Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināts - Latvija rosina starptautisko sabiedrību koordinēt rīcību

Latvija aicina starptautisko sabiedrību koordinēt rīcību situācijas stabilizēšanai Gruzijā, LETA sacīja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP).

Kā uzsvēra ārlietu ministrs, nepieciešams aktīvi strādāt NATO, Eiropas Savienības (ES), Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) un ANO ietvaros, lai aktivizētu starptautiskās sabiedrības koordinētu un operatīvu rīcību.

Saistībā ar Krievijas militāro ofensīvu Gruzijā šodien paredzēta ESDO pārstāvju un ES prezidējošās valsts Francijas ārlietu ministra tikšanās, tuvākajā laikā iecerēta NATO un Gruzijas pārstāvju tikšanās, kā arī drīzumā iespējama ES ārlietu ministru tikšanās.

M.Riekstiņš pavēstīja, ka viņam bijusi telefonsaruna ar NATO ģenerālsekretāra vietnieku Klaudio Bisonjēro, kurā pārrunāta situācija Gruzijā un NATO dalībvalstu tālākā rīcība.

Savukārt partijas Jaunais laiks (JL) deputāts un Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis izplatījis aicinājumu, kurā teikts, ka Eiropai nevilcinoties ir jāaptur Krievijas sāktais karš Gruzijā. Viņš arī rosina Latvijai un katrai Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) valstij nekavējoties nosūtīt demokrātiskajai Gruzijai kā kara upurim palīdzību — militāros ārstus, sapierus, spēkus postījumu atjaunošanai un miera nodrošināšanai.

Dzintars Zaķis kā Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu priekšsēdētājs domā, ka Latvijai un katrai NATO dalībvalstij jāpaātrina Gruzijas uzņemšana NATO. Viņš uzskata, ka Latvijas parlamentam nekavējoties jāpieņem politiska rezolūcija par atbalstu Gruzijas tautai un jānosoda Krievijas agresija.

«Gruzijā notiekošais ir brutāls, nodevīgs iekarošanas karš Olimpisko spēļu aizsegā. Krievija ciniski cenšas atkarot Gruzijai tās tūkstošgadu senās zemes — nesaudzējot dzīvības, ignorējot kristīgas vērtības, nemācoties no Otrā pasaules kara šausmām. Mērķis ir skaidrs — okupācija un inkorporācija. Gan Dienvidosetija, gan Abhāzija ir neatņemamas brīvās Gruzijas teritorijas, pat kara kurinātāji lieliski to zina,» norāda Dz.Zaķis.

«Diena» jau rakstīja, ka Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Andris Bērziņš (LPP/LC) ir nolēmis parlamenta atbildīgo komisiju sasaukt trešdien. Ka komisijai būtu jāsanāk jau pirmdien, izteicās gan neatkarīgais deputāts Artis Pabriks, gan šīs pašas komisijas loceklis no Tautas partijas Jānis Eglītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL

Aicina negaidīt līdz trešdienai ar Gruzijas situācijas novērtējumu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas