Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

papildināta - Tiesu darbinieki prasa līdzvērtīgus algu nosacījumus, draud streikot

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ja godīgi
J
Streikojiet VAI nestreikojiet - NEKAS NEMAINĪSIES. Lielākajai daļai no Tiesnešiem par saviem darbiniekiem ir nospļauties, tāpat kā tiesu darbiniekiem ir nospļauties pr tiem cilvēkiem kas pie viņiem nāk. Bet ja godīgi tad JUMS pateiks: "Brīvs darba tirgus - nepatīk nestrādā (ātri atradīs citus) un ja kas neviens Jums neliek strādāt lūdz 20 00 lai padarītu visu ko uzliek" SAMIERINIETIES... PS. UN JA NEESI NO ATTIECĪGĀS ĢIMENES VAI JA NEGULI AR ATTIECĪGĀS ĢIMENES PĀRSTĀVI TAD AIZMIRSTI KĻŪT PAR TIESNESI (TĀPAT KĀ TAS IR NOTĀRIEM).
iespēja
i
Domāju, ka tiesu darbinieku atalgojums bija vērtējams kopsakarā ar tiesnešu atalgojumu. Sanāk tā, par sevi izcīnīja, bet par darbiniekiem nepadomāja. Piekrītu, ka tiesnešu un darbinieku atalgojuma atšķirība ir mīlzīga. Kā iespēju vajadzētu lūkot tioesnešu algu fondu kaut nedaudz padalīt ar darbiniekiem.
Rēzekne??
R
Rēzekne nebija pirmā, kas rosināja! Rēzekne bija, kas pirmā nosūtīja!
Ja godīgi
J
Latvija ir kļukvusi par valsti, kurā visu notiekošo cilvēki sāk uztvert kā Šovu, jeb realitāti, kam nav nekāda sakara ar reālo dzīuvi. Gandrīz katru nedēļu dzirdam par valsts ierēdņu mahinācijām ar milzīgām naudas summām, pašvaldības bankrotē amatpersonām nenesot nekādu personīgo atbildību. Viss ir kā nebeidzams seriāls, kuru nevar iekvalificēt nekādā žanra kategorijā, jo NAV redzamas beigas nevienam no šiem stāstiem. Mani interesē tikai viens jautājums - VAI turpmāk stāstītajam būs turpmākas konsekvences vai nebūs? Pēdējā laiklā īpaši aktīva diskusija notiek par tiesnešu algām un to pielīdzināšanu valsts pārvaldes vienotai algu sistēmai. Daudzi šajā sakarā saskata tiesnešu dubultmorālo, jo viņi atsakās pieņemt faktu, ka valstī notiek ekonomiskā krīze un tai nebūt vēl nav redzams gals. Ja man personīgi kāds jautātu - vai tiesneši piekāptos veselajam saprātam un atzītu reāli notiekošo valstī un piekristu "nosacītajam" algas samazinājumam (vienkārši to nepalielinot)? Es teiktu NEKAD... Tad uzreiz rostos jautājums - Kādēļ tāda neticība vienai no valsts pamatvarām, uz kuras balstās demokrātiskās pamatvērtības jebkurā demokrātiskā valstī? Atblde būtu vienkārša: LĪDZĪGS PIEVELK LĪDZĪGU un ja tiesnešu vadība (Mārtiņa Lazdovska personā) neredz kas notiek viņa paša ģimenē un viņam nav nekādu morāles principu bet tikai atbilstoša rīcība "cosa nostra" (mūsu lieta) izpratnē, tad par ko mēs tālak varam diskutēt - NEKO. Mārtiņš Lazdovskis, kas ir Tieslietu ministrijas valssts sekretārs "piesedz" savas mātes Annas Helvigas Vītolas, kas ir Lauku atbalsts dienesta direktore un savas civilsievas un SAVA BĒRNA MĀTES Ingas Tarvānes, kas ir Lauku atbalsts dienesta Juridiskā departamenta direktore INTEREŠU KONFLIKTU. Oj, jā atvainojos tas ir "De facto" interešu konflikts, kuru neregulē likums "De jure", jo Tieslietu ministrijas sekretārs nav precējies ar savu civilsievu, tātad likums NAV pārkāpts. Bet te rodas retorisks jautājums - Vai ir iespējama situācija kad Mārtiņam pietrūkst naudas kārtējam braucienam uz Milānas "Inter" futbola spēli un viņš to paprasa savai mammai, kas vienlaicīgi ir arī viņa bērna vecmamma - Piešķir lūdzu vairāk naudiņas (prēmiju) manam Ingucim, jo ģimenes budžets, dzīvoklis un bērns kuru radījām ir VIENS ??? Te arī mēs spilgti redzam uz kādiem principiem tiek veidota ierēdniecības (Lauku atbalsta dienesta) un Valts tieslietu sistēma - ĢIMENISKUMA PRINCIPS JEB "COSA NOSTRA". Manuprāt tā ir skaidra ziņa visiem LATVIJĀ dzīvojošajiem - VISS MUMS TE NOTIEK ĢIMENISKI UN PĒC INDIVIDUĀLAS MORĀLES.
to Pārliecība
t
Par ko tu runā! Katrs tiesas darbinieks skolojas par savu naudu! Gribu piebilst, ka rakstā minētās algas ir pirms nodokļu atskaitījuma!!!
*****
*
Nē, Chiepinj, laivas ir dažādas!
Anna
A
Noslaukot savu pēcpusi krēslā pa 400 latiem jau ir pa daudz, ņemot vērā, ka lielākā daļa saņem apmēram 200. Ir jābūt taču sirdsapziņai – tiesnieši taču neizkrava vagonus. Tiesām jābūt finansētam galvenokārt nevis no budžeta, bet no noziedznieku un likumpārkāpēju rēķina. Tas pats - cietumi un policija. No šī viedokļa, policija ,cietumas un tiesas tagad ir neefektīvas un tie lielā mērā ir parazīti uz sabiedrības ķermeņa. Spriežot pēc tā, kā daudzas lietas ilgst vairākus gadus ir iemesls domāt ka tiesneši acīmredzami nedzīvo uz "plīkas" algas. Bet bankas prasības pret parādniekiem tiek izskatītas momentāli tieši tāpēc, ka kukuļus dod! Un tie vēl sola streikot! Neaizmirstiet priekšlaikus pateikt streika vietu, būs interesanti paskatīties! Vai tomer streikosiet nenoņemot dibeni no valstij piederošiem krēsliem?
nu i streikojat!
n
Nu streikojat, tiesu darbonīši! Visiem tiem, kas uz savām tiesu sēdēm gaida gadiem, tās pāris dienas jūsu streika būs kā pīlei ūdens. Ko tas jūsu streiks mainīs? Tāpat jau tur nekad nekas uz priekšu nekustas gadiem!
Chiepa
C
Nav jau nekā nosodāma, ja cilvēki pastāv uz savām tiesībām. Tik vien kā der atcerēties, ka mēs visi esam vienā laivā! Un var jau būt, ka tiesu darbiniekiem tās algas nav adekvātas. Toties, viņu sniegtas serviss ne tik! Decembrī vienā no manām lietām otra puse iesniedza kasācijas sūdzību (mans pieņēmums - tīri lai novilcinātu laiku, jo lietu viņi zaudēja un apgabals piesprieda, neizmaksātā 2008.gada alga tomēr ir jāmaksā!). Es jau laikus (pat negaidot noteikto mēnesi) uzrakstīju paskaidrojumus, cerībā, ka process ies ātrāk. Ka AT rīcības sēdē beidzot nolems, ka kasācijas sūdzība vispār nav skatāma, jo viņi strīdas ne par tiesību normu piemērošanu, bet gan atkal par būtību. Šodien zvanīju uz AT un jautāju, ko rīcības sēde ir nolēmusi. 'Laipnā' tiesas darbiniece man atbildēja "Lietā virzības nav un tuvākā laikā nebūs". Nekādos citos jautājumos par neielaidās. Es centos pārliecināt, ka tas ir strīds par darba algu un ka tam jābūt prioritāram. Bet nē, redz - viņiem datu bāzē tas nav atzīmēts un sevi viņa tik ļoti neapgrūtinās, lai aizietu un paskatītos lietas materiālos par ko tā lieta ir. Beigās 'laipnā' kundze vēl tik piebilda, ka tuvākā 1/2 gada laikā diez vai tā rīcības sēde būs! Nu forši! Tas viss ir tiesāšanās par 2008.gada darba algu! līdz tiesāšanās beigsies un beidzot būs stājies spēkā kāds tiesas spriedums - tur vairs nebūs no kā piedzīt! Man jau tā nebūs pirmā tāda lieta - 4 gadus tiesājies līdz dabon izpildrakstu, bet beigās - nav no kā piedzīt, kantoris bankrotējis, manta izsaimniekota! tās tiesas un tiesu darbinieki varbūt beidzot strādāt varētu un nevis streikot!
tik tiešām!
t
nu par to, cik cītīgi strādā tiesu darbinieki varēja apskatīties 17.decembra Panorāmas sižetā! Ja kādam interese - Youtube varat pameklēt sižetu ar nosaukumu "Rīgas apgabaltiesa nosūta svešu lietu materiālus"... pēc tādiem atgadījumiem viņiem ne tikai algas pielikumu gribas piešķirt, bet arī iespēju pastrādāt kaut kur privātā sektorā... lai izjūt, ko šādas kļūdas var izmaksāt un ko īsti nozīmē atbildība!
Jānis
J
LR vispar tiesas būtu jālikvidē,varetu iztikt ar karalauka "troikām",mazāk izdevumu,atrāk....
ieva
i
Reiz strādāju par tiesas sēžu sekretāru, alga bija mazliet virs 200 latu, bet darba apjoms, knapi izdarāms pat līdz pulksten astoņiem vakarā. Darbs ir nežēlīgs un darba samaksa neadekvāta, topašu var sacīt par kancelejās strādājošajiem. Ja aizklapēs tiesas, to ļoti jutīs tie, kuriem ir paredzēta lietu izskatīšana, ko atkliks uz VĒL ilgāku laiku. Respektīvi, iebāzīs lietas izskatīšanu nevis tuvākajā laikā, bet rindas kārtībā, citreiz- pat pēc pusgada.
P.S.
P
nesenā vēsturē piemērs ir Gruzija, kad arī atcēla visus un valsts 3 gados attīstījās lielos tempos
copy-paste>> WAY TO GO :
c
anda 14:45 Pēc kara ,kā daudzviet,Francijā bija nopietnas problēmas ar korupciju.Šarls de Gols (tajā laikā prezidents) vienas nakts laikā atcēla visus valsts tiesnešus un ielika jaunos,ko laicīgi bija uzrunājis.Cīņa ar korupciju beidzās veiksmīgi.Mācība - nav iepējama korupcijas apkarošana,ja ir problēmas ar tiesu.
streiks
s
Vot, kad skolotaji ar 170 ls uz rokas algu saks streikot, tad gan valsts jutis. Aizklapetas tiesas neviens nejutis.Bet skolas aizklapetas jutis visa valsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas