Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Papildināts - Advokāte: Cietumos ir problēmas ar medicīnisko aprūpi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
agate
a
Ja Latvijas valsts pieņem likumus par ieslodzīto uzturēšanas kārtību,tad tā ir jāpilda pašai valstij.Vi si mēs esam cilvēki,kuriem ir tiesības -dzīvot! Pilnīgi piekrītu,ka Latvijas cietumos ož pēc 20.gs. 20-jiem.
Andrievs
A
Daudz lielākas problēmas ar medicīnisko aprūpi ir ārpus cietumiem! Kur ir visu strādājošo un viņu ģimeņu locekļu obligātā veselības apdrošināšana kā Igaunijā un Lietuvā? Kur ir iepēja apdrošināt savu veselību individuāli? Maksājam taču tik pat lielu sociālo nodokli kā Zviedrijā un vēl vairāk nekā Lielbritānijā! Un tagad vēl partija un valdība grasās paaugstināt PVN gan komunālajiem pakalpojumiem,gan zālēm,nevis luksusa precēm un pakalpojumiem!
vienacis
v
Advokāte vai nu neslimo (tfu,tfu...), vai ārstējās par naudu. Un par naudu ārstējoties arī mēdz būt problēmas.
Strāva
S
Bez žēlastības un bez izņēmuma !!!
kill em all
k
Vajadzīgs naves sods visiem politķiem kuri zog no Latvijas iedzīvotājiem (ti Valsts)
Jautrīte
J
Problēmas ar medicīnas pakalpojumiem šobrīd ir visai sabiedrībai.
hi-hi
h
KO TUR JAUNUS CELT, VIEGLAK APKART LATVIJAI LIELU ZOGU UZCELT UN PASAULE BUS LIELS MIERS
zaglers
z
Dzīvniekiem mežā arī nav medicīniskā aprūpe !
lux
l
Teorētiski, protams viss pafreizi. Arī cietumnieks ir cilvēks. Bet man kaut kā nepavisam negribas, lai par mūsu nodokļu naudu tiek uzturēts tas kreivu bandītu bars. Agrāk taču, ja nekļūdos, cietumos bija jāstādā. Vai tagad humānu apsvērumu dēļ tas atcelts?
ozols
o
Kādas tiesības var būt šāda veida cietumniekiem? Lai saka paldies , ka viņš cietumā vēl nav nolinčots, bet to viņš būtu pelnījis. Mūsu valstī ir izdarīts viss iespējamais , lai cilvēki paliktu bez darba , dzīvokļiem, bez iztikas līdzekļiem, bez kvalitatīvas med.aprūpes, jo par katru sīkumu jāmaksā, zālēm cenas ir astronomiskas, par bezmaksas izglītību pat sapņot nedrīkst ( mācību līdzekļi ), milzīgi daudz bērnu cieš badu un t.t. Pensionārus kāš līdz nelabumam, nedrīkst aizmirst arī par māmiņu algā, ko mūsu neprasmīgā valdība izdomās šajā jautājumā.Kāpēc nenodrošina šo kategoriju cilvēkiem normālus dzīves apstākļus?
Ieva
I
Un, piemēram, par to zāļu pasūtīšanu lielā daudzumā, piedod, bet tad advokātes kundzei tomēr derēja paskaidrot, kas tās par zālēm- kādiem gadījumiem. Jo, piemēram, godīgam hroniskam slimniekam ir jārēķinās ar regulāru staigāšanu pēc receptēm. Teorētiski, lai ģimenes ārsts pārliecinātos, ka no zālēm ir jēga. Tātad daudz ticamākas būtu sūdzības, ka neko citu, kā ēst zāles, ko pirms ieslodzīšanas lietoji, tu nevari.....Un no cietuma ārsta gaidīt, ka tas tā vienkārši iebrauks sveša cilvēka situācijā (kā ir ar piekļuvi brīvībā palikušajai kartītei, ja tāda ir bijusi?).....Savukārt akūtās situācijās parakstīt kādas patiešām nepieciešamas zāles neveicot rūpīgu izmeklēšanu ārsts nemaz nedrīkst....Tātad jautājums, kā tas viss tiek risināts un vai Olaines šiko slimnīcu patiešām aizslēdza?
Ieva
I
Jā, protams, tikai kāpēc jāsāk akurāt ar cietumniekiem? Nevis tiem ļoti, ļoti daudzajiem cilvēkiem (lielākajai daļai), kas ir godīgi dzīvojuši, saslimuši un nepieciešamo veselības aprūpi nevar dabūt, jo pašiem naudas nav? Piemēram, vēža slimnieks, kam pasaka, ka uz operāciju mēnesis-divi būs jāpagaida?
Ieva
I
Fakts, tāda kārtība, ka notiesātais pats apmaksā savu uzturēšanos cietumā, eksistēja jau viduslaiku Anglijā: toreiz cik samaksāji, tādos apstākļos arī dzīvoji. Tikai nav īsti skaidrs, kādu darbu mūsdienu Latvijā cietumniekiem piedāvāt, turklāt lai tas nestu reālu peļņu? Nē, protams, ja aiz restēm nonāktu kāds super-puper eksperts, tad lai tik strādā, taču vairums uz neko citu, kā nekvalificētiem darbiņiem neizvilks, kas nekādu lielu peļņu nenesīs, turklāt nav teikts, ka to visiem pietiks....
grieta
g
hahaha - problēmas ar veselības aprūpi ir arī ne-cietumos :))
ASS
A
Vienīgie reālie risinājumi ir nojaukt Latvijā visus cietumus. Es neuzskatu par savu pienākumu ar saviem nodokļiem uzbarot kaut kādus tur cietumniekus. Bija tādi laiki un būs tādi laiki, kad cietumu nebija un nebūs!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas