Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

papildināta - Sudānā nolaupīti trīs Latvijas pilsoņi - helikoptera apkalpes locekļi

Sudānas rietumos ceturtdienas vakarā nolaupīti trīs helikoptera apkalpes locekļi, kuri ir Latvijas valstspiederīgie, ziņo aģentūra Associated Press ar atsauci uz ANO Pasaules pārtikas programmas ziņām. To, ka nolaupītie vīrieši ir Latvijas pilsoņi, Dienai apstiprināja Latvijā reģistrētajā uzņēmumā "GM Helicopters", kurā strādā minētie helikoptera apkalpes locekļi.

"Informācija tika saņemta šonakt. Nav zināms, cikos un kur notika nolaupīšana," teica "GM Helicopters" pārstāvis Jānis Liepiņš. Uzņēmums ar ANO sadarbojas Pasaules pārtikas programmas (WFP) misijas ietvaros. Helikopteros tiek pārvadāta pārtika, preces mediķiem un citiem speciālistiem.Ar nolaupīto vīriešu veselības stāvokli viss ir kārtībā, sacīja J.Liepiņš. Ar Latvijas pilsoņiem vai nolaupītājiem uzņēmums gan nesazinoties, bet informāciju par viņu veselības stāvokli saņemta no oficiāliem avotiem Sudānā, ANO misijas un ES pārstāvjiem.

”Kompetentās iestādes ir informētas par trīs nolaupītiem Latvijas valsts piederīgajiem," Dienai apstiprināja Ārlietu ministrijas pārstāvis Jānis Sīlis. Viņam nekas vairāk par nolaupītajām personām nav zināms, tomēr notiekot sazināšanās ar sadarbības partneriem. "Pa diplomātiskiem kanāliem cenšamies noskaidrot ko vairāk, jo, kā zināms, Sudānā nav Latvijas pārstāvniecības," teica J.Sīlis.

Dārfūrā arī iepriekš nolaupīti ārzemnieki, par kuriem prasīta izpirkuma maksa. ĀM rīcībā šobrīd nav informācijas, ka par Latvijas valsts piederīgajiem tāda būtu pieprasīta.

ANO pārstāve Emīlija Kasella aģentūrai Associated Press teikusi, ka incidents noticis Dienviddārfūras provinces galvaspilsētā Njalā. Detalizētāku informāciju viņa pagaidām nevarēja sniegt. Viņa arī nevarēja pateikt, kas varētu būt vīriešus sagūstījuši.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas