Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Terehovas lietā lūdz sākt kriminālvajāšanu pret 42 personām

Valsts policijas (VP) Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) pabeigusi pirmstiesas izmeklēšanu un nodevusi kriminālvajāšanai tā saukto Terehovas kontrabandas lietu, kurā iesaistīti 42 organizētās noziedzīgās grupas dalībnieki, no kuriem 23 ir valsts amatpersonas - robežsardzes un policijas darbinieki, Dienu informēja policijas pārstāve Sintija Virse.

Vairāk nekā simts sējumu kriminālprocesa materiālu nodoti Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai (ONCSP) ar lūgumu uzsākt kriminālvajāšanu par kontrabandu, tās atbalstīšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļdošanu un kukuļņemšanu.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka grupa bija radījusi shēmu un organizējusi kravas automašīnu nelikumīgu ārpus rindas robežas šķērsošanu, kontrabandas preču  nelikumīgu apriti un citas nelikumīgas darbības, piesaistot arī valsts amatpersonas. Izmeklēšanas laikā savākti pierādījumi pret 42 grupas dalībniekiem.

Iepriekš vēstīts, ka saistībā ar šo lietu tika aizturētas vairākas personas, kurām tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, bet no aizdomās turētām personām izņemtajai naudai – vairāk nekā 325 000 Ls ir uzlikts arests.

VP lemj par materiālu izdalīšanu no krimināllietas un jaunu kriminālprocesu uzsākšanu un izmeklēšanu par citu personu, kas saistītas ar grupu, noziedzīgajām darbībām un aktivitātēm uz austrumu robežas, tajā skaitā saistībā ar nelikumīgām darbībām robežkontroles punktos.

Diena jau rakstīja, šajā lietā aizdomās tiek turēts arī Zilupes mērs Oļegs Agafonovs (TSP), kā arī ar viņu saistītas personas. Ar Terehovas kontrabandas grupu VP saista arī piecus organizētas noziedzīgas grupas dalībniekus, ko tur aizdomās par trīs mājiņu ļaunprātīgu nodedzināšanu, kas notika 2006.gada 4.maijā Ludzas rajona Nirzas pagasta atpūtas bāzē.

Ģenerālprokuratūras preses sekretārs Andrejs Vasks Dienai apstiprināja, ka lūgums uzsākt kriminālvajāšanu prokuratūrā saņemts. Iepazīstoties ar kriminālprocesa materiāliem, prokurors izlems: uzsākt kriminālvajāšanu vai atdot lietu atpakaļ policijai papildu izmeklēšanai.

(papildināta ar pēdējām trijām rindkopām un Dienas pētniecisko rakstu, kas publicēts aptuveni pirms gada - raksta labajā pusē)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Vai Terehovas mafijas gals? 

Kas tiek inkriminēts

Krimināllikuma 190.pants 4.daļa „ Par kontrabandu, ja to izdarījusi organizēta grupa”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trīs gadiem.

318.pants 2.daļa „Par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trīs līdz astoņiem gadiem vai piespiedu darbu.

320.pants 3.daļa „Par kukuļa pieņemšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās un valsts amatpersona, kas ieņem atbildīgu stāvokli”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu.

323.pants 2.daļa „Par kukuļdošanu, ja to izdarījusi valsts amatpersona un personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas