Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - VK: izšķērdēti 27 miljoni latu; Birks - summa šokējoša

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Doma
D
un vel interesanti zinat - no kurienes cipars 27 miljoni ? no kuras vietas ? un vel interesanta atzinja - nav noteikta projekta istenoshanas gaita, terminji un sasniedzamais rezultats - tas ir pavirshibas un cinisma paraugs, ka var citus vienkarshi bezatbildigi aplikt .
FAKTI, bezkaislīgi
F
Gods un slava Bojāra domei par drosmi šo lielo projektu sākt! (plānots jau bija no Ulmaņlaikiem, un pilsētas plānā no 1938.gada). Šeit kritizēto finansējuma modeli izvēlējās Aksenoka laikā. Naudu no Kohēzijas fondiem atteica Repšes laikā. Darba drupu par finansējuma palielināšanu vadīja Birks, un lielo papildus finansējumu arī uztaisīja tad, kad mērs bija Birks. Vai blēdis un melis nav BIRKS???
Paltraku Vilis
P
27 miljoni ar galiem! Policija var atrast to, kas nofendēreja vistu kaimiņam, bet tos kas zog miljonus parasti atrast nevar. Piem. Latvenergo 3 miljoni!
Fuka
F
kljudas tie, kuri doma, ka Eiropas naudas tiek kontroletas - nekas tamlidzigs ! ar tam var shiveret ljoti brivi. kas atteicas uz sho sledzienu, man kaut ka liekas stipri populiska pieskanja tam visam. Tilts un ta projekts neparadijas vakar vai aizvakar. Tad man jautajums ir cien. Sudrabas k-dzei - a kur jus bijat visu laiku? Ka celju policists, kas noslepies krumos un ljauj izdarit parkapumu un tad soda. Kapec Jus pieljavat tadu parkapumu? katra zinja, tilts ir un tas ljoti atslogo braukshanu Bauskas virziena, uz Pardaugavu. Neviens nekad nav rekjinajis, cik maksa dikstaves minutes, stundas, ko mes visi pavadam korkjos. Es sheit nevienu nemegjinu attaisnot, tachu, jebkuru secinajumi zaude, manuprat, jegu, ja tie ir tendenciozi.
tutuuu
t
ko jūs satraucaties ap to tiltu,tā taču aeroflotes Fiļa gandrīz viena mēneša alga,bet Fiļa algu pat neviens pārskatīt netaisās,tā tik ir dzīve kā ārzemnieki jāj latviešus
arī jurists
a
Advokāts BITĀNS TAČU DOMES PASŪTĪTĀ ATZINUMĀ PAR 9999,99 LS APGALVOJA, KA VISS IR OK!
Šampēteris
Š
27 miljoni tāds nieks vien. Mirkli iedomāsimies, ka tilta būvfirma noslēgusi līgumu ar Baltkrievijas metālražotājiem par fiksētām cenām, sadārdzinājuma nav. Vai Birka kungā maz atrastos vietas tādam izbrīnam ?
Ansis
A
Te arī atbilde uz jautājumu: kā valstī bankrots gadījās? LPPofigistiem un TPofigistiem valsts vai pašvaldību kase pie vienas vietas.
jurists
j
Cik Bitāns labi nokonsultējis.
Ēna
Ē
Līgumu raksta jurists, no bojāra grupas....paraksta ievēlēts idiots KURŠ VAINĪGS?
Ēna
Ē
Kamēr Sudraba valstij vienā galā, no otrā zog. Slimnīcu valdes.
Naša Raša
N
Oj, oj, oj! Eto kto tut nasral pod dver' takuju kuču? Eto naverno professor s 3. etaža!
Taupīgais
T
Vainīgi ir visi, arī tiesībsargājošās institūcijas, kas laicīgi nesāka pievērst uzmanību notiekošajam," sacīja Ārgalis. TAD ARII VISUS UZ CIETUMU , TAGAD TIESI NODEREES BEZMAKSAS DARBASPEEKS !!!!
ziemeli
z
luk taa, bet saka, ka bernudarziem naudas nav, skolotajiem un pirmsskolas pedagogiem ari!!!
AD
A
"Ja ir politiķi maldināti, tad..." tad viņiem par savu muļķību IR JĀATBILD!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


Rīgas domes pieteikums Augstākās tiesas Senātā

VALSTS KONTROLES SECINĀJUMI

Rīgas pilsētas pašvaldības (Pašvaldība) neprasmīgas projektu vadības un neekonomiskas rīcības dēļ Dienvidu tilta būvniecības izmaksas no plānotajiem Ls 108,84 milj.(pirmajai kārtai - Ls 64,79 milj., otrajai kārtai Ls 44,05 milj.) kopumā ir pieaugušas līdz Ls 570,14 milj.

Revīzijā konstatēts, ka lielāko daļu sadārdzinājuma veido Pašvaldības izvēlētais būvdarbu finansēšanas modelis, kas paredz tilta būvniecībai ņemtā aizņēmuma atlikto maksājumu līdz 2010. gadam, tādējādi Dienvidu tilta būvniecības izmaksas palielinot par Ls 264 milj. jeb par 87%.

Tāpat arī revīzijā noskaidrots, ka, Pašvaldība vienojoties ar tilta būvnieku par izmaiņām norēķinu kārtībā, tilta būvniecības laikā ir pretlikumīgi saskaņojusi ekonomiski nepamatotus būvdarbu izmaksu sadārdzinājumus, tādējādi izšķērdējot Pašvaldības finanšu līdzekļus        Ls 27 milj. apmērā.

Valsts kontrole (VK) konstatēja, ka, jau uzsākot Dienvidu tilta būvniecības projekta izstrādi, nav veikta saprātīga plānošana. Pirms lēmuma pieņemšanas par tilta būvniecības uzsākšanu Pašvaldība nav noteikusi ne projekta īstenošanas gaitu, ne termiņus, ne sasniedzamos rezultātus.

Tāpat tā nav veikusi atbilstošus un pietiekamus pētījumus par projektam izvirzāmajām prasībām un to ietekmi uz transporta kustības problēmu risināšanu Rīgā, kā arī nav izstrādājusi projekta tehniski ekonomisko pamatojumu, lai varētu pretendēt uz Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu.

Revīzijā tika konstatēts, ka iepirkumi Dienvidu tilta projektēšanai un būvniecībai veikti neatbilstoši normatīvo aktu prasībām. Konkursa rezultātā ir noslēgti Pašvaldībai neizdevīgi būvniecības līgumi.

Tā, piemēram, Pašvaldība, neievērojot konkursa nolikuma prasību, ka līgumcena būvdarbu apjoma palielināšanās gadījumā var tikt palielināta tikai 10% apmērā, ir noslēgusi līgumu, tajā iekļaujot nosacījumus, kas ļauj neierobežoti palielināt līgumcenas sadārdzinājumu.

VK norāda, ka Pašvaldība, vienojoties ar „Deutsche Bank” AG, par aizdevumu Ls 567 milj. apmērā tilta būvniecībai, rīkojusies apejot normatīvajos aktos noteikto aizņemšanās kārtību.

Normatīvo aktu prasības Pašvaldība nav ievērojusi, arī veicot ar tilta būvniecību saistīto darījumu uzskaiti grāmatvedībā.

Par revīzijā konstatēto VK informēs prokuratūru.

Revīzija veikta par laika posmu no 2002.gada janvāra līdz 2008.gada 30.septembrim.

Pēc revīzijas VK sniegusi Pašvaldībai astoņus ieteikumus, kuri jāievieš laikā līdz 01.12.2009.


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas