Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - Turlais: Aizliegums lielveikaliem strādāt svētdienās neveicinās nodokļu pieplūdumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Inga
I
Tad par šādu darba laiku jāpainteresējas darba inspekcijai! Ja jau no 9.00 līdz 21.00 un arī sestdienās!
Inga
I
Šāds darba laika ierobežojums būtu tikai atbalstāms! Un kādas muļķības, ka ies nodokļi secen maciņiem?!? Ja cilvēks ir izdomājis pirkt jaunu televizoru vai mēteli, viņš to izdarīs tik un tā! Tikai citā laikā. Tāpat pārtikas preces. Cilvēks nevar apēst vairāk nekā viņam nepieciešams vai arī nevar nopirkt vairāk kā atļauj naudas maciņš!!! Un vai slikti, ka svētdienās un svētku dienās mātes pavadītu kopā ar ģimeni, jo tieši sievietes pārsvarā strādā tirdzniecībā?!? Varbūt tad bērni būtu vairāk pieskatīti un neklaiņotu savā vaļā? Daudzās ģimenēs, ja tēvs vēl devies peļņā ārpus Latvijas un māte strādā, bērns brīvajā laikā nodots pats sev. Lai nebūtu garlaicīgi tiek izdomātas dažādas izklaides, kuras ne vienmēr atbilst likuma un ētikas normām. Tuvojas Ziemassvētki, Jaunais gads. Un vai tiešām veikalos nestrādā cilvēki? Ja lielveikalu slēdz 22.00, tad ātrākais, kad darbinieki tiek mājās(ar noteikumu, ka dzīvo tuvumā darba vietai) ir ap plkst. 23-jiem. Un pēc saspringtas darba dienas cilvēks vairs nav spējīgs priecāties. Pircēji, ja zinās, ka veikals būs slēgts vai strādās tikai dažas stundas, laicīgi visu sagādās. Tā arī kādreiz bija. Tāpat rūpniecības preču veikaliem nevajadzētu strādāt. Un nevajag tirgotājiem aizbildināties ar to, ka cilvēkiem dāvanas jāpērk. Normāli ir dāvanas laicīgi sagādāt, piedomāt par katru saņēmēju. Tāpat piekrītu uzskatam, ka arī ikdienā lielveikalu darba laikus varētu samazināt par 1-2 stundām. Dienas beigās parasti neviens neiepērkās, vairāk klīst "nositot laiku". Tāpat ir novērots, ka jaukā laikā, kad varētu labi un veselīigi aktīvi pavadīt brīvdienu svaigā gaisā mežā, pie jūras, utt..., ģimenes ar bērniem tiešām dodas ekskursijās pa lielveikalu.... Un kurp tad raugās sabiedrības veselībassargātāji? Temats plašs un argumentu daudz. Lai tirgotāji neaizbildinās ar nodokļiem, kas iet secen valsts makam. Patiesībā tas viņus nemaz neingteresē, jo citādi nedomātu arvien jaunas iespējas, kā no nodokļu maksāšanas izvairīties!
Diena.
D
Lielveikalu tīklu monopoldarbība ir pretrunā ar sabiedrības interesēm. Tiek iznīcināti mazie tirgotāji, aiz katra no kuriem stāv viena vai vairākas turīgas gimenes. Lielveikalu tīkli iznīcina sabiedrības turību, maksātspēju, nogalina ekonomiku, jo nekāda ekonomika nevar pastāvēt bez maksātspējīgā pieprasījuma. NOST LIELVEIKALU TĪKLUS un tauta atdzims, ekonomika atžirgs. LIELVEIKALU TĪKLI IR SABIEDRĪBAS SLEPKAVAS.
Z
Z
...un vēl siestu dienas vidū tā uz stundām trijām derētu ieviest....
klapes
k
Latvieši nav eiropieši. Tā vietā, lai pieprasītu maksāt dubulti par svētdienas darbu un 40 stundu darba nedēļu, latvietis vai nu strādās, cik nu kungi liks, vai nestrādās vispār - sak, lai nevienam netiek!
nav laba ideja!
n
jā, bet kad lai iepērkas tādi cilvēki, kas strādā darbdienās no 9 līdz vismaz 21 un arī sestdienās???
Fredis
F
Turlais tu mudak. Pats strādā svētdienās? Cik tie RIMI maksa par darbu brivdienās un svētku dienās? Pārdevējas ir spiestas strādāt. Nav citu iespēju. Tu āzi neesi 12 stundas svētku dienās nekad strādājis.
POLITISKĀ PĀRVALDE
P
Kas Silenieks par ZZS līderi, puišelis vien ir.
^6
^
Jā, daži veikali sāka strādāt arī līdz pl 23.00 un ierastās aiztaisīto veikalu dienās tieši pateicoties poļu, lietuviešu un latviešu darbaspēkam, jo īrs nekad neies strādāt vēlu (otrajā maiņā) un brīvdienās.
mamma I.G.R.
m
īpašiem "gardēžiem" ir internets. 2 slimības vienā.
mamma I.G.R.
m
Jā, mums nav ne baznīcas - te domājot nevis paši nav tīri dzīvošanu no 10tās tiesas, bet tās morālās vērtības,kas ik vienam cilvēkam būtu jābūt pašsaprotamām, izņēmumi saistīti ar garīgās veselības traucējumiem, t.sk. atkarības. Un, tiešām, arodbiedrības, jeb dažādu sabiedrības slāņu pārstāvji un aizstāvji. Tas ir, arī pārdevējs un krāvējs ir cilvēks, ar tiesībām uz ģimenes dzīvi, atpūtu un kopā būšanu ar bērniem. Kas nozīmē, ka vienīgā brīvdiena ir paredzēta tieši tam, nevis strādāšanai slimākās sabiedrības daļas labā. Kas tur ir ko vazāties un pircināties? Ja gribas flaneļa halātu, tad nopirks arī trešdienā. Bet, ja vēlas siekaloties, tad kāpēc nedodas uz MC2?
paradokss
p
Tajaas nedaudzajaas valstiis, kur darbojas aizliegums veikalus atveert sveetdienaas, tas noticis speeciiga Bazniicas vai arodbiedriibu spiediena deelj. Latvijaa shiis instituucijas ir ljoti vaajas. Diez, kas ir iistais iemesls, lai latvietis mestos aizstaaveet zzs "ideju" - vienkaarshi iedzimta tieksme aizliegt jebko? :DD
no Īrijas
n
Ireland Shops in Ireland are, with few exceptions (such as those involved in the sale of alcohol), allowed to open whenever they want - including Sundays and public holidays. Typical opening hours are: Monday - Wednesday, Friday, Saturday: 08:00/09:00/10:00 - 17:00/18:00/19:00 Thursday: 08:00/09:00/10:00 - 20:00/21:00/22:00 Sunday: 09:00/10:00/11:00 - 17:00/18:00/19:00 Many supermarkets are open 24 hours, or have longer opening hours (e.g. 08:00 - 22:00) everyday. Large shopping centres and out-of-town (suburban) centres are typically open longer hours everyday (e.g. 09:00 - 21:00/22:00 weekdays, 09:00 - 19:00 Saturdays, 10:00 - 19:00 Sundays).
archivārs
a
Latvieši nav eiropieši. 1.Latvietim patīk,ka kaimiņiene svētdienā nevar atpūsties ar bērniem,bet spiesta apkalpot viņu veikalā. 2.Latviešiem ir vairāk naudas nekā eiropiešiem,tāpēc darbadienās to nespēj iztērēt. 3.Latviešiem svētdienas iepirkšanās ar bērniem ir galvenais kultūras pasākums.
no Francijas
n
nemelo! Francijaa lielveikali sveetdienaas straadaa 9-12, bet pirmdienaas parastajaa darba laikaa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas