Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - VID pārsūdzēs lēmumu izbeigt lietu pret KNAB izmeklētāju Jurašu

Ģenerālprokuratūra nolēmusi neuzsākt krimnālvajāšanu par nepatiesu ziņu norādīšanu Valsts amatpersonas deklarācijā par 2007.gadu, sniedzot nepatiesas ziņas par darījumiem lielā apmērā pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētāju Juri Jurašu, _Dienai _apstiprināja Ģenerālprokuratūras pārstāvis Andrejs Vasks.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde kriminālprocesu prokuratūrai ar lūgumu uzsākt kriminālvajāšanu nosūtīja pagājušajā nedēļā. Prokuratūra ceturtdien nolēma lietu izbeigt, nekonstatējot noziedzīga nodarījuma sastāvu, skaidroja A. Vasks.

VID piektdien vakarā paziņoja, ka pārsūdzēs prokurora rīcību. Informāciju par to, ka izbeigts kriminālprocess pret J.Jurašu, dienests uzzinājis no plašsaziņas līdzekļiem, VID nekavējoties sazinājies ar prokuratūru un guvis mutisku apstiprinājumu šim faktam. Pirmdien, 16.februārī, VID oficiāli lūgs prokuratūrai lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu un nekavējoties pārsūdzēs prokurora rīcību.

Kriminālprocesu VID uzsāka 2008.gada augustā un augusta beigās pieņemts lēmums par kriminālprocesa kvalifikāciju pēc Krimināllikuma 219.panta otrās daļas par nepatiesu ziņu norādīšanu likumā noteiktajā ienākumu, īpašuma, darījuma vai cita mantiska rakstura deklarācijā un 326.panta pirmās daļas par mantiska darījuma veicināšanu vai piedalīšanos tajā, ja to mantkārīgā nolūkā vai citas personiskās ieinteresētības dēļ izdarījusi valsts amatpersona, kurai tas sakarā ar dienesta stāvokli ar likumu aizliegts.

Jau iepriekš no trim nopietniem kriminālprocesa pantiem, ko VID inkriminēja J. Jurašam pāri palika tikai viens. Prokuratūra savulaik lika VID pakļautajai finanšu policijai atcelt lēmumu, ar kuru J.Jurašu turēja aizdomās par neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos. Augusta beigās, neilgi pirms kriminālprocesa sākšanas, no J.Jurašam sākotnēji inkriminētajām aizdomām, VID tālāk vairs nevirzīja arī pantu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

(pievienots VID komentārs 3.rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas