Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

papildināts - Ušakovs: Viena trešdaļa Saskaņas centra vēlētāju ir latvieši

"Pēc aptaujām, to vidū, kas balsoja par mums ["Saskaņas centru"], krievvalodīgie ir divas trešdaļas, pārējie - latvieši," intervijā portālam "gazeta.ru" apgalvo apvienības "Saskaņas centrs" (SC) līderis, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Tagad SC uzdevums ir radīt pilnvērtīgu starpnacionālu spēku, norāda Ušakovs. SC nevarēšot pārmest, ka šī apvienība aizstāvot tikai krievvalodīgo intereses. SC kopā ar citām partijām esot pasludinājis moratoriju tādu likumu pieņemšanai, kas ir tikai kādas vienas pilsoņu kategorijas interesēs. "Tuvākos trīs gadus mēs nodarbosimies tikai ar ekonomiskām un sociālām reformām," apgalvo Ušakovs.

SC līderis uzskata, ka optimālu koalīciju varētu veidot SC, Zatlera reformu partija un "Vienotība". Ušakovs arī uzsver, ka ir jāizveido koalīcija, kas spētu produktīvi nostrādāt līdz nākamajām parlamenta vēlēšanām.

Atbildot uz žurnālistes jautājumu, Ušakovs apgalvo, ka viņam nav alerģijas pret vārdiem "aneksija" un "okupācija". Tas, kas notika Padomju Savienībā Staļina laikā, pēc SC līdera vārdiem, bija "briesmīgi". Tomēr patlaban esot svarīgākas nodarbošanās par vārda "okupācija" apspriešanu.

Ušakovs arī apgalvo, ka viņš optimistiski raugās uz Latvijas un Krievijas attiecībām. Ļoti daudz vienošanos tikušas panāktas pagājušā gada decembrī, kad Krievijā viesojās prezidents Zatlers. Prezidents tikās arī ar Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu un Maskavas mēru Sergeju Sobjaņinu. "Tas mums ir ļoti svarīgi, bet vienlaikus mēs uzsveram, ka Latvija ir Eiropas Savienības un NATO locekle," uzsver Ušakovs.

Ušakovs atsakās atbildēt, ko vēlētos redzēt Krievijas prezidenta amatā, viņam kā Latvijas politiķim neklājoties par to spriedelēt. "Mēs strādāsim ar to prezidentu, kuru ievēlēs Krievijas tauta," apgalvo SC līderis.

(precizēts virsraksts un pirmā rindkopa) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas