Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - Ušakovs sūta uz KNAB materiālus par RSK

Rīgas pašvaldībai piederošajai apdrošināšanas kompānijā Rīgas slimokase (RSK) notikusi nelietderīga līdzekļu izmantošana un, iespējams, arī krāpniecība vairāk nekā miljona latu apmērā. Par to pirmdien pavēstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

«Strādājot pie RSK likvidācijas, mēs atklājām nepatīkamus faktus. Tie pirmām kārtām ir mahinācijas un manipulācijas ar finanšu datiem, kas liek mums domāt, ka ir iespējama arī krāpniecība,» teica N.Ušakovs.

Viņš minēja, ka naudas līdzekļu izkrāpšana varētu būt saistīta ar 1,25 miljoniem, kurus RSK dome piešķīra pērn, lai kompānija varētu apdrošināt maksātspēju. Pazīmes par pārkāpumiem ir vērojamas arī ar jau iepriekš medijos minēto Rīgas satiksmes darbinieku apdrošināšanu, kad RSK pārskaitīja 500 tūkstošus latu par starpniecību brokeru kompānijai Trīs A brokers.

Mērs stāstīja, ka grāmatvedības datu sagrozīšana ļāvusi uzrādīt maldinošu informāciju par RSK patieso finansiālo stāvokli. Tāpēc 2009.gada sākumā, kad iepriekšējā sasaukuma Rīgas dome skatīja jautājumu par RSK finansiālo stāvokli, tā tika apzināti maldināta par situāciju uzņēmumā -  situācija tika uzrādīta sliktāka nekā patiesībā, tādējādi no pašvaldības, iespējams, tika izkrāpti 1 250 000 latu, kas it kā bija nepieciešami RSK finansiālās situācijas stabilizēšanai, kaut gan patiesībā tas nebija nepieciešams.

“Iepazīstoties ar manā rīcībā esošo informāciju, jāsecina, ka šāda veida rīcība nebija iespējama bez augstu tā laika Rīgas domes amatpersonu līdzzināšanas un dati tika sagrozīti apzināti," viņš norādīja. 

Šāda grāmatvedības datu sagrozīšana ļāvusi nepamatoti samazināt uzņēmuma vērtību, kas, ņemot vērā 2009.gada sākumā plānoto uzņēmuma privatizāciju, iespējams, par vairākiem miljoniem būtu mazinājusi pašvaldības ieņēmumus.

Visi šie fakti liek domāt par vērienīgu, labi plānotu afēru, uzskata mērs.

"Man nav absolūti nekādas informācijas," uz jautājumus par iespējamu naudas līdzekļu izkrāpšanu RSK, saka bijušais Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK), kurš līdz pagājušā gada vidum kā pilsētas galava bija kapitāldaļu turētājs uzņēmumā. Plašāk komentēt izskanējušo informāciju viņš nevarēja, jo ar to vēl nav iepazinies.

(papildināta ar J.Birka viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas