Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Zatlers lūgs jaunās ministres vērtējumu par Alūksnes slimnīcu

Valsts prezidents Valdis Zatlers lūgs jaunievēlētās veselības ministres Baibas Rozentāles (Tautas partija) izvērtējumu par Alūksnes slimnīcas slēgšanu, vēsta BNS, atsaucoties uz V.Zatlers prese sekretāri.

Alūksnes un Apes novada iedzīvotāji nosūtīja V. Zatleram vēstuli, lūdzot, lai netiktu slēgta Alūksnes slimnīca. Protestējam pret bijušā veselības ministra Ivara Eglīša vienpersoniski pieņemto lēmumu izslēgt Alūksnes slimnīcu no attīstības plāna, liedzot tai saņemt valsts finansējumu, uzskata novada iedzīvotāji. “Mēs dzīvojam Latvijas nomalē. Ir jau pietiekami daudz pakalpojumu, pēc kuriem mums ir jābrauc desmitiem un pat simtiem kilometru. Vai tiešām drīzumā arī līdz slimnīcai mums būs jāmēro piecdesmit un vairāk kilometri?” vaicāts iedzīvotāju vēstulē.

Viņi uzsver, ka Alūksnes slimnīca nav vāji attīstīts un nolaists uzņēmums, kurā trūkst kvalificētu speciālistu un kuram ir nepieciešamas lielas investīcijas, bet gan gluži pretēji – tur strādājot izcili speciālisti un ir aprīkojums, kas nepieciešams slimnieku kvalitatīvai ārstēšanai un aprūpei. “Kāpēc un kā vārdā mums grib to atņemt?”

Alūksnes un Apes novada iedzīvotāji stāsta, ka dzīvojot tālu no galvaspilsētas jūtas pabērna lomā, “kuriem tiek atsviestas druskas no bagātīgā Saeimas un valdošo politisko partiju dzīru galda”.

“Varbūt šobrīd, kad dzīres ir beigušās, ministriem un ierēdņiem radīsies brīvs laiks atbraukt un apskatīt, kā dzīvē izskatās tas, ko viņi ar vieglu roku nodod iznīcībai.”


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Izdzīvos apsviedīgākās. Lai pasargātos no slēgšanas, lokālās slimnīcas apvienojas ar kaimiņiem

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas