Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

papildināta -Tautas skaitīšanas datu bāzē var labot citu personu privātos datus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Bērziņš
B
Tagad diemžēl liekas panikas dēļ internetbanku nelietotājiem nebūs iespēja aizpildīt savus datus internetā.
Bērziņš
B
Ļoti, ļoti šaubos, vai "Latgalītē" vai kur citur var nopirkt Tavus pases datus un vai kādam tie vispār vajadzīgi. Vai Tu varētu iedomāties, ko zagļi ar tiem darītu? Un pat ja kāds hakeris būtu kaut kur dabūjis visus personas kodus un pases numurus, utt. - viņš nevarētu ievadīt īpaši daudz datus, iekāms visas viņa IP adreses vienkārši nobloķētu. Tad jau vieglāk uzpirkt CSP amatpersonas - lai tie samaina tautas skaitīšanas rezultātu, bet tad Eurostat darbinieki un jebkurš students drīz vien pamanītu, ka kaut kas neštimmē. Un vai Tev būtu liela traģēdija, ja kāds uzzinātu, ka Tu proti angļu un krievu valodu?
Aivars B.
A
IT studenti smejas ka Rīgā iepirkumu konkursus taisa tā -uzvar savējo firma par,teiksim,100 000 Ls,noalgo pāris studentus,tie par dažiem simtiem to programmu uzraksta,tīrā peļņa 99 štukas ar kapeikām.Vai tik šitas studentu humors nebūs patiesība?
pilsone
p
UPSĪ!!! Nu dien MUĻĶU ZEME!!! Nez cik miljoni tautas naudas ir iegrūsts kādiem rīklēs, lai šitādu marasmu sabīdītu?! Labi, ka es un mana ģimene neko nav aizpildījusi un netaisāmies arī intervēties, pār slieksni netiks neviens laists. Šitai valstij tauta ir vajadzīga tikai nodokļu nokāšanai un pēdējā santīma atņemšanai un augšgala kretīni slaidi uzspļauj savai tautai no saviem debeskrāpjiem, kapēc lai es te vēl pieskaitītos?! Šodien saskāros ar kārtējo marasmu!!! Izrādās, ka individuālā darba veicējam joprojām jāmaksā avansmaksājums(un ne mazais!!!). Uz manu jautājumu: ja es gadījumā šogad nedabūšu pasūtījumu, kad man to atmaksās, atbildēja, ka gada beigās pārrēķinās un nākamgad atmaksāšot, bet uz manu nākamo jautājumu: ja es līdz nēkamgadam nenodzīvoju, kā būs tad, VIDa duras nespēja atbildēt!!! Bet šo grūti, sūri pelnīto kumosiņu viņi tagad taisās atraut no manas ģimenes mutēs!!! Tos ministrus par maz aiz pautiem pakārt! Ko viņi tur idioti dara??? Uz psiheni viņus visus jāved un jāsaspundē kā sabiedrībai bīstamus elementus.
stivajs
s
RE KA ATKAL IZNAK. KA ANALFABETI UN NEKOPETENTI CILVEKI ,VADA VALSTI ,EKONOMIKU UTT. ATKAL ESAM KARTEIA DIRSA. un es ari iekritu.nobalsoju. JA TIESAM MUMS JAPATEJCAS MUSU VALDIBAM KAS VADA JAU 20 GADU UZ IZNICIBU,UN MUMS KA TAUTAI IR JAPAZUD NO ZEMES VIRSAS .[ SKUMJI] .
Reinis
R
CSP Žīgure toties informāciju,pārkāpjot likumu, spēja izsūtīt krievu valodā. Pārējais taču nav tik svarīgi.
U2
U
johaidī..ja tagad atbildīgie par to nelidos ar visiem saviem krēsliem vismaz no amata..(ja ne taisnā ceļā uz cietumu!!) ..tad ..ši tiešām ir nekaunīgu ierēdņu,idiotu ..valsts!!!!!!!!!! @@@..kas te kāda spēlīte..tukšļurkstēšanas čempionāts ..vai valsts rīkots pasākums???ar to ka šie kretīni GARANTĒ MANU PERSONISKO DATU AIZSARDZĪBU!!!!!!!! ...KAS IR TIEŠIE ATBILDĪGIE!!!??????????
e.
e
Ak šausmas! Kāda traģēdija! Tagad kaimiņmājas Toļiks varēs statistikas pārvaldei iestāstīt, ka es dzīvoju pie viņa un mazgājos vienā vannā! Ko var putrot avīžnieki, ko var murgot, kādas izmaiņas var saglabāt! Ja arī kaut ko var izmainīt, tad tikai statistikas datus, kurus nekādi nevar izmantot citos reģistros (likums to neļauj). Un mans personas kods un pases kopija figurē tik daudzās vietās, ka to sen vairs neuzskatu par slepenu informāciju. Tāpat kā tualetes podu skaitu. Starp citu, anketa būvēta diezgan sakarīgi, pārliecinājos, ka visi jūtīgākie dati valstij par mani tāpat jau zināmi, atliek tikai spiest OK. Tas, ka pasākums nenormāli bremzē, tā gan izgāšanās. Vairāk gan brīnos par cilvēkiem, kuri portālā draudziņiem lv pilnīgi publiskai apskatei izliek savu bērnu un radu fotogrāfijas apģerbtā un pusapģērbtā veidā, bet tagad satraucas par muļķīgu anketu.
P.
P
Ievadītie dati minētās problēmas dēļ nedrīkst tikt izmantoti.
Kalvis
K
Smieklīgi jau ir - vēl jo vairāk tādēļ, ka Latvijā nezkuro gadu esot ieviests "elektroniskais paraksts", tikai praksē tas nestrādā :)) Lai kā tur arī nebūtu - esmu laimīgs, ka pieskaitīju sevi ar ģimeni jau pirmajā dienā. Arī ar draņķīgu elektronisku sistēmu ievadīti dati tomēr ir datubāzē - relatīvā drošībā (diez vai par maniem klozetpodiem tur kāds šos datus mainīs). Tautas skaitītāji (ņemot vērā viņu spējas neatrast cilvēkus, ieklikšķināt datus nepareizi, kaut ko pazaudēt un saputrot) nez vai ir drošāks paņēmiens cilvēku skaitīšanai nekā Internets.
Ceļmalu Janka
C
Nu ko jūs ņematies, tā ir tāda funkcionalitāte - saskarne ar NEO informācijas sistēmām
Dārznieks
D
Nu un tagad Dombrovska kungs būs spiests nosaukt pasūtījuma autoru un izpildītāju. Savādāk šai valdībai ticēt ir nevajadzīgi. Līdz šodienai 90 000 Latvijas pilsoņi bija vienkārši apmuļķoti un var uzskatīt, ka viņu personas dati ir vulgāri izmesti miskastē. Pat komentārus avīzē nevar ielikt bez autorizētas paroles.
dasry
d
nepiedalisos sai karteja balagana- jo jau 20 g latvija nav zeme kur velos dzivot-
de
d
Tu vari galvu likt ķīlā, ka kaut kur "Latgalītē" nevar nopirkt personu datu bāzi, ar kuru veikls hakeris varēs sagozīt datus uz vienu vai otru pusi tā, kā pasūtījusi kāda ieinteresēta persona?
:)
:
Hmm, ja var tikai ievadīt un izmainīt datus, tad viss ir kārtībā un nevajag taisīt pseidoskandālu. Priekš pseidoskandāliem ir paredzēts dzeltenais portāls pietiek.com. Taču, ja var arī apskatīt agrāk ievadītos datus, tad gan tā varētu būt nopietna problēma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas