Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - Streips pieprasa "Vienotībai" izņemt viņa seju no reklāmas

Žurnālists Kārlis Streips pieprasījis apvienībai Vienotība izņemt viņa seju no politiskās organizācijas reklāmas, Dienai apliecināja žurnālists.Viņš norādīja, ka vienmēr ir centies norobežoties no šādām politiskajām aktivitātēm. Tā kā vada analītisku raidījumu Skats no malas, kur tiek analizēti arī politiskie procesi, viņš nevar atļauties, lai viņa seja parādītos kāda politiskā spēka reklāmā.

Viņš arī atsauca savus _iepriekšējos _izteikumus, kur pauda sašutumu par Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektora Edgara Kota rīcību, kurš prasīja _Vienotībai_, vai K.Streips ir apvienības partiju biedrs. Šī rīcība, kā K.Streips izteicās iepriekš, viņu aizvainojusi, taču nupat uzzinājis tās motīvu - šāds jautājums E.Kotam radās pēc tam, kad viņš pamanīja K.Streipu apvienības reklāmas rullītī.K.Streips norādīja, ka iepriekš nav zinājis, ka apvienība savā reklāmā izmanto videomateriālu no _Lietussargu revolūcijas_, kur fonā līdz ar _Dienas _bijušo galveno redaktori Sarmīti Ēlerti, kas pievienosies _Vienotībai_, un citiem pasākuma dalībniekiem redzams arī viņš. "Jau piezvanīju un prasīju, lai mani ņem ārā no reklāmas," teica žurnālists.Viņš un E.Kots esot vienisprātis: tā kā tuvojas priekšvēlēšanu aģitācijas laiks, žurnālistiem darbā šajā laikā jābūt uzmanīgākiem.

BNS iepriekš vēstīja, ka E.Kots piektdien nosūtījis vēstuli apvienībai Vienotība ar jautājumu, vai K.Streips ir apvienības biedrs. E.Kots BNS pavēstījis, ka Streips ir redzams apvienības reklāmas rullītī, tādēļ viņam radies jautājums, vai sabiedriskās televīzijas raidījuma Skats no malas vadītājs ir partijas biedrs. Ja noskaidrosies, ka žurnālists ir Vienotībā, tad viņš nevar vadīt raidījumu LTV, apliecinājis Kots.

Dienai sacīja Vienotības preses sekretāre Gunda Reire, K.Streips nav nevienas partijas biedrs, kas ir apvienībā Vienotība. Tās reklāmas rullītī izmantotajā materiālā no tā dēvētās Lietussargu revolūcijas fonā manāms ne tikai K.Streips, bet arī citi šī masu pasākuma dalībnieki, kuri nav Vienotībā.

G.Reire piebilda, ka saskaņā ar spēkā esošajiem normatīviem materiālus no masu pasākumiem drīkst izmantot reklāmās, un tam pasākuma dalībnieku akcepts neesot jāprasa. "Šīs lietas ir nokārtotas," piebilda apvienības pārstāve.

Viņa arī norādīja, ka šī ir pēdējā diena, kad reklāmas rullīti ar K.Streipa seju paredzēts pārraidīt televīzijā. Viņa piebilda, ka šodien paredzēto reklāmu vairs atsaukt nevarot. G. Reire arī norādīja, ka žurnālista seja ir manāma arī apvienības reklāmā mājaslapā internetā, no kurienes tā, respektējot K.Streipa vēlmi, tiks izņemta.

LTV vadītājs Edgars Kots Dienai pauda viedokli, ka žurnālista sejas izmantošana politiskā spēka reklāmā bez viņa piekrišanas ir pārkāpums. Savukārt G.Reire uzskata, ka nekas pārkāpts nav. "Žurnālists ir piedalījies šajā masu pasākumā – Lietussargu revolūcijā - un atrodas fonā. Galvenā persona, ko izceļ, ir Sarmīte Ēlerte."

Jāpiebilst, ka Vienotības rullītī izmantotajās fotogrāfijās redzami arī citi žurnālisti un ar apvienību nesaistīti cilvēki.

Diena.lv jau ziņojusi, ka, ņemot vērā publiskajā telpā izskanējušos pretrunīgos komentārus, Latvijas Televīzijas (LTV) redaktori un raidījumu veidotāji tuvākajā laikā analizēs K.Streipa darbu, komentējot Eirovīzijas dziesmu konkursu. Tomēr E.Kots norādījis, ka sūdzības iepriekš saņemtas arī par K.Streipa LTV vadīto raidījumu Skats no malas. E.Kots norādīja – bažas ir par to, ka K.Streips varētu būt pārkāpis diezgan daudz žurnālistikas ētikas un profesionalitātes kritēriju. "Tas pats gadījums, kad Ainārs Dimants tika apklusināts ar frāzi - turi muti, kā arī tiek lietots vārds «banda». Televīzija pašlaik šo jautājumu risina," viņš teic. Jautāts, kādi varētu būt risinājumi, ģenerāldirektors minēja vienu iespējamo - varētu nepagarināt līgumu.

No K.Streipa Dienai iepriekš teiktā izriet, ka viņš dzirdējis neoficiālas ziņas, ka Skatu no malas rudenī varētu vairs nerādīt.

(pievienota 9.-10.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas