Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

papildināta - Ušakovs skeptisks par iespējām izveidot varavīksnes valdību

Saskaņas centra (SC) līderis Nils Ušakovs ir skeptiski noskaņots par Vienotības ierosinājumu veidot varavīksnes koalīciju un valdību, kurā tiktu pārstāvēti visi Saeimā ievēlētie politiskie spēki. 

: Saskaņas centra un Vienotības tikšanās fotogrāfijās

Šodien pēc "Vienotības" un SC pārstāvju tikšanās Ušakovs žurnālistiem atzina, ka patlaban esot rezervēta attieksme pret šādu modeli. Viņš šauboties, vai šāda koalīcija būtu rīcībspējīga.

SC līderis norādīja, ka gaidīšot "Vienotības" valdes lēmumu un precizētu piedāvājumu, un tad arī to vērtēšot. Ušakovs arī uzsvēra, ka Saeimas vēlēšanu rezultāti ļaujot izveidot labu koalīciju no Zatlera reformu partijas (ZRP), "Vienotības" un SC.

Ušakovs konkrēti neatbildēja uz jautājumu, vai SC būtu gatava vedot koalīciju divatā ar ZRP, vien norādīja, ka gaida "Vienotības" valdes lēmumu.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis aģentūrai LETA atzina, ka būtu gatavs par šādu ieceri runāt, bet vispirms vēlētos no "Vienotības" sagaidīt konkrētu šīs idejas izklāstu, jo patlaban par to dzirdējis tikai plašsaziņas līdzekļos.

"Mēs esam gatavi strādāt un piedalīties sarunās. Bet runāt vajag, lai būtu rezultāts un tas nebūtu pa tukšo. Esam gatavi runāt," teica Brigmanis.

Savukārt ZRP pārstāve Daiga Holma aģentūrai LETA norādīja, ka līdz šodien paredzētajai ZRP un "Vienotības" apspriedei par šo tēmu komentāri netikšot sniegti.

Kā ziņots, ņemot vērā ZRP sperto soli, aicinot koalīcijā SC, "Vienotība" aicinās strādāt pie "varavīksnes" koalīcijas izveides, paziņoja premjers Valdis Dombrovskis (V).

"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa norādīja, ka patlaban ir izveidojies pēcvēlēšanu bloks no ZRP un SC, tāpēc šāds "varavīksnes" valdības risinājums jāpiedāvā, lai izvairītos no parlamentārās krīzes. Āboltiņa arī mudināja visus politiskos spēkus atkāpties no visām "sarkanajām līnijām", lai šāda iecere varētu izdoties.

Dombrovskis uzskata, ka koalīcijā būtu pamats aicināt nacionālo apvienību, ņemot vērā tās pārstāvju balsojumus 10.Saeimas laikā un iestāšanos par tiesiskumu. "Neredzu iemeslu, kāpēc viņi jāsoda ar palikšanu opozīcijā," teica premjers.

Kā ziņots, ZRP valde naktī uz sestdienu pēc daudzu stundu garas sēdes nolēma, ka jāveido plaša koalīcija no ZRP, "Vienotības" un SC, un aicinājusi šīs koalīcijas vadīšanu uzņemties pašreizējam premjeram Dombrovskim. Savukārt "Vienotība" koalīcijas veidošanai ar SC nepiekrīt, kā arī aicinājusi ZRP savu viedokli līdz šodienai vēl pārdomāt, ko ZRP gan nepieļauj.

SC ir gatavs runāt par sava atbalsta sniegšanu Dombrovskim kā premjeram, ja "Vienotība" piekritīs strādāt lielajā koalīcijā.

(papildināts ar 5.-7.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas