Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

papildināts (17:42) - ZZS un reformisti iepazinušies; vairs viens no otra nebaidās

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, kurš pēc pāris gadu pārtraukuma šonedēļ atkal piedalījās koalīcijas padomes sēdē un pirmo reizi kā partneris sēdēja līdzās _Reformu partijas(RP) _politiķiem, portālam Diena.lv atzina, ka pirms diviem gadiem neviens neko tādu nebūtu varējis iedomāties.

"Vai kāds pēc Saeimas vēlēšanām varēja iedomāties, ka Valdis Zatlers nobalsos par valdību, kurā ir ZZS? Vai varēja iedomāties, ka visi vienbalsīgi ievēlēs Danu Reiznieci - Ozolu par Izglītības komisijas priekšsēdētāju," teica Brigmanis. Viņaprāt, šāda attieksmes maiņa notikusi tāpēc, ka RP deputāti, ar kuriem ZZS apdzīvo vienu stāvu Saeimā, ir redzējuši, "ka mēs neesam nekas biedējošs". 

Jaunie deputāti sākumā bijuši apdullināti ar priekšvēlēšanu lozungiem pret oligarhiem, bet, kad sākuši strādāt kopā ar ZZS kolēģiem, redzējuši citu ainu un sapratuši, "ka ar Saeimas lēmumiem arī Aivaram Lembergam nekādas pilis netiek būvētas," sacīja Brigmanis.

RP dibinātājs Valdis Zatlers vērtē ZZS frakcijas vadītāja Augusta Brigmaņa izteikumus kā "iemidzinošus manevrus," kas viņam atgādinot padomju laikus. "Arī šai valdībai eksistē sarkanās līnijas. ZZS būs jāpierāda, ka tās vārdi saskan ar darbiem. Šī ir ZZS iespēja, bet tas būs arī pārbaudes tests," sacīja Zatlers, norādot, ka RP politiķi būs tie, kas eksaminēs. 

Zatlers uzskata, ka ir principiāli būtiskas atšķirības starp ZZS un RP politiķiem, kuriem ir cita vērtību sistēma un cita attieksme pret dzīvi. Zatleru uzmanīgu dara tas, ka ZZS ienākšanu valdībā sāk, tiekoties ar Krievijas vēstnieku. Jau ziņots, ka ar kaimiņvalsts vēstnieku Aleksandru Vešņakovu tikās zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar Latvijas pārtikas produkcijas eksportu uz Krieviju.

Zatlers otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā 1:1 otrdien atzina, ka pēdējos gados tiešām nav tādu lēmumu bijis. "Šī valdība būs lakmusa papīrs, kas parādīs, kur mēs Latvijā ejam," teica Zatlers. Viņš ir noskaņots stāstīt sabiedrībai, ja notiks kaut kas tāds, kas liecinās par agrāko laiku atgriešanos.

Zatlers tāpat kā partijas tagadējais priekšsēdis Edmunds Demiters neplāno kandidēt nākamajās vēlēšanās un RP nākotne ir diezgan neskaidra. Brigmanis atzina, ka reģionos RP biedri jau uzrunājot kolēģus no ZZS, ar kuriem strādā kopā pašvaldībās, un interesējoties par iespējām tuvināties. "Koalīcijas sēdē arī skatījos uz RP cilvēkiem un jutu, ka viņos ir tāda nolemtības sajūta," teica Brigmanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas