Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Valsts aparātu samazinās par 10%

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
es
e
Nu nezinu, nezinu. ir dzirdētas pavisam svaigas un citas interpretācijas šai samazināšanai. Tā ka jūs tu augšā varat dzīvot mierīgi, jātrīc ir šīkajiem gariņiem:)
Slota
S
Stulbums kaut kads. Ta vieta, lai paskatitos sistemiski uz arpratigi parbirokratizeto valsts parvaldi kopuma, tiek pienemts lemums tehniski atlaist 10%. Tiesam, interesanti, kapec 10%, nevis 5 vai 50. Vai nebutu logiskak sakt no otra gala ar to, ka kaut kur tiek pieprasits 10 izzinu vieta 9?
ilgvars
i
Si ir normala ekonomikas attistiba, bija straujs kapums, paslaik 'piezemejamies', tacu tas bija gaidams un ir logiski. Viss bus kartiba, mes neesam asv, lielas vetras mus tiesi neskar.
!
!
ESMU IEREEDNIS, PATS VIENKAARSHAAKAIS KLERKS AR 500 LS, STRAADAJU VIDEEJI 60 STUNDAS NEDEELJAA. BIJU DOMAJIS VELTIIT SAVU KARJERU VALSTS PAARVALDEI - TE NU BIJA, VALSTS MAN IZDARIJA DAAVANU 90.JUBILEJAA - IESPEEJU, KA TIKSHU ATLAISTS. KAADS PATRIOTISMS UN KAADA TICIIBA SHAJ VALSTIJ. TE NU BIJA STABILITAATE UN GARANTIJAS. JAABRAUC PROM NO SHIS ZEMES, KUR VALDA LEETS POPULISMS UN NIRGAASHANAAS PAR VISU, KAS SAUCAS VALSTS PAMATS - PIENAACIIGAS PENSIJAS, NORMAALA VESELIIBAS APRUUPE, STABILITAATE DARBAA....
acigais
a
pilnigas mulkibas, ko nozime samazinat par 10 %, tas nozime likvidet tuksas darba vietas valsts parvalde, kuras neviens nestrada. Ja samazina, tad japasaka, kuri posteni tiek likvideti. Sis ir kartejas melu blaakis no valdibas puses
analīze
a
Daudzās valstīs tiešām tādas ekonomikas ministrijas nav. Arī Latvijā viņai nekādas reālas funkcijas (izņemot agrāk ļoti svarīgo, - kontrolēt privatizācijas aģentūru) nav.
Kam izdevīgi
K
Ekonomikas un FINANŠU ministrijas, kuras dublē viena otru un konkurē savā starpā (tātad traucē viena otrai) - ir neefektīvs un dārgs "partiju" izgudrojums, lai sevi apgādātu ar amatiem
lasitaja
l
Piekritu. Vispirms vajadzeja likvidet "vadibas ligumus"(ja reiz esi vaditajs- tad kapec vel vadibas ligums?!); sekretaru un direktoru vietnieku asistenu paligu vietas un tas garkaju blondines, kas dzer kafiju. Bet es zinu ka notiks- atlaidis pirmkart tos, kuri ko dara bet ir bez "aizmugures", pec tam pensionarus un bez mis parametriem. opaliks lielie direktori- ar vel lielakam algam un vinu radi, draugi, partijbiedri utml. Un tad busim ne vairs Azijas, bet gan Afrikas aizmugure!
ierednis
i
Oskaram Un kapec tik mulkigs apgalvojums|?
Lelle
L
Tieši tā kā Tu saki! Kad 90-tajos es sāku strādāt, manā kantorī Rīgā bija uz pusi mazāk ļautiņu, bet tagad departamenti un nodaļas ka bail...un visos priekšnieces - garkājainas līdz 30 gadiem vecas ar lielu apetīti uz naudu un sexu!!! Riebjas skatīties un klausīties...
Lelle
L
Tev žetons!
analīze
a
Kārtējā muļķība! Varu pastāstīt ko tas nozīmē. Esmu strādājis valsts pārvaldē. Neapšaubāmi, tā ir uzpūsta. Kā tas notika? Divos veidos: 1) lai dotu darbiniekiem kādas karjeras iespējas papildus reālām funkcijām tika saģenerētas mākslīgas, nevajadzīgas funkcijas, lai no tā varētu izveidot papildus departamentus un iegūtu labas amata vietas. Tipiski piemēri ir visās ministrijās uzfabricētie "ES projektu" dažādi departamenti un nodaļas, tāpat sadarbības projekti ar ES ir jātaisa attiecīgajam speciālistam, bet tika radīti vienkārši starpnieki/papildus sēdētāji zālē. Tādi piemēri ir daudz. 2) vienkārši tika radītas papildus iestādes "saviem cilvēkiem" no partiju sistēmas, lai būtu kādi uzticami kadri valsts pārvaldē. Iestādes pamatfunkcijas vēl aizvien pilda tikpat darbinieki, cik agrāk, taču tagad apkārt viņiem ir kaudze ar dažādiem citiem "atbalstošiem" parazītdepartamentiem un nodaļām. Kas notiks, kad visi atlaidīs 10%? Rezultāts būs tāds, ka savu pamatfunkciju iestādes pildīs vājāk, bet proporcionālais liekēžu skaits iestādē kopā pat būs palielinājies, ja rēķinām finansiāli (jo atlaidīs jau zemākos činus, - reālā darba darītājus, kas arī saņem mazāku samaksu). Tātad valsts pārvaldes efektivitāte pat kritīsies. Vēl jau viens faktors, ko kungi neņem vērā ir tas, ka vienīgais pluss līdz šim darbam valsts pārvaldē bija it kā stabilitāte. Tagad nav vairs tā. Principā tas ir diezgan nozīmīgi, man ir grūti iedomāties kā ir paredzēts piesaistīt kadrus ierēdniecībai nākotnē...
Lelle
L
Labrīt, Muļķu zeme! Neviens tajās Rīgas uzpūstajās institūcijās netiks samazināts! Manā kantorī galvgalis jau štuko kuri ir pensionāri, kuri strāda laukos, tos arī dzīs prom...neies jau kungs savas radnieces un mīļākās likt uz ielas, kurām algas tūkstošos, vadības līgumi un prēmijas algu apmērā. Tā ka ietaupijumi būs gaužām nožēlojami.
mass
m
Samazinās ne jau tos vietniekus un sekretārus, bet gan ierēdņus, kuriem ir tā vismazākā alga - speciālistus, nodaļu darbiniekus utt. Tie, kas saņēma tās milzīgās algas, paliks.
Valsts pārvalde
V
Vai Slakteris savus dīvāniņus samazināja? Un vai Tieslietu ministrs, kas tik ļoti lielījās ar 300 samazinātajām tukšajām štata vietām (vispār man ir jautājums, kā tik ilgi tāds skaits brīvu vietu varēja būt), taisās ietaupīto naudu atdot budžetā, vai tomēr visiem būs prēmijas?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas