Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Zatlers: runas par Saeimas atlaišanu ir spekulatīvas

Šobrīd nav pazīmju, ka Saeima ir darboties nespējīga un nav pazīmju parlamentārai krīzei, šodien žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Valdis Zatlers. Runas par iespējamo Saeimas atlaišanu V.Zatlers piektdien nosauca par spekulatīvām.

“Lai ieviestu skaidrību, jārunā par stāvokli uz šo dienu. Šodien nav nekādu pazīmju, ka Saeima ir darboties nespējīga vai mums ir parlamentārā krīze,” atbildēja Valsts prezidents uz lūgumu komentēt publiski izskanējušos minējumus, ka tuvākajā laikā prezidents varētu rosināt Saeimas atlaišanu.

V.Zatlers norādīja, ka šābrīža sarunas par šo tematu ir “pilnīgi neadekvātas un ir tikai spekulatīvas”. Lūgts komentēt Tautas partijas vecbiedra Gundara Bērziņa intervijā Neatkarīgajā Rīta avīzē pausto prognozi, ka prezidents šādu soli varētu spert jau nākamajā pavasarī, V.Zatlers sacīja, ka nekomentēs emocijas un pieņēmumus.

Prezidents pieļāva, ka šis jautājums ir “spekulatīvi pacelts, varbūt izmantots arī politiskā cīņā”.  V.Zatlers arī norādīja, ka sarunās ar katru Saeimas frakciju atsevišķi viņš izjutis, ka optimisms par iespēju vienoties par kompromisiem Satversmes grozījumos par tautas tiesībām atlaist parlamentu ir “daudz lielāks nekā sabiedriskajā telpā un medijos”.

V.Zatlers arī noraidīja to, ka šis jautājums nav tik būtisks kā ekonomiskā situācija. “Ja reiz sabiedrība šo jautājumu sev izvirzīja kā būtisku caur tautas nobalsošanu, 40 procenti no balsstiesīgajiem, tad ir nepieņemami šo darbu neizdarīt līdz galam un gaidīt kādus īpašus apstākļus vai labāku ekonomisko situāciju, lai to risinātu. Tas darbs bija jāizdara jau dažus mēnešus agrāk,” uzsvēra prezidents.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Prezidents varētu izšķirties arī par Saeimas atlaišanu

NOSKATIES VIDEO

"Es nekomentēšu emocijas, es nekomentēšu arī vienkārši pieņēmumus, kas varētu notikt nākotnē. Tā ir futurologu darīšana."

Valdis Zatlers, atbildot uz jautājumu par TP vecbiedra Gundara Bērziņa pausto presei, ka "tā [Saeimas atlaišana] būs tikai un vienīgi viņa primitīva vēlme izcelties un ieiet vēsturē kā prezidentam, kurš pēc neatkarības atjaunošanas atlaidis Saeimu".

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas