Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Uzliks nodokli dienesta auto, ja to lietos privātām vajadzībām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Barons
B
Nabaga Repšiks ir iedomājies, ka lielo finansu caurumu var aizbāzt ar jaunu nodokļu uzlikšanu un veco nodokļu palielināšanu... Nu nesanāks taču. Kļūs vēl ļaunāk, jo tā tiks iznīcināta vēl kāda daļa no esošajiem uzņēmējiem un arī potenciālos uzņēmējus atturēs no jaunu uzņēmumu veidošanas. Tāda kapu filozofija. Drīz Latvijā būs tāds miers un klusums... Nekas nenotiks, neviens nekur nekustēsies u.t.t. Repšik, neaiztiec nodokļus. Ar sērkociņu dirsu neaizbāzīsi. Tas finansu caurums kļūs tik liels, ka drīz viss būs dirsā, ja vien mēs visi tajā jau neesam.
ierēdnis
i
Esmu gatavs samaksāt šīs "kapeikas"', - santīmus........Mēnesī nobraucu daudz vairāk un tagad vairs neviens nevarēs neko teikt. Braucu kur gribu.
Kaspars Gasūns
K
Viens cilvēks te ieminējās par Norvēģu praksi - darba autiņiem citas krāsas numurs un pēdējiem sēdekļiem jābūt izmestiem laukā. Lūk, tā ir lieta! Lūdzu, reāls piemērs, ka arī tur ļoti ir piedomājuši pie tā, lai vastij neizkrāptu nodokļus. (Pats šīs informācijas paudējs gan to bija domājis kā pretargumentu jaunajam nodoklim, jo šādiem auto esot nodokļu atlaidies. Tomēr netīši apstiprināja, ka Norvēģijā pret nodokļu izkrāpšanu, izmantojot darba auto, cīnās vēl drastiskākām metodēm.)
Kaspars Gasūns
K
Un ziniet, kas vēl ir interesanti. Pavērojiet, kā komentāri vairojas pie dažāda rakstura tēmām. Ārkārtīgi uzskatāmi, kur mājo mūsu nācijas prāti. Diemžēl bieži vien tas raksturojums nav nācijai par labu - par dumībām un/vai dumības rakstīt sliecas daudz vairāk kā par nopietnām lietām.
Kaspars Gasūns
K
Ja mēs vēlamies, lai nodokļi samazinātos tur, kur tos ir objektīvi jāsamazina, tad nevajag raudāt par to, ka kāds mēģina tos iekasēt tur, kur tie arī ir reāli iekasējami. Dīvaini tie latvieši (latvijieši?) - visi grib dzīvot jēdzīgā valstī, bet nodokļus negrib maksāt ne par ko! Un uzskata to par personīgu aizvainojumu! :D
Kaspars Gasūns
K
Pirmkārt, tā ir Tava darīšanā, kā Tu dabū pamatkapitālu. Ja liec iekšā autiņu, tad rēķinies, ka tas būs darba auto. Kas tur nesaprotams? Otrkārt, ja Tu izmanto darba autiņu privātām vajadzībām - un no teiktā rodas iespaids, ka jā, - tad tas ir ar nodokļiem apliekams ienākums. Jautājums jau nav par principu - tikai sevišķi izlutinātie un prāta gaismas apdalītie nesaprot, ka tas reāli ir ienākums, kas ir realizēts bonusa formā. Valstij par to ir sava inetrese, jo šī forma netiek aplikta ar nodokļiem. Jautājums ir tikai par tehniku, kā to realizē, un detaļām. Kopumā virziens ir ar potenciālu, jo līdzšinējā metodika tieši arī bija laikietilpīga visām iesaistītajām pusēm un nedeva (VIDam) vēlamo rezultātu. P.S. Gan valsts, gan privātā sfērā iepriekšējā atskaites forma bija pārvērtusies par izmēneša radošo konkursu mēneša nogalēs. Tā bija reāla valsts čakarēšana, un visi (pārlieku neizlutinātie un prāta gaismas neapdalītie) to zināja. Tad par ko tagad šļupsti un asaras? P.S.S. Par konkrēto mehānismu ir vēl pāragri runāt. Šo varētu nodēvēt vēl tikai par iniciatīvu, pat ne par projektu.
..
.
To Desperado A ko darīt man? Es lai izveidotu sia ieguldīju viņā savu veco golfu lai segtu nepieciešamo pamatkapitālu. Tad ko tagad??? Cena viņam ~1200Eiro. Sanāk ka man jānakšņo firmā??
I.B.
I
Nu ko tad var IZDOMĀT, ja likumus izdod priekš LIKUMĪGIEM ZAGĻIEM. Latvijā, gan, tos sauc citādi. Un vēl izgudrots TOPA sauklis - JĀATGŪST SAVSTARPĒJĀ UZTICĒŠANĀS! Īstais karātavu humors!
2 batjka
2
Ne vienam vien darbiniekam firmā ir dota izvēle - piemaksa pie algas vai arī auto. Visi ņēma auto, jo to neapliek ar nodokli. Tagad arī šo ienākuma formu valsts apliek. Kā visur citur R-Eiropā. Tā vietā lai ķengātos vajadzēja klusībā priecāties, ka tik daudzus gadus tas nebija noticis. ---------------------------- Interesanti, R-Eiropā elektriķis par sava darbadevēja escorta izmantošanu arī privātajām vajadzībām maksā TĀDU PAT SUMMU, kā firmas prezidents par Bntley izmantošanu?
2 desperado 29.10.2009 21:28
2
da ko te nemas - Igaunijā vispār nodoklis ir 180 lati!!! -------------- GADĀ!!!
Hmm!
H
Bildē izskatās pēc Jakāna, kas aizbraucis ar savu Audi A6 uz pludmali KĀPĀS!
kā tad
k
kā parasti - mežsargs ar 200 Ls algu, kas savu sagrabējušo dienesta opelīti izmanto arī bērnu aizvešanai uz skolu, MAKSĀS TIKPAT daudz, kā savus darbiniekus badinošs firmas šefs, kas sev algu uzlicis 3000 Ls un nobraukā mēnesī ar dienesta Audi Q7 vai Cayenne 500 Ls degvielā (firmas apmaksātus). Tas saucās - sociāli taisnīga nodokļu sistēma LV gaumē!
DzintarsP
D
Man mēnesī pat benzīnam ar tādu naudu var nepietikt - pasakiet, ka šie nav idioti - kur palika a/m nodilums, apdrošināšana, šofera atalgojums + nodokļi!? Man ar lūdzu 1 dienesta autiņu ar sievu un kaimiņu uz trim daļām, tos 81 latu esmu gadavs noapaļot uz 100! Tur tas āzis ka šie tagad likumīgi varēs pa 81 nobraukt neierobežotus km, vai arī prese visu neraksta?
Labveelis
L
Tādiem kā tev, palīdz domāt elementāra lieta. Maza lapiņa ar tavas algas atšifrējumu. Kad ieraudzīsi, ka darba devējs tev algā maksā 1000Ls, bet pēc tā, ko paņem valsts, tev vairs nepaliek naudiņas, lai kaut vai kārtīgi paēstu - diez vai paliksi pie tik radikāla viedokļa par nodokļu "optimizēšanu"
www.nta.lv
w
izlasi

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas