Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

papildināts (14:30) - Vienotībai premjera lēmums ir pārsteigums

Premjera Valda Dombrovska pārstāvētā partija Vienotība par sava līdera lēmumu nav bijusi informēta, taču šādu soli izprot.

Vienotības Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis žurnālistiem atzina, ka neesot bijis nojausmas par šādu premjera lēmumu un šķiet, ka Dombrovskis par šo soli izšķīries sarunas laikā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu.

"Drosmīgs solis," teica Zaķis, lūgts vērtēt premjera lēmumu, uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē.

Savukārt aicināts prognozēt, kas notiks tālāk ar jaunas valdības veidošanas procesu, Zaķis minēja, ka, visticamāk, lielākais Saeimā ievēlētais spēks - Saskaņas centrs - joprojām paliks opozīcijā. Tagad gan vēl notiks partiju sarunas, tāpēc kaut ko prognozēt pagaidām ir pāragri, taču jaunā valdība būtu jāveido esošās koalīcijas ietvaros, portālam Diena.lv norādīja Zaķis.

Nacionālās apvienības līdzpriekššedētājs Raivis Dzintars žurnālistiem arī pauda izpratni par premjera  lēmumu, saucot to par atbildīgu un saprotamu soli, ņemot vērā kontekstu un vienlaicīgi apzinoties, ka "cilvēciski vainīgs viņš pie tā nav". 

Dzintars uzskata, ka tāpat vajadzētu rīkoties Rīgas domes priekšsēdētājam - uzņemoties atbildību vajadzētu demisionēt arī Nilam Ušakovam (SC).

Nākamās valdības veidošanas aprises Dzintars atturējās prognozēt, paužot, ka vispirms vēlas tikties un detalizēti saprast premjera motivāciju.

Savukārt viens no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderiem Uldis Augulis žurnālistiem uzsvēra, ka premjera lēmums ir izprotams, jo pēc tādas traģēdijas kā Zolitūdē reakcijai bija jābūt. Turklāt arī izmaiņas būvniecības likumā tikušas virzītas Dombrovska valdību laikā.

Savukārt politiķiem tagad "būs ko pārdomāt", jo jautājums, vai jaunas valdības veidošanā, ņemot vērā pēdējā laikā "vilktās līnijas" un savstarpējos pārmetumus, latviskās partijas vispār spēs par kaut ko vienoties.

Reformu partijas (RP) dibinātājs Valdis Zatlers, runājot par premjera lēmumu demisionēt, izteicās skarbi, viņaprāt, uz Dombrovski ir izdarīts liels spiediens, un arī šajā situācijā atstāt valsti bez valdības ir neapdomīgi. Zatlers gan vienlaikus uzsvēra, ka līdz ar premjera paziņojumu valsts jau bez valdība nepaliek – esošā valdība turpina darbu līdz jauna Ministru kabineta apstiprināšanai. 

Savukārt Saeimas opozīcijā esošā Saskaņas centra (SC) frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins žurnālistiem teica, ka SC būtu gatavs iesaistīties jaunas valdības veidošanā, taču iniciatīva ir Valsts prezidenta rokās. Kad SC aicinās uz sarunām, tad viņiem būšot ko teikt. 

Diena.lv jau vēstīja, ka Dombrovskis trešdien, 27.novembrī, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu paziņoja par atkāpšanos no amata saistībā ar Zolitūdes traģēdiju.

Tikšanās ilga aptuveni pussotru stundu. Noprotams, ka Valsts prezidents aicinājis premjeru uzņemties politisko atbildību par traģēdiju. "Es aicinu visus, kas skatās nākotnē izvērtēt savu atbildību un attiecīgi rīkoties," teica Bērziņš.  

Pievienotas pēdējās četras rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas