Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - Sarunās par Šlesera atbalstīto "uzņēmēju kustību" iesaistās arī Savickis

Arī uzņēmējs, Itera Latvija vadītājs Juris Savickis iesaistījies uzņēmēju kustībā, par kuru nesen publiski izteicās Rīgas vicemērs, LPP/LC līderis Ainārs Šlesers, paužot gatavību atbalstīt tās ienākšanu politikā.

J.Savickis pirmdien intervijā LTV raidījumā 100.pants atzina, ka arī piedalās uzņēmēju sanāksmēs, kurās tiek runāts par iesaistīšanos politikā. Tikšanās ar uzņēmējiem jau ilgāku laiku rīko A.Šlesers, un arī pirmdien pulcējušies aptuveni 50 uzņēmēji, kā arī daži pašvaldību vadītāji, "jo visi tagad saprot, ka ir jāmeklē izeja no tā stāvokļa, kas ir".

J.Savickis iesaistīšoties un atbalstīšot šo kustību, ja tiks izstrādāta "normāla programma", ja nē - "nu tad tā". Viņš piebilda - lai gan šo kustību organizē A.Šlesers, piedalīties varot jebkurš - uzņēmējs, zinātnieks, politiķis.

LNT Ziņas pirmdien vakarā vēstīja, ka kopā ar uzņēmējiem ieradās pusdienot arī Tautas partijas vadītājs Andris Šķēle un vairāku pilsētu mēri, arī LPP/LC vēlēšanu kampaņu autors Ēriks Stendzenieks. Plānots, ka uzņēmēju apvienības kodols tiks darīts zināms 29.martā. Apvienības veidošanu uzticēts koordinēt uzņēmējai Ievai Plaudei-Rēlingerei.

Jāpiebilst, ka vēl nesen viņa publiski kritiski izteicās par iesaistīšanos politikā. Viņa izteicās, ka tādam cilvēkam kā viņai būtu jābūt pilnīgi izmisušam, lai iesaistītos politikā. "Es esmu dziļi pārliecināta, ka nevar apvienot biznesu un politiku. Cilvēkam kā man, kas ir 20 gadus ļoti labi juties biznesā, būtu jābūt pilnīgi izmisušam, lai iesaistītos politikā," teica uzņēmēja.

Savukārt daži citi uzņēmēji nav slēpuši, ka piedalās uzņēmēju kustībā, kas, pēc A.Šlesera teiktā, ir gatava iesaistīties politikā. Rīgas piena kombināta padomes priekšsēdētāja vietnieks Atis Sausnītis iepriekš atzina, ka apvienība ir pašā tapšanas sākumposmā. "Ja kaut kas notiks, tad tā noteikti būs apvienība, kurā kā galvenās būs reģionālās partijas, reģionālie uzņēmēji un Rīgas uzņēmēji," teica uzņēmējs. Pārrunās iesaistījies arī Ventspils uzņēmējs Uldis Pumpurs, kas gan pats netaisās kļūt par politiķi.

Pirmdienas sanāksmē piedalījies arī A.Sausnītis, Ivars Strautiņš, Jānis Naglis, Kirovs Lipmans, Mihails Uļmans, Viesturs Koziols, Jānis Vilnītis, vēsta Diena. Arī Lido šefs Gunārs Ķirsons, kurš gan pats nevarot atļauties iet politikā.

27.martā jaunu politisko spēku, ko sauktu Latvija - prezidentāla valsts, nolēmusi dibināt sabiedrībā mazāk pazīstamu uzņēmēju domubiedru grupa, ko vienojis Arēnas Rīga un uzņēmuma Brīvais Vilnis valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris. Viņa kustība gan neesot saistīta ar A.Šleseru.

Pamatojot vēlēšanos iesaistīties aktīvāk politikā, J.Savickis kritizēja pašreizējās valdības darbu. "Uzskatu, ka viss paliek arvien sliktāk. Ir kaut kādi ziņojumi, ka kaut kas paliek labāk, tas nozīmē, ka atkal tiek tautai nepareizi stāstīts. Nekad pie manis nav nākuši tik daudz cilvēki pēc palīdzības, nekad. Prasa pat piecus latus izdzīvošanai, jūs varat to iedomāties?" stāstīja uzņēmējs. Viņaprāt, mēs vēl neesam līdz galam aizgājuši bedrei. "Es domāju, mēs esam lielas traģēdijas priekšā. Un kur tas plāns? Es to plānu neredzu." Viņaprāt, var būt tikai sliktāk.

(pievienota 7.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas