Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināts - Kampars: ja referendums izdodas, Zatleram jau tagad jāatlaiž Saeima

Ja sestdien gaidāmajā referendumā izdosies savākt nepieciešamo atbalstu grozījumiem Satversmē, Valsts prezidentam Valdim Zatleram būtu jārīkojas un jau tagad jāizmanto savas tiesības atlaist Saeimu. Šādu viedokli šorīt intervijā Latvijas Radio pauda Saeimas deputāts, viens no Jaunā laika līderiem Artis Kampars.

“Manuprāt, ja puse no visiem vēlētājiem atnāks un pateiks, ka – jā, šādas tiesības ir jāievieš, tad vienkārša, elementāra izpratne par to, kādā veidā politika veidojas un kas ir tautas, sabiedrības ietekme, viņas vārds un tiesības, liek prezidentam rīkoties. Manuprāt, tas ir skaidrs,” sacīja Kampars.  

Prezidenta kancelejā nevarēja sniegt skaidru atbildi, vai Zatlers sekos šādam aicinājumam. Kā norādīja Valsts prezidenta preses sekretāre Inta Lase, prezidents nespekulēs pirms referenduma rezultāta par to "kā būtu, ja būtu" un plašākus komentārus nesniedza. Lase tikai atgādināja, ka, neatkarīgi no referenduma rezultāta, Zatlers kā likumdošanas iniciatīvu virzīs Konstitucionālo tiesību komisijas izstrādātos priekšlikumus izmaiņām Satversmē.

Diena jau ir rakstījusi, ka, lai grozījumi Satversmē iegūtu likuma spēku, referendumā tie jāatbalsta vismaz pusei no visiem balsstiesīgajiem pilsoņiem, kas ir aptuveni 750 tūkstoši.  

(papildināta ar 3. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas