Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

papildināta - Saistībā ar Madonnas koncertu pastiprināti uzraudzīs Tallinas šoseju

Saistībā ar otrdien Igaunijā gaidāmo Madonnas koncertu mūsu valsts policija nākamās 48 stundas plānojusi Tallinas šoseju uzraudzīt pastiprināti. Tāds lēmums pieņemts pirmdienas vakarā pēc tam, kad Diena.lv interesējās par iespēju Valsts policijas (VP) Satiksmes uzraudzības biroja darbiniekiem pievērst lielāku uzmanību pirms koncerta vairāk noslogotajai šosejai. Kopumā no 70 000 koncerta biļetēm Latvijā pārdotas aptuveni 12 000.

Aģentūra BNS novēroja, ka jau otrdien ap pusdienlaiku uz šosejas ir ārkārtīgi liela automašīnu plūsma, taču nekādi sastrēgumi neveidojas. Ceļā sastopams arī liels skaits policistu, kas uzmana satiksmi uz ceļa. Kā novēroja Diena, pie šosejas esošās benzīna uzpildes stacijas nav paredzējušas tik intensīvu satiksmes plūsmu un pieprasījumu. Kādā benzīntankā pārdevēji gan atzina, ka plūsma ir mazāka nekā uz festivālu Positivus, tomēr klientu pieplūdums radījis iztrūkumu atsevišķām precēm.

Vēl pirmdien pēcpusdienā VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa portālam Diena.lv uzsvēra, ka ceļu satiksmes uzraudzība 4. augustā netiks veikta pastiprinātā darba režīmā, policija to neesot darījusi arī citās reizēs, kad kaimiņvalstīs rīkoti tik apmeklēti pasākumi. «Madonnas koncerts nav nekādi nacionāli svētki,» I.Rekšņa sacīja, ka autobraucēji, pat ja to būs vairāk nekā citkārt, dosies šķērsot valsts robežu, tādēļ mūsu policijai neesot iemesla pastiprinātam darba režīmam. VP sākotnēji arī noliedza, ka uz šosejas varētu izlikt fotoradarus.

«Pēc Diena.lv izrādītās intereses policija pirmdien vakarā tomēr pieņēmusi lēmumu izstrādāt atsevišķu plānu satiksmes uzraudzībai uz Tallinas šosejas, ņemot vērā, ka pirms un pēc koncerta Tallinā uz šīs šosejas varētu būt lielāka satiksmes plūsma,» informē VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākais inspektors Aigars Bērziņš. Policija vairāk patrulēšot, sekos līdzi automašīnu plūsmai, vērtēs, kā autovadītāji ievēro ceļu satiksmes noteikumus.

A.Bērziņš arī apgalvo, ka fotoradari uz šīs šosejas līdz pat Ainažiem tiek izvietoti periodiski, arī šajās dienās tie būs, taču konkrētas vietas drošības dēļ VP nenosauc.

Statistikas dati liecina, ka uz šosejas Rīga – Tallina (Latvijas teritorijā) šogad notikuši 79 ceļu satiksmes negadījumi, 19 no tiem cietis 31 cilvēks, bojā gājuši trīs. VP nav apkopojusi informāciju, vai pirms vērienīgiem koncertiem Latvijā vai kaimiņvalstīs negadījumu skaits palielinās.

Jāpiebilst, ka pēdējais nozīmīgākais sastrēgums uz Tallinas šosejas bija vērojams 19. jūlija pēcpusdienā, kad pie Pulksteņezera notika ceļu satiksmes negadījumus, izraisot vairākus kilometrus garu satiksmes sastrēgumu.


(papildināta 2. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas