Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - TP atbalsta ģimenes lietu ministrijas un divu sekretariātu likvidāciju

Tautas partija (TP) atbalsta sava biedra iekšlietu ministra Mareka Segliņa (TP) nostāju, ka jālikvidē divi īpašu uzdevumu ministru sekretariāti un Bērnu un ģimenes lietu ministrija, aģentūrai _BNS _atzina TP Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis. Savukārt premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) politisku apsvērumu dēļ neredz iespēju veikt strukturālas izmaiņas, ar ko domāta atsevišķu politiķu rosinātā atteikšanās no vairākām ministrijām. Premjers iespēju optimizēt valsts pārvaldes izmaksas redz citos pasākumos.

M. Kučinskis norādīja, ka tuvojas laiks, kad Ministru prezidentam Ivaram Godmanim (LPP/LC) būs jāsāk prasīt pārskati no ministriem par reāli padarīto šīs valdības laikā un rūpīgi jāvērtē, vai taupības apstākļos sekretariātu veikums ir adekvāts to izmaksām. Kučinskim par to esot šaubas. "Vajag skatīties patiesībai acīs" un rūpīgi izvērtēt šo iestāžu darba lietderību, viņš uzsvēra.

Sestdien LPP/LC domes sēdē viņš atgādināja, ka no nākamā gada ir plānots atteikties no ierēdņu padomniekiem, kādi ir arī vairāku ministriju valsts sekretāriem. Tāpat I.Godmanis norādīja, ka vadības līgumus nevarēs slēgt par summu, kas būtu lielāka par 50% no amatalgas. Turklāt vadības līgumus būs iespējams izmantot tikai tajos gadījumos, kad darbinieki veiks citus ar tiešo darbu nesaistītus pienākumus. I.Godmanis arī sacīja, ka valsts akciju sabiedrībās vadītāji vairs nevarēs saņemt 9000 un vairāk latus lielu algu. «Es pieprasīšu šos rāmjus apgriezt,» teica I.Godmanis. 

"Ja tas vajadzīgs koalīcijas vienotībai, tad lai parāda, kur tā vienotība ir," minēja TP Saeimas frakcijas vadītājs. "Laiks ir valdībai drīzāk sākt strādāt," viņš vēl piebilda.

Iepriekš, lai samazinātu valsts pārvaldes izdevumus, Segliņš ierosināja slēgt Oskara Kastēna (LPP/LC) vadīto sabiedrības integrācijas lietu sekretariātu, Normunda Broka (TB/LNNK) pārziņā esošo Eiropas Savienības (ES) finanšu pārvaldes lietu sekretariātu, kā arī Ainara Baštika (LPP/LC) vadīto Bērnu un ģimenes lietu ministriju. Tomēr premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) jau paziņojis, ka viņš šādu iespēju neapsverot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas