Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 28. oktobris
Ninona, Ņina, Antoņina, Oksana

papildināta - Uz pusi samazina atvieglojumus braukšanai sabiedriskajā transportā; studenti sola reaģēt

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jūsu raugs
j
Nez kapēc Delfos šī ziņa nav? Bail , vai varbūt kauns gudrīšiem!
Jūsu draugs
J
Cilv.ar 1. un 2. inv.gr un bērniem inv.un tiem , kas pavada 1.gr.inv.un bērnu invalīdu, jāraksta lūgums uz Saeimu. Jo septembrī sākumā Saeima pieņems galīgo lēmumu par šiem cilvēkiem. Saeima,Rīgā, Jēkaba ielā 11, lv-1811.e-pasts:[email protected]
Jūsu draugs
J
Par cilvēkiem ar smagu invaliditāti ar 1.um 2. inv.gr. ,bērnu invlīidu atlaidēm vēl balsos Saeima, iespējams, septembra sākumā, jo vienīgi viņi ir tiesīgi pieņemt galīgo lēmumu par šiem cilvēkiem. Saeimas deputātiem ipirms balsojuma ir jāzina Jūsu viedoklis. Tādēļ rakstiet uz Saeimu priekšsēdētājam G.Daudzem Rīgā, Jēkaba ielā 11, LV-1811, e-pasts:[email protected] Ja gribat, lai būtu pozitīvs lēmums Saeimā, rakstiet un lūdziet, lai saglabā braukšanas bezmaksas atlaides. Jo cilvēki ar invaliditāti atšķirās no pārējiem ar to, ka zaudējuši cilvēkiem pašu dārgāko - veselību. Pensionāri arī raksta un cīnās par pensijām.
Jūsu draugs
J
Cilvēki ar invaliditāti atšķirībā no pārējiem iedzīvotājiem ir zaudējuši cilvēkiem pašu dārgāko-veselību. I.Godmaņa laikā pēc neatkarības atjaunošanas, kad finanšu un ekonomiskais stāvoklis bija daudz grūtāks un ieņēmumi budžetā bija daudz mazāki, valsts pieņēma vairākus ļoti humānus lēmumus cilvēku ar smagu invaliditāti ar 1.un 2. invaliditātes grupu aizsardzībai. Latvijas valsts pievienojās ANO Invalīdu tiesību deklarācijai un pieņēma likumu "Par invalīdu medicīnisko un sociālo aizsardzību". Paredzot, ka cilvēki ar smagu invaliditāti ar 1. un 2.invaliditātes grupu var braukt bez maksas visos sabiedriskā transporta veidos visā Latvijas teritorijā. Par bezmaksas braukšanu visa veidu sabiedriskajā transportā cilvēkiem ar 1.un2. invaliditātes grupu, bērniem invalīdiem un personām, kas pavada 1.gr.invalīdu un bērnu invalīdu ir nobalsots Saeimā arī 2009.g.11.jūnijā par Invaliditātes likumu 2.lasījumā. Tādēļ attiecībā uz šiem cilvēkiem apstiprinātie noteikumi ir nelikumīgi. Septembra sākumā Saeima, iespējams, balsos par braukšanas maksas atvieglojumu samazināšanu šiem cilvēkiem. Tāpēc lūdzu visus, kuri pārdzīvo vai jūt līdzi šiem cilvēkiem rakstiet vēstules uz Saeimu priekšsēdētājam G.Daudzes kungam, Jēkaba iela 11, Rīga, LV-1811. Un izsakiet viņam savu sāpi un savu lūgumu nesamazināt atvieglojumus sabiedriskajā transportā. Jo viņš Jūsu noskaņojumu, viedokli nezina. Tas var būt ļoti izšķirīgi Saeimas balsojumā par bezmaksas 'braukšanu. Tagad jādara tā, kā to dara pensināri ,cīnoties pret pensiju samazināšanu - jāraksta uz Saeimu. Ja sēdēsim un klusēsim, tad arī varam zaudēt.
Oskars
O
Tad jau Ušakovs paliks bez P-----m.
kristaps1983
k
A ko darīt redzes invalīdiem?:((((((( Kuriem ir ļoti svarīgi no punkta A uz punktu B pārvietoties ar pavadoni.... Cilvēkiem jau tā nav naudiņas, kur nu vēl, ja būs jāmaksā tie 50% pavadonim. Kā jums politiķi nav kauna smieties par mūsu Latvijas pilsoņiem «redzes invalīdiem» mēs taču neesam vainīgi, ka esam tādi piedzimuši vai arī ārstu nolaidības dēļ esam kļuvuši par redzes, kustību, dzirdes utt. invalīdiem :((((((( Ja mums Latvija būtu pienācīgs atbalsts redzes invalīdiem, tā kā ir pieņemts Rietumeiropā tad mēs tā par šo visu lietu nepārdzīvotu. Un vēēl, kamēr mūsu valstī redzes invalīdiem nebūs darbs tikmēr mēs pārdzīvosim to, ka mums ir atņemta 100% atlaide sabiedriskajā transportā visā Latvijā..... Es vēlētos publisku atvainošanos no mūsu politiķiem par šādi pieņemtiem likuma grozījumiem un nevēlos dzirdēt attaisnojumu, ka mūsu valstī ir krīze «dižķibele» un, kārtējo reizi priekš «redzes invalīdiem» naudas nav.... Tad pasakiet godīgi, ka jūs vēlaties atbrīvoties no cilvēkiem ar īpašām vajadzībām...
lasītājs
l
Nav tas BEHMENS NO ĒBRĒJU DZIMTAS!
ma-ma
m
Nu forši izdomāja tie mūsu gudrīši,kur atkal iegūt līdzekļus!Kur tad varēs iegādāties uz pusi lētāku biļeti,ja vienu reizi mēn. braucu pie ārsta lai izrakstītu zāles!
aldis
a
Nu tās idejas autors ir visiem pla ši pazīstamās politmafijas klana TB/LNNK pārstāvis Rīgas Satiksmes vadītājs BEMHEMS, jo nneizdevas nekadi savus pārtērētos 0,5 miljonus nomaskēt ! Ne velti uzbūvējis sev 4stāvu namu , tautas apzadzējs !
smukā
s
starp citu tiesi pamaniju, ka nedzirdigajiem skola, kas lidz sim atradas netalu no centralas stacijas, ir parcelta kaut kur elle rata ziepniekkalna. No ritiem esmu pamanijusi, ka diezgan daudzi brauc ar vilcienu uz so skolu - tagad viniem bus jakratas vel ari ar papildus sabiedrisko.
zvirbulēns
z
Ak valdība, nu tad neko, tad var mēģināt Satversmes tiesā.
KDH
K
biju domajis ar par berniem invalidiem,zinot ar ka vinus ar varetu skart skolu optimizacija,a kas zin uz kuru Latvijas galu bernam invalidam bus jarauc macities
Ērglis
Ē
Par invalīdiem piekrītu, bērniem atlaides galvenokārt saglabātas.
KDH
K
lemumu pienema valdiba,pec satiksmes ministrijas ierosiinajuma, ne Rigas dome
Līvijas tante
L
Nu dzenn mani ārā no tiem sabiedriskajiem transportiem..........

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas