Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Tiesā nonāk lieta par DLRTC likvidēšanu, apsūdzības 6 personām

Ģenerālprokuratūra Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai nodevusi krimināllietu par tā sauktajā digitālgeitā iesaistītās valsts a/s Latvijas valsts radio un televīzijas centrs _(LVRTC) _meitasfirmas a/s Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs (DLRTC) likvidēšanu. Apsūdzības uzrādītas sešām amatpersonām, firmas likvidatoram Aldim Rukmanim, bijušajiem_ LVRTC _valdes locekļiem Mārim Rutkam arī Rutkim, Uldim Lavrinovičam un trīs pašreizējiem LVRTC  valdes locekļiem Jānim Boktam, Dzintaram Zariņam un Andrim Korlašam.

Kā liecina prokuratūras presei sniegtā informācija, A.Rukmanim apsūdzība uzrādīta par to, ka būdams DLRTC likvidators, izdarīja tīšas darbības, ar kurām radījis būtisku kaitējumu uzņēmuma un citu personu ar likumu aizsargātām tiesībām un interesēm. Savukārt divi bijušie un trīs esošie LVRTC valdes locekļi apsūdzēti par to, ka būdami valsts amatpersonas, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, izdarīja tīšas darbības, kas radījušas būtisku kaitējumu valsts pārvaldības kārtībai un ar likumu aizsargātām  interesēm, kas izraisīja smagas sekas.

LVRTC valdes priekšssēdis Lauris Dripe Dienai atzina, ka visi trīs apsūdzētie, pašreizējie uzņēmuma valdes locekļi turpina darbu, jo prokuratūra viņiem nekādu drošības līdzekli, kas aizliegtu pildīt amata pienākumus nav piemērojusi. «Pēc būtības šobrīd, līdz ar lietas nodošanu tiesai, nekas nav mainījies, jo apsūdzības visiem trim valdes locekļiem tika uzrādītas jau vasaras sākumā. Prokuratūra tikai ir pabeigusi darbu un lietu nodevusi tiesai. Lai tagad tiesa lemj,» teica L.Dripe.

Diena jau rakstīja, ka līdz ar DLRTC likvidēšanu, ar ietekmīgiem politiķiem saistītāja digitālas TV krimināllietā, kurā apsūdzētas 20 personas, viņu vidū LNT šefs Andrejs Ēķis, ar ekspremjeru, TP dibinātāju Andri Šķēli saistītie, advokāts Jānis Loze un finansists Harijs Krongorns, pazuda cietušais, kam par labu no apsūdzētājiem piedzīt 2,3 miljonus latu.

Fakts, ka DLRTC likvidēta bez jebkādām saistībām un tiesībām, atklājās pirms gada, kad tiesa sāka skatīts digitālās TV krimināllietu. Firmas īpašniece, LVRTC un tās pārraudzītāja Satiksmes ministrija no cietušā lomas uzņemšanās attiecās. Satiksmes  ministrs Aināra Šlesers (LPP/LC) notikušajā sliecās vainot prokuratūru, nevis SM pārziņa esošo LVRTC.

A.Rukmanis par firmas likvidēšanu saņēma 100 000 latu.

Kriminālprocesu par DLRTC likvidēšanu prokuratūra uzsāka gada sākumā.

(papildināta ar 3.rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas