bet laikam nelietis ir nelietis uz mūžu.
deputatiem nodevejiem
d
Jaiesplauj sejaa visiem tiem latviesiem, kas teica "ja" sim likumam. Krievs saprotams kapec balsoja par, bet latvietis!!!!! Vai nu pilnigs idiots vai nodevejs. Ne viens, ne otrs saeimaa atrasties nedrikst!
Politiskaa atbildiba
P
Sii noziedziga saeima vel steidz pienemt noziedzigus likumus, jo zin, ka daudzi rudenii vairs tur neatradisies. Noziedzigus likumus pret savu tautu un valsti. Bet vini aizmirst, ka katrs likums ir atcelams.
labais
l
Kas ir mērķis - apmierināt naudīgu (bieži pelēkas izcelsmes vai šovbiznesa) nelojālu un pastulbu krievu kāri dzīvot Jūrmalā vai attīstīt Latvijas eksportspēju? 1. NĪ pirkšana NAV INVESTĪCIJA VALSTS interesēs, tā ir privātas personas naudas ieguldīšanas veids pašas personas interesēs - avosj varēs lēti nopirkt un dārgi pārdot. Latvija no iebraucēju mājām un dzīvokļiem nesaņems NEKO. 2. Tās solītās 5 darba vietas būs 2 sargi + apkopēja-mājkalpotāja + šoferis + bērnu aukle - suņu staiginātāja. Kam no tādām darba vietām labums? 3. Ja vispār ļaut saņemt kaut kādas atlaides iebraucējiem-investoriem, tad tām jāpalīdz pašmāju ražotājiem, tādēļ noteikumiem jābūt sekojošiem: - investīcija ne mazāk kā 500 000 Ls un TIKAI ražošanā - rūpnieciskā vai lauksaimnieciskā, TIKAI ārpus ūdensgalvas un Jūrmalas, TIKAI ar pašvaldību saskaņojumu. - investīcija vispirms, uzturēšanās atļauja tikai tad, kad redzams investīcijas labums valstij. - Nekādu ieguldījumu jaunu burbuļu veidošanā un naudas atmazgāšanas biznesos - dzīvokļos, kredītiestādēs, lombardos, spēļu zālēs, erotiskajos salonos, starpniekpakalpojumos, tirdzniecībā. - darbavietu radīšanai jābūt pašvaldību interesēs, nevis formālai, neefektīvai vai krāpnieciskai. - uzturēšanās atļaujai jābūt maksimāli īsai (3 mēn) un to var atņemt jebkurā laikā, ja investors pārkāpj noteikumus; Nekustamā īpašuma (privātmāju/dzīvokļu/zemes) iegāde ārvalstniekiem jau tiek regulēta.
Sarma
S
Ar šo likumu Latvija tiek pataisīta par krievu imigrantu caurstaigājamo sētu, tas pat muļķim ir skaidrs, tikai kretīnam nē. Tas ir jāaptur ar visiem iespējamiem līdzekļiem tas nedrīkst stāties spēkā, ja negribam pazaudēt to, kas vēl atlicis no šīs zemes etniskās tautas un tās vērtībām.
Šuriks
Š
Pārdodu nekur nederīgu īpašumu par 100 tk. Reizē ar pārdošanas līgumu, noslēgšu atpirkšanas līgumu par 95 tk. Galu galā, ar Šurika palīdzību, te par 5 tk. varēs dabūt uzturēšanās atļauju jebkurš kurš sagribēs. Sākot ar "Našistiem" un beidzot ar fundamentālajiem Irāņiem, afgāņiem, āfrikāņiem no Marokas u.t.t. Un vēl - Šleseram miljonu investīcijas turpina rādīties TIKAI sapņos!
lauķe
l
Dieva dzirnas maļ lēni bet pamatīgi! Karmas likums piemeklēs šos neliešus jau drīzumā!
karlisons
k
Būt par šinderu Krievu spekulantiem es negribu, bet ar šo likumu es esmu spiests to darīt tā ir nelietība pret mani un vispār pilnigi piekrītu tā ir nelietība pret veselu tautu un to latvieti, kas mīl šo zemi un grib būt saimnieks savā zemē ar šo likumu tas tiek liegts. Tas ir noziegums
Ģirts
Ģ
Nāves spriedums Latvijai un tās tautai ir šis likums, kas tos pataisa par kalpiem to es zinu viennozīmīgi. Tā ir nelietība un noziegums pret veselu tautu. Šo likumu ir jāaptur visiem spēkiem uz divkosi Zatleru cerības maz, ja nu vienīgi tiks savākti paraksti un šis likums atcelts, bet arī uz to cerības mazas, jo latvietis visa sava mūža garumā ir pieradis būt par kalpu un turpina to darīt arī patreiz jo okupācija nav beigusies. Tas man liek domāt, ka es kā latvietis un šīs valsts patriots šai zemei esmu nevajadzīgs , jo tad jau labāk vergot svešiniekam, kādā citā valstī jo tur varbūt es nebūšu tik lēts. Vārdu sakot šis likums ir noziegums pret veselu tautu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VIEDOKĻI

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC):

«Esmu gandarīts, ka Saeima atbalstīja apvienības Saskaņas centrs un manu personīgo iniciatīvu par termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanu investoriem. Saeimas deputāti, kas nobalsoja par šo priekšlikumu, ir apliecinājuši sevi kā valstiski domājošus, eiropeiskus politiķus.»

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers:

«Esmu pilnīgi pārliecināts, ka jau šogad vairāki simti ārvalstu investoru iegādāsies nekustamos īpašumus Latvijā, bet nākamgad viņu skaits daudzkāršosies. Tas mūsu ekonomikai dos daudzus desmitus un pat simtus miljonus lielas investīcijas.

Šādas iespējas piedāvā ne viena vien Eiropas valsts un ne tikai – līdzīga sistēma pastāv arī ASV. Visi taču noteikti dzirdējuši, ka turīgi cilvēki pērk īpašumus, piemēram, Londonā un līdz ar to iegūst iespēju pastāvīgi tur dzīvot. Taču ne jau visi Eiropas Savienības uzņēmēji ir tik bagāti, lai Londona būtu viņiem pa kabatai. Tāpēc sava niša paveras arī Latvijai. Ko tas mums dos? Ļoti vienkārši – tas nebūs no starptautiskajiem aizdevējiem saņemts kredīts, kurš nākotnē jāatmaksā, bet gan tiešas investīcijas mūsu tautsaimniecībā.»

(papildināts ar A.Šlesera viedokli)


KO NOLĒMA SAEIMA:

Ārzemnieks varēs pieprasīt termiņuzturēšanās atļauju uz laiku, kas nepārsniedz piecus gadus, ja viņš uzņēmuma pamatkapitālā būs ieguldījis vismaz 25 tūkstošus latu, Latvijā nodarbina vismaz piecus darbiniekus un gadā nodokļos nomaksājis vismaz 10 tūkstošus latu.

Termiņuzturēšanās atļauju ārzemnieks varēs pieprasīt arī tad, ja būs iegādājies un viņam piederēs viens vai vairāki nekustamie īpašumi. Rīgā, Pierīgas reģionā un republikas pilsētās to kopējā kadastrālā vērtība nedrīkstēs būt mazāka par 100 tūkstošiem latu, savukārt citviet Latvijā - 50 tūkstošiem latu. Investoram nedrīkstēs būt bijuši nekustamā īpašuma nodokļa nomaksas parādi.

Tāpat uzturēšanās atļauju Latvijā ārzemnieks varēs pieprasīt, ja viņš būs veicis ne mazāk kā 200 tūkstošu latu lielas investīcijas Latvijas kredītiestādē subordinēta kapitāla veidā.  

Likums stājas spēkā 1.jūlijā.


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas