Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Sociologi: Referenduma rezultāti liecina par solidaritātes trūkumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
neitro
n
Valdošās partijas ļoti veiksmīgi mācēja sarīdīt pensionārus ar mediķiem, sabaidīja, ka kredītus nevarēs atdot, utt un utt. Skaldi un valdi princips joprojām vislabākais. Referendumi kā instruments faktiski ir galīgi degradēts. Aicinot neiet uz referendumu, varas partijas pierādija, ka netic pašu aizstāvētam viedoklim, jo, kas gan koalīcijai būtu labāks par to, ja tie, kas neaizgāja, aizietu un nobalsotu pret? Tad varētu ar pilnām tiesībām teikt, ka vairākums viņus atbalsta. Tagad neaizgājušos katrs var pierakstīt savos atbalstītājos, un demagoģija var turpināties. Varas partijām nav vajadzības zināt sabiedrības viedokli. "Kvaukšķi, pie ratiem!" politika turpinās. Ko gan citu varētu gaidīt no oranžajiem?
Nu
N
viena daļa pensionāru ir stipri tuvāk silei un par nabagiem viņiem nospļauties. Citi baidās nostāties pret varu. Arī valsts iestāžu darbinieki ir iebaidīti - jo lielāks postenis, jo vairāk baiļu. Ko nepaņēma pensionāri, to izsaimniekos partijnieki. Partijas ir Latvijas posts. Pundurzemi (pēc iedzīvotāju skaita) partijnieki ir izpostījuši. Lievalstīs ir tikai divas partijas, bet cik pie mums?
Divkauja
D
Štokenbergs zaudēja divkaujā ar valdību. Tas viņa nolīgtais ekonomists, nebija nopietns pretinieks valdībai. Divkaujā pret padomnieku Leiškalnu Kokins bija pilnīgi nepārliecinošs.
lauķis
l
,,Slava,,jaunajam laikam,sacelt traci par sīkumiem un nevajadzīgaām lietām,betklusēt un neaizstāvēt vājākos.Kauns pensionāriem,kuri nevarēwja saņemties,lai nopietni risinātu savas problēmas.Latvijas saeimai sakarīgākais darbs būtu pieteikt karu zviedrijai un steidzīgi padoties zviedru okupācijai.Garantijas nav ,bet būtu vismaz cerības uz cilvēka cienīgu dzīvi. Pirmais uzdevums Latvijā likvidēt partiju vēlēšanu sarakstus un vēlēšanas organizēt pēc personālijām.Garantijas ,protams,nav ,bet paliktu cerība,ka kaut kas varētu mainīties uz labo pusi.Pagaidām valstī ir tikai bezcerīgs bardaks.
Ieva
I
No solidaritātes paēdis nebūsi, tāpēc arī valstij beidzot jāsāk pelnīt, kā arī jāsakārto sava saimniecība, jo, piemēram, apstāklis, ka kopš neatkarības atjaunošanas veselības aprūpē birokrātu skaits, kuriem visiem jāmaksā alga nereti par muļķībām, jo dienas, jo kļūst lielāks, neko labu par šo valsti nelieciena.
krista
k
Ļoti trāpīgi! Vajadzēja kaut vai populistiski publikot funkcionāru algas, to pensionāri uztvertu, citādi no koeficientiem viņiem nav nekādas sajēgas.Štokija stils ir murkšķēt zem deguna un Kokins patiešām neizraisa uzticību. Personīgi manai ģimenei tas emigrantu Kleinbergs izraisa alerģiju.
ss
s
labi ka es neesmu latvietis,bet latgalis,,,,,,,,,,,,,,,,,,man kauns būt latvietim
ss
s
vai ir pasaulē vēl kāda tauta,kas atsakās palielināt sev pensijas???????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????????????????tagad ir
tādi esam
t
Nav nekāds brīnums- dažādas sabiedrības grupas pēdējās nedēļās tik sarīdītas viena pret otru. Sevišķi ciniski to vienā no pēdējiem TV raidījumiem darīja finanšu ministrujas valsts sekretārs un Godmaņa padomnieks. BIEDĒJA AR KREDĪTU PROCENTU CELŠANOS, INFLĀCIJU, PENSIJAS SISTĒMAS SAGRAUŠANU UTT. Pozīcijas rīcībā esošie mediji un nauda izdarīja savu. Šajā nestabilit'tes laikā labi nostrādāja - "katram savs krekls tuvāks"
ase
a
Nevar noliegt, ka referenduma jautājumu būtība bija mazliet avantūristiska - ieguvums tikai vecuma pensionāriem un arī tikai uz gadu. Gados vecais latvietis taču ir ļoti apdomīgs un piesardzīgs, kurš padomāja: a kas pēc tam??? Bez tam liela kļūda bija tā, ka tika atšķelti un pretnostādīti invalīdi. Tagad, kad esmu iedziļinājusies visās peripētijās, ļoti brīnos, kāpēc referenduma rosinātāji neņēma par drozījumu pamatu sociālā nodrošinājuma pabalsta strauju palielināšanu (pašlaik to ņem par pamatu pensiju aprēķināšanai). Tagad tas ir tikai 45Ls, bet varēja pieprasīt to palielināt, piemēram, līdz 100 Ls un tad reizināt ar tiem pašiem vecajiem koeficientiem. Ieguvēji būtu pilnīgi visu kategoriju pensionāri. Tikko LR1 uzstājās viena profesore un pateica, ka jau 2003. gadā ir pieņemts MK lēmums, ka sociālā nodrošinājuma pabalsts JĀINDEKSĒ, ņemot vērā vidējās algas pieaugumu. Piecus gadus tas nav darīts un visi, kas ir par to atbildīgie klusē kā partizāni....
seniors
s
Komentari atklaj jauniesu draiskosanos,kuri nemaz neizprot pensionarumaterialo stavokli.Ari referenduma uzstadijumi javerte kadazu pie varas bijuso politiku speli uz avos un tads rezultats bija sagaidams.
juris bogdanovs
j
Partija par visu ir padomājusi, tāpēc reerendumi izdoties nevarēja. Arī manis satiktie cilvēki, atšķirībā no iepriekšējā reerenduma, bija vai nu daudz vienaldzīgāki, vai neko vispār nebija dzirdējuši par tādu. Un vispār, nevienu tas neinteresē, un neko tur saprast nevarot... Tā tā dzīve paiet...
sovjets
s
Sevišķi aizkustinoša bija VVF ierašanās dārgā limuzīnā, nobalsot par grūtdieņiem. Un vēl nekavējoties jāpiešķir milzu prēmijas sportistiem. Mēs taču to visu varam atļauties. :))
vecais-2
v
Štokijs labu gribēja, bet, diemžēl, viņa komandā nav harizmātiski, izskaidrot spējīgi cilvēki! Pats murkš kaut ko sarežģītu zem deguna, Kokins nobarojies un aizdomīgs, jo nāk no vienas bankas, Kleinbergs - emigrācijas letiņš, klaigātājs; citi no Pensionāru partijas ir bijušie sociķi un kašķīgi āksti, u.t.t. Nebija skaidri saprotama vienkārša reklāma, kas ar dažiem cipariem parādītu resno Leiškalnu un siles ministru melus. Kā redzams, šiziķi-sociķi un miljonāru grupiņa, kas raujas pie varas, nespēj aizraut vienkāršo vēlētāju.
Aita
A
Nu ko tauta? Tagad daigiisim 18.novembri,pulceesimies krastmalaa,laidiisim rakjetes,dedzinaasim sveciites,dziedaasim,tukshiem veederiem? Kas par to? Kad tikai valdiibas viiriem un sievaam labi,ka tikai vinji neapmirst badaa,ko tad dariisim?Kas mums raadiis celju uz gaisho naakotni?Laikam jau latvieshi no laika radiiti par vergiem,un vinjiem nemaz nav veelmes dziivot citaadaak,labaak,nu ko ar to arii apsveicu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

Referendumā vajadzīgais balsu skaits nav savākts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas