Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Socioloģe: lēmumu pieņemšana valdībā ir pretrunā demokrātijai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
qwe
q
"ja VISI aizbēgs no Latvijas" - VISI nekad neaizbēgs, tā ir argumentācijas kļūda, kas padara izteikumu nederīgu un tālāk neapspriežamu. "droši vien viņi visi atgriezīsies (kā cietēji) pie visa gatava tad, kad PALIKUŠIE ar milzīgām grūtībām un cilvēku upuriem būs sasnieguši kādas pozitīvas pārmaiņas." Es pieņēmu savu māju valsts pilsonību un atteicos no Latvijas pilsonības (abas nedrīkst paturēt). Nezinu arī, ko ar to Latvijas darītu, jo atgriezties netaisos. 30 gadus nodzīvoju, bet noziedzības līmeni neizdevās mainīt, kā bija pasaules pirmajā desmitniekā, tā palika, un tik zaglīgā vidē nevar neko uzcelt. Arī vairāk naudas augstākajai izglītībai un zinātnei neizdevās veltīt, tā tikai sarūk, bet bez tā valstij nākotnes nav. Tā kā veiksmīgu celšanu.
neitro
n
Ekonomiku virza konkurence. Ja nav konkurences, monopoli izkrpļo tirgu. Demokrātijā vajadzētu būt viedokļu konkurencei. Ja nav viedokļu konkurences, tā ir izkropļota demokrātija, kas ved pie kļūdainiem lēmumiem. Kļūdaini lēmumi noved pie lielām problēmām, agri vai vēlu. Kā tas ir noticis pie mums. Tātad lēmumu pieņemšanas mehānisms ir slikts, tas jāmaina. Elementāri. Un vēl. Pārmēŗīga uzticēšanās tikai reklāmai, pašam nevērtējot, noved pie tā, ka tiek nopirkta draņķīga prece. Reklāma ne vienmēr sniedz pareizo informāciju par preci.
Ha!
H
Nekad nekas saprātīgs nevar izveidoties, ja pār visu valda viens viedoklis. Pat, ja šī Godmaņa piekoptā politika būtu 100% godīga, tā sāktu bremzēt bez dzenošā spēka - spēcīgas opozīcijas. Attīstība ir pretstatu cīņa, ja tādas nav, ir tikai degradācija. Godmaņa politika ir vēl primitīvāka - tā pirmkārt ir vērsta uz rupju, neargumentētu citu viedokļu apspiešanu, kas loģiski slāpē jebkuru iniciatīvu un otrkārt, kas ir vēl ļaunāk, uz informācijas slēpšanu, tādā veidā panākot situāciju, ka neviens nevar neko nedz ieteikt, nedz analizēt, jo visa informācija ir tikai pie Godmaņa & Co. Šokē publicētie profesionālu Latvijas ekonomistu viedokļi, kuros ritmiski atkārtojas viena un tā pati frāze - "varu izteikt tikai minējumus, jo nekur nav pieejama informācija!" Tas, protams, ir labākais veids, kā atturēt citus no iesaistīšanās valdības darbā un problēmu risināšanā. Tāpēc mani īpaši kaitina tie īdētāji, kas te sten par Godmaņa neaizvietojamību.
Cilveeks
C
Demokraatija mirusi ir despotisks Godmana stils,valda viens un kur ir teikts,ka tas ir pareizi?!Es $aubos visaa un neticu valdiibai.
lauķis vecajam
l
Politologo vienmēr tikvien pieprot kā demokrātiski pļerināt.Piemēram ,ījaba muldēšana vien vemšanu var izsaukt.Kalvītis ļāva strādāt kā vēlas.Pši ,,biznesmeņi,, salaida dēlī,tagad godža piegriež skrūves,atkal nav labi.Secinājums,valstī nav daudz cilvēku ar sakarīgu ekonomisko domāšanu.Ja arī kāds uzrodas ,to tūdaļ jānorej un jānospārda(Šķēle,Lembergs .....).Varbūt nav viņiem interesanti bakstīties pa kapeikām.Kas nograuza Šķēli ?Latvijas ceļš un tēvzemieši,jo izrādijās ,ka šajās partijās nebija sakarīgu ,plašā mērogā domājošu kadru.Godmanis jau puika plosās,bet liekas tāda dūmu taure vien ir. Bet pa lielam.šādos sūdīgos laikos ,protams,nevar daudz pļerināt pa tukšo kā zaļzemnieki.Jāprot konkrēti vienoties vienam mērķim,lai arī ne vienmēr tas ir ideāls.
ciniķis
c
Šie atkal runā par nebūtisko, tas, ka Gudmens pieņem kaut kādus lēmumus vienpersoniski tikai tāpēc, ka ministri ir idioti demokrātijas teorijā ierakstās. Bet kas ir būtiski un par ko neviens nerunā demokrātijas kontekstā - tas ir par slepenību, tautau uzkrauj milzīgu parādu, bet nosacījumi ir slepeni, tautai nav jāzina šos nosacījumus. Šī lieta, mīļie ir pati būtiskākā lieta, kas diskreditē demokrātijas ideju kā tādu. Vakar solīja, ka tikšot publiskota ēnu valdības (faktiskās valdības) programma, bet sodien, NEVIENA vārda par to, NEVIENĀ masu medijā. Lūk, kas ir būtiski, bet mūs mediji baro ar sēnalām. Un vēl, kas pats smieklīgākais, šajā rakstā tas ir blakus norādīto "ekspertu" viedoklis. V.Birkavs eksperts? Muahahahahahaha, tagad laupītāju kliķe kļūst par ekspertiem? Da nu, eksperts viņš ir priekš lohiem, par kādiem Diena uzskata vairākumu savu lasītāju.
-
-
Birkavs: "Neviens no ministriem šobrīd negrib uzņemties atbildību, jo šie nav treknie gadi. Šis ir visliesākais gads/.../" Visliesākais gads vēl nav bijis. Varbūt tas būs 2009.g. jebšu pat 2010.g.. Vai arī tad Godmanis vienpersoniski lems LV likteni?
ķērciens
ķ
opā, atkal kārtējais "speciālists" ar latvijas izglītību vāvuļo. visus šitos gadus džeki un beibes saņēmuši naudiņu, lai it kā gudri noirstos, a rezultātā ar visiem viņ apskairotajiem atklājumiem mēs esam bedrē. Visi šitie socioloģijas datu un konsultāciju kantori ir tikpat vainīi pie bezpreģela, kā mūsu 100 gudrās galvas. varbūt pa visu Lv ir kādi 5 cilvēki ar veselo saprātu un vērā ņemamu kompetenci politikā/ekonomikā/jurispudencē.
Piuss
P
Vai tad neredzat, kur tā glupā demokrātija ir novedusi! Varbūt Jūs domājat, ka Staļina laikā arī kaut kas tamlīdzīgs varētu notikt! Sen būtu tās sviesta mūlis vai cūka, kā kuro reizi viņu sauc, atzinies un līdzdalībniekus nosaucis Latvijas sabrukuma organizēšanā. Kurš tad atļāva algās maksāt tik, cik kuram ienāk galvā vai dir.ā, kurš atļāva kredītus dot tādiem, kuriem nekad vairāk par 5 latiem kabatā nav bijis, kurš atļāva automašīnas līzingā pārdot? Tā joprojām un bez gala. Ne Rubiks, ne Repše, ne Lembergs tādas acimredzamas aplamības nebūtu atļāvušies.
Gūrs
G
Ja sarāja to alu cilvēku, tas ir par maz. Tie, kuri nespēj vadīt, ir jātriec ratā. Gerhards absulūti netiek galā ar tādu sīkumu, kā patērētāju tiesību aizsardzības centra nekam nederīgās direktores padzīšanu, kura ar 5 minūšu jautājuma izlemšanu netiek galā 3 mēnešos.
pmlks
p
nē kritizēt vajag un ar prātu! Nevajag vienkārši bļaut kā aizkautiem sivēniem, bet pateikt neprašam, ka viņš tāds ir vajag! Un netaisi no Godmaņa elku vai mocekli! Viņš pats to darbu uzņēmās, pats nodeva savus ideālus apvienojoties ar klerikālajiem kikbokseriem. Viņš nav un nebija nekāds naivais dzīvi neredzējušais puišelis, kurš nezināja spēles, kurā iesaistās noteikumus! Viņš ir tāds pats kā visi citi no koalīcijas, tāds pats kā zooprezidents, spēlē tenisu kopā ar čekistu Savicki, apmeklē tās pašas pārtijas un snobiski spriež par "augstajām matērijām", kuras mums mirstīgajiem nav lemts zināt! Viņš nosauca uzbrukumu kādam smagos noziegumos apsūdzētam VID ierēdnim par uzbrukumu valstij! Viņš savas atgriešanās laikā politiskajā elitē NAV izdarījis pilnīgi neko, lai kaut drusku piebremzētu "valsts budžeta apsaimniekotāju" apetīti. Vīņš palielināja PVN, kas vissāpīgāk sitīs maznodrošinātos, BET samazināja IIN no 25% uz 23% VISIEM, kas vislielāko labumu dod tieši bagātajiem! Vai šie bagātie būtu protestējuši, ja ienākumi, piemēram, virs 1000 lati mēnesī NETIKTU APLIKTI AR SAMAZINĀTO LIKMI? Visticamāk, ka nē, jo bagātie jau vienmēr kaut kā nokruķī to PVN vai vismaz daļu un viņiem faktiski nekas daudz nemainītos.
Emigrants
E
>>>sakāmais, es ari aizlaidos atpakalj neskatiidamies. Kad 1990. gadu viduu paintereseejos vai es Latvijai esmu vajadziigs izraadijaas, ka visi pashi gudri un 'lielos labumus' daliis savaa starpaa un pa savai modei. Es toreiz nospljaavos - daliet savus 'lielos labumus' kaa gribat, es dodu priekshroku dziivei droshiibaa kur vismaz kaads izraada interesi par to, ka es eksisteeju un sho to protu.
sakāmais
s
>>>>>>>>>>Zigurds ja VISI aizbēgs no Latvijas,kā to izdarīja Jūsu bērni( un vēl simtiem tūkstošu), KAS ieviesīs kārtību Latvijā? droši vien viņi visi atgriezīsies (kā cietēji) pie visa gatava tad, kad PALIKUŠIE ar milzīgām grūtībām un cilvēku upuriem būs sasnieguši kādas pozitīvas pārmaiņas.
Jans
J
Kritizēt Godmani, daudz prāta nevajag. Interesanti, kā rīkotos Zepas kundze, ja būtu jāuzņemas atbildība. No malas visi vienmēr ir gudri.
pmlks
p
Godmanis ir kā piedzēries autovadītājs, kurš iestūrējis grāvī autobusu, norūpējušos vaigu, nesakarīgi žestikulēdams un biedēdams ar iespēju palikt dubļos līdz pastardienaI, skaidro pasažieriem savu plānu autobusa izstumšanai uz ceļa un cik tiem vēl nāksies piemaksāt par palīgā izsauktā traktora izmantošanu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

EKSPERTI

Valdis Birkavs, bijušais valdības vadītājs (1993-1994):

Ivars Godmanis ir ļoti demokrātisks, bet šādos apstākļos nevar citādāk rīkoties. Jāņem vērā, ka ministri pretojas un vajag saņemt viņa piekrišanu. Turklāt ir jāsaņem dažādu koalīcijas partiju ministru piekrišana, un bieži vien par dramatiskām reformām ministri paši nevar lemt vai piekrist tām, jo tas vēl jāapspriež savā partijā. Šāda nespēja pieņemt lēmumus kopīgi koalīcijā liek lēmumu pieņemt Ministru prezidentam. No šīs situācijas var izvairīties, ja ministrijas rīkojas atbildīgi un redz kopējo attīstības programmu.

Neviens no ministriem šobrīd negrib uzņemties atbildību, jo šie nav treknie gadi. Šis ir visliesākais gads, un, ja ministrs pats publiski apgriež savu programmu finansējumu, tad visiem nozarē ir spuras gaisā un visi prasa ministra demisiju. Tādēļ viņi klusi paiet maliņā, lai par to visu atbild Godmanis. Viņš būs tas, kuru tagad sitīs, bet ministri klapēs sev pie krūts un teiks – mēs ar asarām acīm aizstāvējām savas nozares. Es pieļauju, ka tā nav ar visiem ministriem, jo es nezinu, vai Godmanis kādam ministram ir gājis pretī, bet tā loģika ir tajā apstāklī, ka sliktos laikos visi cenšas novelt atbildību uz vienu.

LASI VĒL


Skaudrā valdības programma saraudina ministres

Godmanis norāj ekonomikas ministru



Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas