Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Veldre: Loskutova liktenis konceptuāli izlemts

Valdības pilnvarotais pārstāvis komisijā par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Alekseja Loskutova atbilstības amatam izvērtēšanai aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP) uzskata, ka lēmums par viņa likteni konceptuāli jau ir pieņemts, taču svarīgs ir "juridiski pareizs pamatojums".

Ministrs V.Veldre žurnālistiem pauda, ka komisijas izveidošana faktiski ir atstādināšanas procedūras sākums. "Formāli šis process ir jāiziet, jāuzklausa arī Loskutova viedoklis," teica ministrs. V.Veldre vēlas dzirdēt, kā Loskutovs argumentē "savu bezatbildību", par ko, pēc viņa domām, draud kriminālatbildība.

Uz jautājumu, vai konceptuāli jau ir skaidrs, ka A.Loskutovs ir jāatbrīvo no amata un svarīgs ir tikai juridiskais formulējums, V.Veldre teica, ka, "protams, juridiskais pamatojums ir svarīgs".

Ministrs arī vairākkārt kritizēja A.Loskutovu par to, ka aiz slēgtām durvīm valdības locekļiem viņš saka vienu, bet medijiem pavisam ko citu, noveļot vainu uz saviem padotajiem.

Viņš arī uzskata, ka komisijai nav vajadzīgs termiņa pagarinājums, jo Valsts kontroles atzinumi un prokuratūras pārbaudes rezultāti jau nav "nedēļu vai mēnesi tapuši".

Jau vēstīts, ka valdība otrdien nolēma izveidot komisiju ģenerālprokurora Jāņa Maizīša vadībā, kurai līdz 16.jūnijam valdībai jāsniedz atzinums, vai A.Loskutovs atbilst ieņemamajam amatam saistībā ar naudas pazušanu.

Komisijas sastāvā ir vēl četri cilvēki - Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Kažociņš, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks, Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars un valdības pilnvarotais pārstāvis aizsardzības ministrs Vinets Veldre.

Jau ziņojām, ka J.Maizītis pavēstīja, ka piektdien tiks lemts par komisijas termiņa pagarinājumu, un uzsvēra, ka neparakstīs juridiski nekorektu komisijas slēdzienu. Ģenerālprokurors iepriekš teicis, ka politiķiem pirms komisijas slēdziena nevajadzētu runāt par iespējamo rezultātu.

Savukārt tiesību eksperts Andrejs Judins pauda viedokli, ka “V.Veldre ir jāaizvieto ar citu cilvēku, jo šādā sastāvā komisija nav tiesīga strādāt”. Pēc viņa domām, viens no risinājumiem varētu būt arī ģenerālprokurora Jāņa Maizīša atteikums vadīt komisiju. Viņš uzskata, ka aizsardzības ministra izteikumi liecina, ka viņš nesaprot, kas ir komisijas darbs un kas ir viņa funkcijas šajā komisijā. “V.Veldres nostāja jau tagad parāda to, ka lēmums, ko šī komisija pieņems, būs ļoti, ļoti apšaubāms,” pārliecināts A.Judins

“Protams, ka cilvēks var nākt uz komisijas sēdi ar kaut kādām domām, taču Veldre atnāca ar gatavu lēmumu. Tāpēc nav šaubu, ka viņš nav tiesīgs šajā komisijā strādāt. Tā nav vienkārši slikta gaume, tā ir klāja necieņa pret likumu,” pārliecināts A. Judins. Viņš apšauba, vai nedēļas laikā komisija var kaut ko izvērtēt un izlemt. Šādi, pēc eksperta viedokļa, V.Veldrem ir taisnība, jautājums tiešām ir izlemts un šobrīd tiek pildītas formalitātes, lai legalizētu kaut kādu pasūtījumu. “Ir cilvēki, kas ko tādu turētu slepenībā, bet Veldre atklāti pateica,” sacīja tiesību eksperts.

Jāņem vērā, ka arī premjers netieši norādījis, ka lēmums būtībā ir pieņemts. “Būtu labi, ja Loskutovs šo lēmumu pieņemtu pats, lai nav jāiet cauri šai procedūrai,” otrdien pēc valdības sēdes pauda Godmanis.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Loskutovs pret Veldri

Lasi vēl: Loskutovs pieprasa premjeram komisijā nomainīt Veldri

Maizītis gatavs strādāt brīvdienās

Plašāk par ģenerālprokurora paziņojumiem lasiet šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas